avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate ildi_baby

Activitate ildi_baby

Răspuns la discuția Clauze abuzive contract de credit
faptul ca dobanda de 26 % nu s-a negociat direct cu partea contractanta, e caz de clauza abuziva? considerand contract de adeziune (contractul de credit.)
Răspuns la discuția Poprire de salariu
Dar deja am o sentinta definitiva prin care tertul poprit este obligat la plata datoriei , deci el tine loc debitorului, chiar daca nu mai exista relatii intre tertul poprit(agajatorul) si debitorul (angajat, defapt in prezent fost angajat.)
buna ziua.
speta de fata este urmatoarea:
contestatie la executare: tertul poprit (societatea comerciala angajatoare a debitorului) contesta sentinta prin care s-a admis validarea de poprire impotriva tertului poprit (al societatii angajatoare) pe argumentul ca debitorul care a luat creditul , nu mai este angajat in cadrul firmei lui, si ca el se preleveaza de obligatia platii debitului. Intrebarea este daca un debitor nu mai este in relatii de munca cu societata angajatore (care adat adeverinta la data luarii creditului a fost somat sa retina sumele, a fost admis validarea de poprire impotriva societatii respective) contesta obligatia lui de plata in solicitate in baza hot. def de validare de poprire, argumentand ca debitorul a carui venit nu i-a retinut nu mai este angajatul lui in prezent si ca el are obligatisa de a retine sumele pana la data cand debitorul era angajatul lui. pareri ?
Buna ziua, Speta de fata este urmatoarea:
Societatea debitoare (aflat in reorganizare judiciara), nu mai are unde sa plateasca rata la creditorul aflat pe lista reorganizarii deoarece , SC creditoare nu mai are cont deschis la banca, si sc creditoare este in curs de inchidere si curand va fii radiat din ORC. UNDE pot platii rata reorganizarii? ce trebuie sa fac ? nu mai voi fii nevoit sa achit catre un creditor inexistent?
Buna ziau, as-i dori sa aflu daca o dobanda anuala de 26 % , pe un contract incheiat in 2007 este sau nu abuziva conf L193/2000. recalmantul debitor a solicitat anularea contractului pe baza ca este dobanda prea mare, dar mentionez ca la vremurile din 2007 aceste dobanda s-a practicat de instutitia de credit in cauza. este sau nu abuziva, exista vre-o dobanda maxima pe care institutiile de credit, banciile nu o pot practica. de exeplu de ce nu pot practica ca banca dobanda de ex: 26 % sau 35 %, cand instituita gen provident, lucreaza cu dobanda si mai mare.?????
BUna ziua. Asi dori sa intreb de ce nu se comunica hotarirea Tribunalului stadiul fiid recurs, solutia casare cu trimitere rejudecare la Judecatorie?
Care este baza legala?
La primul termen la ce sa ma astept daca nu am vazut sentinta de casare?