societatea are codul CAEN 4120, este obligatoriu salariul minim constructii chiar daca societatea nu obtine efectiv venituri aferente acestui cod? multumesc!
sintem persoana juridica, avem un spatiu inchiriat unui cabinet de avocatura; avocatul respectiv nu vrea sa nu furnizeze contul bancar, motivul invocat fiind acela ca un cabinet individual de avocat nu este obligat sa deschida cont bancar si, nu are cont bancar; am dori sa stim daca, intr--adevar cabinetel individuale de avocatura nu au obligatia de adeschide cont bancar la infiintare, multumim!
fisa sintetica de la ANAF arata o suma mai mica datorata ca TVA de plata decit suma inscrisa in balanta contabila; cum se regleaza,in sensul aducerii sumei din balanta (mai mare) la nivelul sumei din fisa sintetica de la ANAF (mai mica)? multumesc!
un expert contabil care are viza pt anul 2015 (nu si pt anul 2016) poate pune stampila de expert pe raportul cenzorilor pt bilantul la 31.12.2015?
in luna mai 2015 un furnizor X a emis o factura catre clientul Y - in insolventa; furnizorul a transmis factura administratorului judiciar, iar acesta nu a inminat-o clientului X in timp util,ci abea la inceputul lunii septembrie 2015.
cum se reglementeaza din punct de vedere al intocmirii declaratiilor fiscale (300,394) aceasta situatie?
multumesc!
as vrea sa aflu daca insitutiile bugetare sint obligate si ele sa efectueze viramente catre societatile in insolventa in contul unic de insolventa deschis la o banca oarecare a debitoarei sau sint obligati sa efectueze plati doar in cont de trezorerie si pt aceasta categorie de entitati?
multumesc!
raspunsul dvs mi-a fost de un real folos,va multumesc si pt promptitudine!
un angajat isi prezinta demisia,cu sau fara preaviz,iar angajatorul nu-si da acordul,nejustificat; care este solutia pt angajat,pt a se asigura ca i se va inchide contractul de munca?
1) o societate comerciala X (SA) este actionar majoritar (98%) la alta societate comerciala Y (SA); este legal ca directorul economic al societatii X sa certifice (ca cenzor) bilantul contabil al societatii Y?
2) este legal ca,contabilul (sef) al societatii Y sa se ocupe si de contabilitatea societatii X?
va multumesc!
va multumesc pt raspuns,dar eu as fi vrut sa stiu daca politia locala are dreptul sa intervina in modul de organizare si desfasurare a activitatii unei asociatii,de ex sa impuna membrilor asociatiei modul de orgz si desfas a adunarilor generale si/sau sa ameninte cu sanctiuni daca nu executa ce recomanda ei,ideea fiind ca,din cite stim noi,orice neintelegeri ar fi intre proprietari,acestea trebuie rezolvate pe cale judecatoreasca (daca nu se ajunge la o intelegere pe cale amiabila)