avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate Elisabeta Pora

Activitate Elisabeta Pora

Răspuns la discuția Control ANAF
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului de procedura fiscala inca in vigoare, potrivit art 207 alin (1) termenul de depunere a contestaţiei este de 30 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal, sub sancţiunea decăderii acestuia, insa, avand in vedere faptul ca ar fi trebuit ca in actul administrativ trimis, sa va mentioneze acest termen (potrivit art 43 alin 2 lit i) puteti depune contestatia in termen de 3 luni potrivit art 207 alin (4) CPF, citez, din ambele articole

Art 43 Conţinutul şi motivarea actului administrativ fiscal
(2) Actul administrativ fiscal emis pe suport hârtie cuprinde următoarele elemente:
...
i) posibilitatea de a fi contestat, termenul de depunere a contestaţiei şi organul fiscal la care se depune contestaţia;

Art 207 alin (4) Dacă actul administrativ fiscal nu conţine elementele prevăzute la art. 43 alin. (2) lit. i), contestaţia poate fi depusă, în termen de 3 luni de la data comunicării actului administrativ fiscal, la organul fiscal emitent al actului administrativ atacat.


P.S. Incepand cu 01.01.2016 termenul de depunere a contestatiei este de 45 de zile.
Răspuns la discuția desfiintare post
@Florin Cioca,

ITM-ul il poate sanctiona cu amenda.
Răspuns la discuția desfiintare post
ITM-ul cel mult il poate sanctiona, solutionarea, insa, se va gasi numai in instanta.
Răspuns la discuția desfiintare post
Potrivit art 65 Codul muncii alin. 2 desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.


Prin urmare, postul respectiv trebuie sa fie eliminat, si, sa nu fie inlocuit de un alt post cu aceleasi atributii.

In alta ordine de idei societatea ar trebui sa demonstreze ca trece prin reale dificultati financiare in vederea desfiintarii postului respectiv.
Răspuns la discuția Licenta Windows
Mai exista si posibilitatea cresterii valorii mijlocului fix prin includerea licentei in pretul de achizitionare, chiar daca licenta a fost cumparata ulterior achizitionarii mijlocului fix.
Răspuns la discuția desfiintare post
Puteti sesiza ITM-ul.
Puteti emite factura si chitanta de pe persoana juridica pe persoana fizica neavand obligatia de a avea casa de marcat atata timp cat efectuati ocazional astfel de livrari in baza HG 479/2003 actualizata [ link extern ]

ART. 4
În sensul ordonanţei de urgenţă*, prin livrări de bunuri cu amănuntul şi prestări de servicii direct către populaţie se înţelege acele activităţi desfăşurate cu caracter permanent. Nu intră în această categorie eventualele livrări de bunuri şi prestări de servicii direct către persoane fizice efectuate întâmplător de către agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul.

*A se citi si OUG 28/1999 actualizata [ link extern ]
Răspuns la discuția Dar manual actre persoana fizica
Trebuie dovedit caracterul accesoriu. Baza legala fiind ordonanta 26/2000 art. 48 Asociaţiile şi fundaţiile pot desfăşura orice alte activităţi economice directe, dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul principal al persoanei juridice.

Din punct de vedere contabil, veti emite chitanta, si, veti inregistra venitul obtinut in 737 - venituri din actiuni ocazionale.
Răspuns la discuția Triunghiulara
Nu ati inteles. Operatiunea triunghiulara, este operatiunea efectuata intre 3 operatori economici din state membre diferite (2 sau mai multe) , inregistrate in scopuri TVA, in care, operatorul economic din primul stat va vinde catre un alt operator economic din alt stat membru, urmand ca, bunurile respective sa fie revandute catre un alt operator economic, circulatia propriu-zisa a bunurilor efectuandu-se direct intre cei 2 operatori economici, vanzator si cumparator.

Deci, atentie! Nu este necesar ca marfa sa paraseasca granitele tarii respective. A se citi si despre comert triunghiular intre statele membre UE din:

[ link extern ]
.
Răspuns la discuția Triunghiulara
1) Este o operatiune triunghiulara intre 3 operatori economici din 2 state diferite, transportul intrand in sarcina beneficiarului final, situatie in care nu sunt aplicate masuri de simplificare, acest lucru presupunand existenta unui contract sub o conditie ExWorks (EXW)

2) Faptul ca nu s-a facturat transportul este ok, insa, factura trebuia sa contina TVA.

3) 371 - 401 achizitie de marfa

4111-707 vanzare produs finit

P.S. Se va declara achizitia in 300 si livrarea in 390. Nu se va declara in INTRASTAT.