Acum 2 ani am avut 14 amenzi RATP, anul trecut mi-a venit acasă somație, precum am de plătit 1.400 RON, eu de atunci până astăzi am dat în fiecare lună 50 de RON, așa m-au sfătuit doamnele de la ghișeu în caz că nu am toți banii odată. Astăzi am primit acasă o somație că am de plătit restanțe în valoare de 200 RON la amenzile RATP, se bagă penalizări la amenzi ? Cam ce ar trebui să fac ?
" problema cu tatal dvs. dupa normele morale, iar cu prietenul dupa normele juridice. " Adică ? Îl poate da în judecată ?
Deci să înțeleg că tot tatăl meu mă poate băga la pușcărie sau să plătesc amendă.
Nu este un înscris care să ateste împrumutul. Și nu cred că voi face pușcărie sau altele pentru așa ceva.
Bună seara. Am o nelămurire în legătură cu niște bani împrumutați. Sunt împuternicit la contul bancar al tatălui meu, acum 4 luni am împrumutat unui prieten 9.000 RON, de care ar trebui să îi pun înapoi prin Februarie, dar dacă tatăl meu se duce la bancă zilele astea de exemplu, și vede suma lipsă, poate păți ceva prietenul ? Din câte am înțeles este o lege legat de abuzul de încredere.
Două persoane au încercat să îmi fure portofelul din borsetă în staţie, i-am văzut, au sărit la bătaie la mine, eu m-am apărat, dar amândoi au rămas "laţi" la pământ cu capurile sparte şi am plecat de la locul bătăii. Pot păţi ceva ?
Am luat în rate din Flanco un telefon, pe 30 este ultima zi de plată a ratei. Pot întârzia 5 zile cu plata ? Sau care e maximul de întârziere a plăţii.
Potrivit informaţiilor, termenul de 60 de zile se calculează în funcţie de data absolvirii înscrisă pe diplomă. "Dacă pe diploma de absolvire nu este scrisă o dată, ci o lună, spre exemplu iunie 2012, termenul se calculează începând cu data de 1 iulie şi expiră în 29 august". Indemnizaţie se acorda pe o durată de şase luni şi este în cuantum fix de 250 de lei pe lună. Pe durata celor şase luni, absolventul beneficiază şi de servicii gratuite de informare, consiliere, orientare profesională în vederea angajării. Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ. În situaţia în care absolventul se încadrează în cursul celor 60 de zile, pe o perioadă mai mare de 12 luni, cu program normal de lucru , el beneficiază de o primă de angajare în valoare de 500 lei. Absolvenţii cărora li s-a deschis dreptul la indemnizaţia de şomaj şi se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor de şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, conform legii, pană la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s -ar fi angajat. Sumele cuvenite se acordă la sfârşitul primului an de activitate în muncă. De asemenea, absolvenţii cărora li s-au deschis dreptul la indemnizaţia de şomaj beneficiază şi de prima de angajare, în valoare de 500 lei.
Actele necesare pentru înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă:
- act de identitate (copie şi original);
- act de studiu sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie + original); - certificat de naştere (copie + original);
- certificat căsătorie, divorţ – unde este cazul (copie + original);
- adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.
Cum am mai postat mai jos, eu cică sunt martor la acest furt calificat. Îmi puteți spune ce înseamnă asta ?
Oră: 08:30
Document: Hotarâre numarul 1794/2014 din data 25.06.2014
Tip soluţie: respinge cererea
Soluție pe scurt: Respinge contestaţia formulată de persoana condamnată C.C.C.Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.
Complet: P 04 NCPP
Am văzut că scrie pe lege5.ro, polițistul mi-a spus să urmăresc aici dosarul.
Nu este motiv de îngrijorare, dar trebuie neapărat să mergeți la secție. Vă vor spune despre ce este vorba, dacă știți ceva despre acel dosar indicat este să spuneți tot ce știți să nu se ajungă mai departe la mărturie mincinoasă.