Buna.
Sora mea a detinut un PFA.In ultimii doi ani nu a mai realizat nici un venit din urma acesteia.Din varii motive,de abia luna aceasta a radiat PFA-ul.A avut incheiat un abonament de telefonie,care a fost achitat lunar cat timp a avut realizari,insa cand nu a mai "mers'treaba,nu a mai reusit sa achite facturile.A fost data in judecata de catre o firma recuperatoare(am inteles ca aceasta firma a cumparat datoria fata de firma de telefonie),si se solicita emiterea unui ordin de plata pentru datoria respectiva,pe numele PFA-ului.
Daca nu mai detine PFA si nici acea suma enorma care i se cere,cum poate rezolva situatia ?Nu detine bunuri personale nici mobile nici imobile.In aceasta situatie ce poate face?Multumesc.
Multumesc.Mentionez ca au fost atinse toate aspectele care trebuie sa conduca la efectuarea anchetei in cauza(locuinta,persoane,venituri,sanatatea celor implicati,relatiile dintre ei etc.).NU s-a omis nimic,de aceea nu inteleg.Am citit ancheta respectiva(avem acces la dosarul electronic).
Buna ziua.
In ce conditii se poate efectua o ancheta psihosociala de 2 (doua) ori la aceeasi familie in acelasi caz.Un membru al familiei mele(fiica)are un dosar pe rol pt.stabilire domiciliu copil minor,s-au efectuat anchetele psihosociale la ambele familii,insa,saptamana trecuta s-a efectuat aceasta ancheta,din nou,la tatal copilului minor.Doresc sa stiu de ce si daca este normal acest fapt.Multumesc.
Detin delegare temporara autoritate parinteasca asuora nepotelului meu(copilul fiicei mele)cu toate drepturile si obligatiile ce priveste ingrijirea minorului,printre care si dreptul de a il reprezenta in fata autoritatilor si institutiilor publice.Pot ,in acest caz,sa am calitate procesuala activa intr un proces civil,ca si reclamanta privitor la o speta ce are legatura cu minorul?Multumesc.
Hmmmm...problema este ca doamna in cauza are avocat angajat...dar ,din pacate e ca si cum nu ar avea.Altfel nu m-ar fi rugat sa incerc sa aflu detalii pentru a o ajuta.Daca doriti si credeti ca puteti sa o ascultati macar o data si apoi sa ii dati un sfat,o indrumare,va pot comunica numarul de telefon al dansei(daca nu cer prea mult).
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate nici in ziua de astazi familia decedatului nu stie in ce "faza" este dosarul!Nici macar expertiza necesara nu este efectuata,mai mult,mama decedatului de cate ori suna la politie la domnul care are dosarul in lucru,este "luata peste picior"si i se vorbeste urat!DE CE ?Doamna doreste doar sa se faca dreptate iar vinovatul sa plateasca.Apropos :care este termenul pentru efectuarea si depunerea unei expertize in astfel de situatie?
Multumesc
Soferul accidenteaza grav un pieton (acesta decedeaza pe loc),fuge de la locul accidentului si incearca repararea autoturismului fara aprobarea organelor competente.
Soferul este persoana publica si foarte bine din p.d.v. financiar.
Familia decedatului este simpla,modesta si ii este foarte mare teama ca vinovatul sa nu suporte nici o pedeapsa din cauza relatiilor si puterii financiare!De la consatenii faptasului,familia a auzit ca acesta ar mai fi provocat un accident si e...bine merci!
Ce sa faca familia in acest caz?cui sa se adreseze si sa spere ca "LEGEA ESTE PENTRU TOTI!"?
Buna ziua
Daca o persoana fizica are contract de colaborator cu un srl, pentru care presteaza servicii si in urma carora plata se face sub forma de comision,atunci care sunt conditiile aplicarii noului cod fiscal,in aceasta situatie?
Persoana fizica(fara nici o forma juridica) poate fi ,sa spun,afectata in vre-un fel sau altul?
Pentru ca eu am un astfel de contract(in timpul liber doresc sa imi 'maresc'veniturile)si am fost anuntata de societatea cu care colaborez ca vor fi intarzieri cu plata pentru persoanele fizice fara nici o forma juridica si deocamdata vor fi platiti cei care au pfa,srl,ii etc.Este normal acest lucru?Motivul intarzierii platii este tocmai noul cod fiscal?!?Si de ce trebuie emisa factura din partea mea,de exemplu?pentru serviciile prestate in urma carora primesc comision??suna stupid!
Aha,inca o intrebare: 'retinerile la sursa"sunt legale? Nu trebuie sa primesc eu toata suma cuvenita si ulterior sa platesc taxele si impozitele necesare?
Multumesc
Daca o datorie bancara s-a prescris(9 ani de la ultima plata/rata),persoana datoare neavand posibilitatea de a mai plati,deocamdata,poate fi actionata in instanta si execurata silit?
Pentru ca din cunostintele mele stiu:
Potrivit art. 6 din Decretul 167/10.04.1958 privitor la prescriptia extinctiva prevede ca “Dreptul de a cere executarea silita in temeiul oricarui titlu executor se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani”. Aceasta prevedere a fost preluata si de Noul Cod de procedura civila, art. 705 al. 1, potrivit caruia: “Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani.”
In conformitate cu prevederile art. 706 al. 2 C. pr. Civ. “Prescriptia stinge dreptul de a obtine executarea silita si orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie”.
Persoana datoare doreste sa plateasca aceasta datorie,dar nu in prezent ci in momentul cand va avea posibilitate.
De asemenea este instiintata lunar de o firma de recuperari APS ro ca va fi executata silit,ultima instiintare era referitor la "actiune in instanta" cu mentiunea ca are la dispozitie 72 de ore sa rezolve,altfel avocatul xx va "avea puterea deplina de a exercita in numele si pt subscrisa orice actiune judiciara in vederea recuperarii creantei'...
Persoana datoare si-a pierdut locul de munca(reduceri de personal),si din cauza varstei a gasit foarte greu alt loc de munca cu salar mic(minim)avand si persoane in intretinere-fac aceasta precizare ca sa se stiue motivul real pentru care nu a mai reusit sa achite datoria.
Multumesc si apreciez pentru raspuns.
O zi placuta!
Sunt parte civila in proces penal cu obiect inselaciune.As dori sa stiu la cat timp dupa ce am primit comunicarea minuta penala,voi primi banii cuveniti si cum se procedeaza pentru a intra in posesia banilor?
Citez: 'In baza art.397 alin.1 C.p.p. rap.la art.998-9999 C.civ.din 1864 admite actiunea formulata de partea civila...........si obliga inculpatii in solidar la plata sumei....in favoarea partii civile.'
Multumesc.