avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate Catalinaj

Activitate Catalinaj

Plangere a facut la politie,si.a scos certificat medico.legal cand a avut loc incidentul iar politia a trimis dosarul la parchet(acum o luna) si inca asteptam sa vedem ce se va intampla. Saptamana aceasta sotul a aflat ca rezulta in acte ca si.ar fi dat el demisia, dar el nu a semnat absolut nimic. Pt fals in acte ce masuri se impun? Trebuie sa faca plangere la parchet, la politie? Care ar fi pasii de urmat? Va multumesc!
Sotul a avut o problema la firma unde lucreaza,patronul nu a vrut sa le dea salariul (sotului si unui coleg) si i.a sechestrat in garajul personal(al patronului de acasa),i.a amenintat cu securea,cu batele, i.a batut. Sotul a fost la ITM sa depuna plangere,de acolo i s.a spus ca nu mai rezulta angajat, ca sotul si.ar fi dat demisia. El nu a semnat nici un act,nici o cerere de demisie, aceasta fiind semnata de catre angajator. Cat timp a lucrat acolo sotul nu a ptimi si nu a semnat nici un act, nici un fluturas de salariu.
Ce se poate face in acest caz, pt semnatura falsa din partea angajatorului? Multumesc!
Dar pentru privare de libertate, sechestru si amenintari se vor lua masuri asupra celor doi? Ce ar putea pati? Mi se pare si este destul de grav ce s.a intamplat, in anul 2019 sa ne jucam chiar asa ca "mafiotii" cu viata unui om sechestru, bataie si amenintari su securea..nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca nu scapa de acolo si nu suna la 112.
Dle. Avocat, din prisma celor întâmplate credeti ca se vor lua masuri pentru agresori si in cazul intentării plângerii la ITM, pentru neplata ultimului salariu se va rezolva ceva?Va multumesc!
Buna ziua! Sotul meu este angajat la o firma românească care activează în Germania. Ieri patronul l.a sunat pe el si pe celălalt baiat care era angajat sa se duca la el acasă ca să facă socotelile si sa ii plateasca. Patronul se pregătise împreună cu fratele lui cu,care acestia plecau la munca in Germania in garaj cu securi,bate si dupa ce acestia au venit i.a inchis in garaj si a sărit la ei la bătaie, i.a amenințat cu securea. Sotul meu a scăpat, a sunat la 112 la salvare, pt ca era batut, s.a dus la poliție și a făcut plângere apoi l.a luat salvarea la spital pentru investigații. Luni urmează să își scoata certificat medico legal. Celălalt coleg de munca a fugit si el dar nu a depus plângere la poliție, urma să se duca astazi cu sotul la un avocat sa discute ce este de facut pt ca i.au privat de libertate, i.au inchis in garaj, au sărit la bătaie si i.a amenințat cu securea. Problema este ca acel coleg astazi nu a mai răspuns la telefoane, cred ca a cazut la înțelegere cu patronul. Sotul ce poate sa faca in acest caz? El a de spus plângere la poliție, dar cu politia de aici, din mediul rural nu cred ca se pot face prea multe, mai ales ca patronul s.a si lăudat că da bani si nu se intampla nimic. L.am sfătuit să meargă sa vorbeasca cu un avocat sa faca o plângere penală la parchet, la IML pt ca nu i.au dat ultimul salariu. Sotul era angajat cu carte de muncă, dar nu primea toti banii, doar jumatate din ei. Ce poate rezolva , unde ar trebui sa meargă, cum sa procedeze?Va multumesc!
Discuție Acte minori
As dori sa va adresez o intrebare cu privire la o problema, sa stiu daca pot face ceva juridic in privinta aceasta. As dori sa stiu daca exista sau se poate face vre.un act, prevedere juridica,ceva in privinta unui minor. Chestiunea este urmatoarea: Am un baietel de 1 an si 5 luni si vreau sa fac un act din care sa reiasa ca in cazul in care eu patesc ceva,un accident sau in caz de deces soacra mea nu are nici un drept la el, nu il poate creste sau sa aiba alte raporturi cu el. Problema sta in felul urmator..consider ca aceasta este un pericol pt. el, copilul nefiind in siguranta cu ea. Vara aceasta, in urma unui atac de nervi soacra mea a aruncat cu 2 farfurii in copil, din fericire acesta nu a fost ranit, doar eu si sotul am fost taiati de cioburile rezultate in urma aruncarii farfuriilor. Copilul meu este operat pe cord deschis la 3 luni jumatate si numai eu stiu cat m.am chinuit prin spitale si la alergat dupa doctori pentru el. Eu si sotul cu soacra mea nu vorbim, nu avem nici un raport dupa acest accident, chiar daca stam in aceeasi curte. Ea minte si nu recunoaste acest faptul ca a aruncat cu farfurii in copil,chiar daca eu si sotul am fost martori la acest incident.Consider ca ea este un pericol pt copil si nu doresc ca fiul meu sa aiba vre.un raport cu ea, sa se afle in preajma ei. Doamne fereste, copilul putea sa fie lovit de farfurii in cap, sa fie taiat, sa ii vina vre.o bucata de ciob in gat, el fiind si operat pe cord deschis. Intrebarea este daca pot face ceva in aceasta ptivinta, un document legal ceva din care sa reiasa ca in cazul unui accident survenit mie ea sa nu se apropie de copilul meu, sa nu aiba drept sa il creasca.
Va rog foarte mult sa ma ajutati in aceasta chestiune. Astept raspunsul Dvs.
Va multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie cresterea copilului
Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat!
Răspuns la discuția indemnizatie cresterea copilului
Va multumesc frumos pentru raspuns!As mai avea o nelamurire daca nu va suparti. Cum am mentionat in mesajul de mai sus,am lucrat din noiembrie 2015-noiembrie 2016, dar lunile nu sunt intregi,daca va uitati la perioada de angajare din contracte mentionata mai sus. Sigur imi ies cele 12 luni? Sa nu imi iasa in minus chiar si cu, cateva zile. Nu am gasit pe nimeni sa ma ajute,cand am fost sa ma interesez doamna de acolo s.a tipat la mine si nu m.a lamurit cu absolut nimic.
Răspuns la discuția indemnizatie cresterea copilului
15.05.2017
Buna ziua! Am lucrat la o agentie de pariuri din noiembrie 2015-noiembrie 2016. Am avut 3 contracte: 12.11.2015- 15.11.2016; 17.11.2015-21.11.2016; 26.11.2015-15.11.2016. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca indeplinesc conditia de acordare a indemnizatiei,daca imi ies cele 12 luni din ultimii 2 ani.Am inteles ca se calculeaza si fractiunile de luna dar nu stiu daca ma incadrez. Va multumesc!