avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate AndinBMA

Activitate AndinBMA

Buna seara! Am urmatoarea speta : dupa implinirea varstei de 18 ani si sistarea automata a pensiei de intretinere minor, s-a deschis proces pentru plata pensiei de intretinere pentru continuarea studiilor. banuiesc Veniturile mele constau din : o pensie de invaliditate de gr.III si un part time de 4 ore la o societate comerciala privata. Mentiionez ca nu am pastrat legatura cu minorul. Care este cursul firesc a unei situatii de genul? Drsi eu nu am primit inca nicio notificare, societatea comerciala m-a anuntat ca s-a primit un ordin de poprire de care voi lua la .cunostiinta zilele urmatoare. Inteleg ca plata acestei pensii se poate face pana la varsta de maxim 26 de ani sau terminarea studiilor. Dovada studiilor sau ca nu lucreaza trebuie sa o cer eu ( sau casa de pensii ) anual sau el trebuie sa aduca in instanta adevetinta , ceva justificator?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Poprire pensie
La 1000 de lei pensie si 800 de lei venitul prestat din munca la 4 ore, instanta stabileste 490 de lei plata. Repet , instanta a respins cererea ei de a se face poprire pe toata suma din pensie.
Răspuns la discuția Poprire pensie
Multumesc pentru raspuns doamna avocat. Intrebarea mea era de ce mi se ia toata suma doar din pensia de invaliditate? Nu trebuia sa fie un procent? Cu ce drept imi retine MAI acesti bani? Nu exista o hotarare judecatoreasca, nu exista niciun act pentru asa ceva. Nu am a fost instiintat.
Discuție Poprire pensie
Buna ziua!
As dori sa stiu daca aveti amabilitatea sa ma ajutati , daca exista un temei legal pentru urmatoarra situatie .: sunt pensionat M.A.I. gr III si mai muncesc la o societate 4 ore pe zi. Pana sa ma angajez mi se facea poprire pentru pensia de intretinere minor o suma x. Dupa ce m-am angajat, fosta sotie a inaintat recalcularea sumei x. Dupa ce instanta a decis o noua suma din totalul veniturilor (pensie + celalat venit),fosta sotia ar fi dorit ca toata suma sa fie poprita din pensie. Instanta a gadit cererea ca inadmisibila. Ieri, primesc mesaj de la ea ca a facut adresa catre MAI si vor retine ei toata suma. Acum pe pensie am poprire de peste 50%. Este legal acest lucru? Multumesc
Discuție Indexare pensie
Buna ziua!
Exemplu :
Pensie intretinere 490 (suma fixa)
Indexare trimestriala (random) martie - aprilie - mai : 495,06.
Intrebare: daca este in suma fixa, urmatoarea indexare se va face tot la 490 sau la noua valoare 495,06 ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Pensie intretinere minor
In consecinta nu voi primi nimic in plic, la domiciliu? Avand in vedere ca se stabileste o suma care o am de platit, nu ar fi legal sa fiu instiintat? Nu sa caut prin arhive sau net. Am o amarata de pensie medicala si mai lucrez cu 4 ore la privat. 'Exceptia' asta nu-mi suna bine.

Va multumesc pentru raspuns.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
S-a amanat pronuntarea si sentinta o veti gasi pe net sau la arhiva instantei.
Probabil este vorba despre pronuntarea asupra unei exceptii.

Buna seara!
Daca se poate o lamurire cu privire la ce inseamna aceasta solutie intrun proces deschis pentru majorarea pensiei de intretinere minor : "Pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Cu cale de atac odată cu fondul. "
Mentionez ca procesul se desfasoara in alta localitate decat aceea in care domiciliez.

Multumesc anticipat.
O seara buna!
Multumesc frumos.

Dapix a scris:

Îi folosește la verificarea corectitudinii datelor din adeverința de venit NET.
Reclamanta suspectează că angajatorul ar fi putut trece în adeverință un venit NET mai mic decât cel real după scăderea contribuțiilor.
Instanța de judecată vrea astfel să înlăture orice urmă de îndoială privitor la cuantumul venitului lunar net.

Multumesc de informatie. Dar totusi, la ce ii foloseste defalcarea contributiilor mele?

Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Pentru instanța de judecată aceste "informații" nu sunt protejate de confidențialitate...

Buna ziua!
Am si eu nevoie de niste lamuriri daca ma puteti ajuta. Speta este urmatoare : fosta mea sotie a cerut in instanta recalcularea pensiei alimentare. Firma la care lucrez a trimis instantei venitul brut si net pe ultimile 6 luni, dupa cum au fost cerute. Iar ea a solicitat o amanare datorita faptului ca diferenta dintre brut si net e foarte mare ( venit - 1000 lunar, net cca 800) Astfel ca prin instanta ea cere "Încuviinţează cererea formulată de către reclamantă. Dispune emiterea unei adrese către unitatea angajatoare a pârâtului pentru a comunica cuantumul contribuţiilor ce sunt scăzute din salariul brut al pârâtului şi indicarea a ce reprezintă aceste contribuţii. "
Puteti sa ma lamuriti si pe mine ce vrea ea de fapt?! Un fel de 'fluturas' de salariu defalcat?! E legal asa ceva? Cu ce o ajuta sa stie cat CAS , contributie la pensie, etc, platesc eu? Nu sunt confidentiale, oare?!

Multumesc anticipat.