avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate bara_bab

Activitate bara_bab

Buna ziua,

Detin 2 functii in 2 ONG-uri, una de secretar general si una de prim-vice presedinte. As dori sa renunt la aceste functii si chiar la calitatea de membru in aceste asociatii, insa nu mai tin legatura cu membri fondatori sau cu presedintii ONG-urilor.

Cum as putea renunta fara sa fie nevoie de acordul presedintilor sau ai consiliului director al acestor ONG-uri? Nici nu mai stiu cum sa ii contactez pe membri fondatori si ma indoiesc ca mi-ar raspunde "oficial" la aceste cereri. As putea renunta cumva unilateral?

Va multumesc
Va multumesc. Calomnia nu este infractiune penala (sau cel putin nu era acum 2 ani). A revenit iar?

Legea nr. 82/2012 se refera la stocarea de catre operatori a "amprentei" unei comunicatii si nu a mesajului in cauza. Adica, ora la care a fost scris mesajul, de pe ce IP si unde a fost publicat, dar nu mesajul in cauza.

Cunoasteti cazuri in care o instanta a cerut Google date din cache, in Romania? Deocamdata procesul se deruleaza aiurea de 3 ani pe baza unei foi de hartie printate, care sincer nici nu stiu daca are continut identic cu articolul in cauza... Din cate stiu eu, Google nu stocheaza in Cache date istorice pe o perioada asa de mare, nu le permite infrastructura.

Cu stima,
G
"Acea "urma" de care vorbitii EXISTA in mod sigur chiar daca a fost "stearsa".

Cu siguranta ca exista, in serverele de Cache ale Google sau ale unui ISP. Si cu siguranta ca ele nu exista la dosar si nici acuzarea/instanta nu au cerut Google sau altui indexing engine aceste probe. Avand in vedere ca nu este caz penal, poate o instanta sa ceara Google articolul din cache? Asta daca a fost pastrat de 3 ani, ceea ce e putin probabil...

"Sunt bine reglementate sferele internetului". La ce legi va referiti aici? Sau la ce regulamente?

Va multumesc pentru ajutor
Buna,

Mi-a fost intentat un proces civil pentru calomnie, unde mi se cer daune de 15.000 euro pentru publicarea unui articol intr-o publicatie electronica.

Articolul referit nu mai exista pe site de peste 3 ani si nu a fost preluat de niciun alt website, deci nu exista practic o "urma" a respectivului articol.

La dosar acuzarea a depus un print-screen al respectivului articol, cu doar o stampila a avocatului care confirma ca e conform cu originalul. Print-screen-ul nun contine URL-ul (adresa) complet al website-ului de unde a fost printat, nici data si nu corespunde dpdv grafic cu layout-ul site-ului de stiri.

Este valabila o asemenea proba in instanta? Pot cere re-depunerea probei IN ORIGINAL la dosar? Sau pot cere o expertiza tehnica?

Avand in vedere ca articolul respectiv a suferit in timp modificari si apoi a fost sters, poate constitui o foaie de hartie cu o captura de monitor (nu pot nici verifica ca este indentic cu articolul publicat) proba?

Va multumesc
Răspuns la discuția Program lucru
Am uitat sa mentionez ca nu este un moft ceea de doresc (revenirea la programul normal), ci pur si simplu 10 -11 ore /noapte. 5 zile pe saptamana incep sa-mi provoace probleme de sanatate.
Discuție Program lucru
Buna ziua,

Firma unde lucrez s-a hotarat subit, din cauza unor proiecte in derulare avute pe alte continente (mai precis Australia), sa imi ceara modificare programului de lucru de noapte (in fiecare noapte, 5 zile pe saptamana), uneori chiar cu cerere de ore suplimentare (2 sau 3 ore in plus pe noapte). Saptamanile cand mi se cere sa lucrez in acest mod mi se anunta ca doar o zi, doua inainte (de obicei joia sau vinerea) si in plus nu sunt remunerat in plus pentru programul de noapte.

Exista vreo reglementare in codul muncii sau in contractul colectiv de munca care imi permite sa refuz un astfel de program (este absolut insuportabil, mai ales pentru ca nu e in ture, alterneaza etc) si as dori sa subliniez ca sunt in domeniul IT, un domeniu care nu prea se confunda cu cel al paznicilor de noapte ...

Va multumesc.
Răspuns la discuția Activitati comerciale ONG
Si daca ONG nu are in statut definit scop patrimonial (deci e non-profit), mai ramane chestiunea comertului valabila? Sau trebuie sa schimbam statutul in cazul asta (sau sa dam o declaratie, ceva) ?
Buna ziua,

Am o problema care implica mai multe aspecte, legata de activitatea comerciala a unui ONG, din a carui conducere fac parte. Organizatia doreste sa puna spre vanzare prin intermediul unui site de tip e-commerce materiale promotionale (tricouri, sepci, insigne) legate de activitatea acesteia. Comanda acestor produse se face pe Internet prin intermediul site-ului, iar livrarea lor se face prin Posta si plata ramburs.

Nu stiu exact daca exista legi priving activitatile comerciale prin intermediul Internetului, daca e nevoie inregistrarea site-ului ca punct de lucru, etc. In plus, legat de activitatea comerciala a ONG-ului, am auzit ca facturile nu mai trebuie sa fie tipizate, insa trebuie obtinuta ceva serie de la Registrul Comertului? Site-ul genereaza automat o factura (invoice), insa nu stiu daca e valabila din punct de vedere legal.

Si tot legat de acest subiect, sunt ceva facilitati legate de activitatea comerciala a unui ONG (fata de cea a unui SRL, de exemplu) ?