avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate marika79

Activitate marika79

Mulțumesc tare mult pentru timpul dumneavoastră și amabilitate.
Autoturismul este mai vechi de 2009 (din 2004) și nu cred ca am plătit taxa de mediu. Ok, deci încheiat 'act adițional ' partaj care sa ii cedeze autoturismul și în acest fel poate schimba el direct talonul pe numele lui? Timbrul de mediu trebuie plătit înainte de înmatriculare? De către mine sau cel ce va fi noul proprietar? Mulțumesc tare mult
Da, mașina nu a fost inclusa în partaj, nici unul nu ne-am dat seama.
Bună ziua,

Am divorțat în 2008 la care data autoturismul a rămas în folosință fostului soț, deși înmatriculat pe numele meu. Intre timp eu am revenit la numele dinaintea căsătoriei iar acum m-am recăsătorit -alta schimbare nume. Talonul a rămas pe numele vechi. Dacă doresc sa ii cedez masina fostului soț, care de altfel o si folosește, pot face ce tip de contract cu acesta? Și trebuie ca sa schimb eu talonul mai întâi sau poate el sa facă acest lucru după cumparare/ dobândire. Vor permite cei de la RAR? Nu as vrea sa mai fac și eu schimbarea doar ca. Sa schimbe el imediat. Mulțumesc pentru ajutor!
Mulțumesc. În cazul de fata asta însemnând ca respectivul credit este în continuare executabil sau prescris?
Mulțumesc pentru răspunsurile dumneavoastră. Însă nu am înțeles, în opinia dumneavoastră debitul este prescris sau nu? Având în vedere că ultima plată a fost făcută acum mai mult de 5 ani? iar având în vedere ca a fost cesionat unei alte entități (bcr l-a cesionat către DDM) acesta presupun ca a fost declarat scadent? Deci mai au vreo relevanță ratele lunare inițiale prevăzute în contractul inițial de credit? Recunoașterea debitului, telefonic, afectează prescripția în vreun fel?

Mulțumesc
executare silita - recunoastere verbala debit, prescripție

Bună seara,

Sper sa ma puteți ajuta cu un răspuns. Am încheiat în 2008 un credit nevoi personale cu o banca pe care din 2010 nu l-am mai putut achita. Banca a cesionat creanta către DDM care la rândul lor au contractat o firma recuperare creante și m-am trezit cu APS notificare după notificare. Am făcut greșeală de a-i suna pentru a vedea despre ce este vorba. În timpul conversației cu agentul respectiv am spus ca da recunosc debitul și as dori sa-l achit eșalonat cumva pentru ca nu am cum integral. Deși am solicitat o suma rezonabilă, am primit pe email un angajament de plata cu o alta suma, mai mare. Nu am răspuns emailului și nici la telefon nu le-am mai răspuns de atunci. De atunci primesc sms-uri, telefoane aproape zilnic cu notificări etc. Astăzi mi-au trimis un sms spunând ca au încheiat analiza dosar și urmează executarea silita.

Ma puteți vă rog ajuta cu un sfat? Ce pot face în aceasta situație? Debitul este prescris având în vedere ca am recunoscut verbal existenta sa dar nu am semnat niciun fel de angajament, recunoaștere etc? Pot cere executarea? Dacă acest lucru se întâmplă o pot contesta în vreun fel sau pot opri sa se întâmple? Singurul bun urmaribil este un autoturism, îl pot vinde pana la demararea executarii sau nu este posibil?

Cu multumiri pentru timpul dumneavoastră, o seară placuta!
Bună seara,

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere.

Un creditor a solicitat încuviințarea executarii silite pentru soție. Aceasta este împuternicit pe contul curent al soțului. Bunuri urmaribile nu sunt. Este posibila instituirea popririi pe contul respectiv, titular soț și imputernit soție -debitor? Datoria este a soției dinaintea căsătoriei iar creditorul cere acum executarea silita la judecătoria pe raza căreia este deschis contul bancar (sector 1).

Mulțumesc pentru ajutor!

Buna seara,

In urma cu 7 ani am divortat. Impreuna cu fostul sot am un baietel, acum in varsta de 12ani. Baietelul meu are autism iar divortul a fost destul de urat. Pentru a reusi sa divortez cat mai repede, fara scandal, fara ancheta psihosociala, am fost de acord cu incredintarea catre tatal lui desi initial el fusese de acord ca el sa ramana cu mine. In fine, copilul a stat cu tatal aproximativ 9 luni, pana ce acesta si-a consumat furia si dezamagirea provocate de divort. Ulterior, am putut discuta omeneste, mi-a adus copilul iar de atunci acesta locuieste in fapt cu mine, mama sa. Toate hotararile legate de scoala, terapie (zilnica, acasa) sunt luate de mine, tatal spune ca stie ca locul celui mic este langa mine. Baiatul a facut progrese din ce in ce mai mari, este integrat, urmeaza o scoala privata dar pentru copii tipici, este vesel. tatal il vede atunci cand doreste, nu au fost probleme in acest sens. Cat a fost cu el, eu am platit pensie alimentara, de cand este la mien nu am cerut absolut nimic , tot ce am vrut a fost copilul si liniste ca el sa nu fie in niciun fel afectat sau sa vada disensiuni intre parintii lui.

acum iau in considerare stabilirea in statele unite. Am discutat cu tatal copilului pentru schimbarea intelegerii de custodie, pe cale amiabila, custodie comuna cu domiciliul la mine, cum de altfel stau lucrurile. Reactia lui a fost de ce vreau sa complic lucrurile, copilul este oricum la mine, nu mi l-ar lua niciodata. imi doream sa fac schimbarea de mult insa, presupun ca mi-a fost intotdeauna teama de reactia lui, de instanta, de chemarea copilului, traumatizare etc. In cele din urma, mi-a spus ca este de acord, anul viitor..Se poate face pe cale notariala, prin conventie de custodie? (de altfel si instanta a aprobat tot o conventie de custodie intcmita de avocat pentru a evita ancheta psihosociala si expunerea in orice fel a copilului). Daca fostul sot se razgandeste, ce optiuni am? ar fi de mentionat ca nu as putea oferi o adeverinta de venit pentru ultimele 6 luni. daca decid ca este mai bine pentru mine si copil sa emigram (serviciile oferite copiilor cu autism ,adolescentilor si celor care apoi devin maturi fara niciun fel de integrare sociale sunt motivul principal) ce pot face?

Multumesc frumos pentru integere si raspunsuri.
Bună ziua,

Am primit o citație poliție care spune că sunt chemata în data x, la secția de politie în calitate de martor intr-un dosar penal, art 244 cp. Nu am nicio idee despre ce poate fi vorba însă se menționează ca în caz de neprezentare se poate emite mandat de aducere.

Ma puteți ajuta? Este motiv de îngrijorare? Ar trebui sa merg cu un avocat? Nu știu dacă, citata drept martor am de ce sa ma îngrijorez dar nici sa am vreo surpriza neplăcută. Ce ma sfătuiți?

Cu multumiri anticipate