avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere major dupa varsta de 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere major dupa varsta de 18 ani

Buna seara! Am urmatoarea speta : dupa implinirea varstei de 18 ani si sistarea automata a pensiei de intretinere minor, s-a deschis proces pentru plata pensiei de intretinere pentru continuarea studiilor. banuiesc Veniturile mele constau din : o pensie de invaliditate de gr.III si un part time de 4 ore la o societate comerciala privata. Mentiionez ca nu am pastrat legatura cu minorul. Care este cursul firesc a unei situatii de genul? Drsi eu nu am primit inca nicio notificare, societatea comerciala m-a anuntat ca s-a primit un ordin de poprire de care voi lua la .cunostiinta zilele urmatoare. Inteleg ca plata acestei pensii se poate face pana la varsta de maxim 26 de ani sau terminarea studiilor. Dovada studiilor sau ca nu lucreaza trebuie sa o cer eu ( sau casa de pensii ) anual sau el trebuie sa aduca in instanta adevetinta , ceva justificator?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2024
AndinBMA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 13:37, 9 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Bineinteles ca trebuie sa aduca adeverinta de studii in baza careia dvs. sa platiti pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată pensie alimentară copil major ... laur77ro laur77ro Bună seara. Vin cu o serie de întrebări prin care să primesc un sfat cu privire la plata pensiei de întreținere pentru unul din doi copii, după ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara satelitu satelitu Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ... (vezi toată discuția)