avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate anonimous1234

Activitate anonimous1234

Buna ziua,

In noiembrie 2014 s-a emis decizia de imputare si s-a inceput impotriva mea procedura executarii silite pentru recuperarea unor datorii cu scolarizarea in scoala militara.

ANAF-ul a emis acte de executare silita cam in fiecare an pana in 2018. Ultimul act a fost emis in 2018 (nu mai imi amintesc exact luna) si de atunci sunt in insolventa.

Făcusem calculul și la 1 Ianuarie 2024 datoria mea ar fi trebuit sa se prescrie dar astăzi am aflat ca la acest termen de prescriptie s-ar mai adauga 253 zile din cauza pandemiei coronavirus.

Se aplica aceasta prevedere și datoriilor vechi din 2014?

Va mulțumesc
Buna ziua,

Cum pot sa aflu daca o datorie la ANAF este prescrisă fara a intrerupe termenul de prescriptie cf. Art. 709 din Codul de procedură civilă?

In 2014 mi-am depus demisia din armata si am plecat in străinătate.

In noiembrie 2014 s-a emis decizia de imputare si s-a inceput impotriva mea procedura executarii silite pentru recuperarea datoriilor cu scolarizarea in scoala militara.

ANAF-ul a emis acte de executare silita cam in fiecare an pana in 2018. Ultimul act a fost emis in 2018 (nu mai imi amintesc exact luna) si de atunci probabil sunt in insolventa.

Cum as putea sa aflu daca aceasta datorie s-a stins?

Va mulțumesc
Buna ziua,

As avea o intrebare referitor la perioada de prescriptie a unei executari silite. Mi-am depus demisia din armata in 2014 si am plecat in strainatate.

In noiembrie 2014 s-a emis decizia de imputare si s-a inceput impotriva mea procedura executarii silite pentru recuperarea datoriilor cu scolarizarea in scoala militara.

ANAF-ul a emis acte de executare silita cam in fiecare an pana in 2018. Ultimul act a fost emis in 2018, nu mai imi amintesc exact luna si de atunci probabil sunt in insolventa.

Cum pot sa aflu daca este prescrisa aceasta datorie? Pe unele forumuri am citit ca ar fi vorba de o datorie civila deci se prescrie in 3 ani, alte persoane mi-a spus ca datoria este executata de ANAF deci este o datorie fiscala care se prescrie in 5 ani.

Va multumesc
Pentru plata o sa merg la ANAF sa vad daca ma lasa sa platesc in mai multe transe.
Buna ziua,

Sunt executat silit de catre ANAF pt neplata unei datorii iar in momentul de fata muncesc in Franța. Ma intereseaza daca plecarea mea poate fi considerata ca o sustragere de la executarea silita, deci o infractiune?

Va multumesc.
Buna ziua,

Sunt executat silit de către ANAF și muncesc in strainatate. Neavând niciun bun sau cont în România, în momentul de fata ANAF nu prea are ce sa îmi facă. Imi trimit în fiecare an la domiciliul din România cate o scrisoare dar eu nefiind acasă nu are cine sa o ridice.
Conform Art. 133 alin. c) din codul de procedura fiscala,
îndeplinirea, în cursul executării silite, a unui act de executare silită
presupune întreruperea(resetarea) termenului de prescripție. Întrebarea mea este: termenul
îndeplinirea
înseamna simpla emitere sau, luarea la cunoștință a actului de executare silită?
In cazul în care e vorba de simpla emitere, înseamna ca prescripția se resetează în fiecare an, prelungindu-se la infinit? Nu exista nicio limită a numărului acesta de resetări? Ma întreb, în cazul acesta, de ce mai exista termenul prescripție.

O zi buna.
Discuție Interdictie
Buna ziua,

Ma intereseaza daca mi se poate pune interdictia de a parasii tara in cazul in care sunt executat silit de ANAF?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Poprire venit in strainatate
Am inteles ca pentru executarea silita in strainatate este nevoie de o somatie europeana de plata. Intrebarea este cum poate afla ANAF-ul statul in care esti domiciliat pentru a pune in aplicare somatia de plata?
Ma refeream la aceste somatii de plata care vor fi trimise prin posta. Nu trebuie luate la cunostinta? Deci sa inteleg ca daca eu nu pot influenta cu nimic, aceasta datorie nu se va prescrie niciodata, pentru ca din cate am inteles eu, ANAF-ul va emite in fiecare an un act de executare silita care va reseta perioada.
Buna ziua,

Urmeaza sa fiu executat silit de catre ANAF din cauza unei creante civile reprezentatnd cheltuielile de scolarizare in domeniul militar. De asemenea imi planuiesc sa plec in Franta pentru continuarea studiilor. In Romania nu mai am niciun cont sau vreo proprietate deci nu are pe ce sa mi se puna proprire. Din cate am inteles voi fi declarat in insolvabilitate si in fiecare an ANAF-ul va emite un act de executare silita care va fi trimis prin posta la adresa mea din Romania. In cazul in care nu semnez acel act de executare silita deoarece nu sunt in tara, deci nu il iau la cunostinta, perioada de prescriptie de 3 ani se va reseta sau nu?

Va multumesc.