avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate tom20034

Activitate tom20034

Răspuns la discuția Obligatii agent de asigurare
Multumesc
Va rog sa imi spuneti daca un agent de asigurare pensionar sau salariat la alt angajator si care are un contract de colaborare cu un broker cu optiunea de a i se retine impozitele in totalitete la sursa pentru comisioanele realizate are vreo noua obligatie conform codului fiscal nou introdus
si cum ramane cu editarea mesajelor?
Prima problema ar fi ca ati editat raspunsul desi nu era nimic indecent sau jignitor in fraza eliminata

In legatura cu subiectul : cine ne atentioneaza la aparitia normelor?
Am luat cu copy paste art 5 din lege:
"În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi se emit normele metodologice de aplicare, care se aprobă prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice şi al ministrului finanţelor publice."
Legea a fost publicata in septembrie, a intrat in vigoare la 1 octombrie deci la 1 noiembrie trebuia sa avem norme.
Aveti vreo informatie utila sau tot Google e speranta unei informari corecte?
Unde pot fi gasite Normele de aplicare a Legii 125/2014 si de unde se poate descarca formularul cererii de rambursare conform acestei legi
Cat de adevarata e stirea ca executorii vor putea actiona fara a avea sentinta judecatoreasca pentru executarea silita.
Din cate stiam eu executorii sunt intr-un fel in subordinea instantelor

Daca e adevarat sa vezi abuzuri pentru procentul executorului
si pensia pentru cei cu sida se incadreaza? e pensie de handicap sau de boala? informatia provine de la stirea ca o persoana bolnava de sida nu a primit credit si institutia bancara a fost amendata. Motivul invocat de banca a fost boala si riscul de a nu putea executa silit creditul.
pensiile de boala sunt cuprinse?
Am inteles ca exista o lege care interzice executarea silita a unor categorii de venituri. Care sunt acelea?
Multumesc.