avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandruIonut

Activitate AlexandruIonut

Buna ziua ,
S-a contestat o executare silita .
Am primit acasa o notificare ca in data X sa ma prezint în camera de consiliu a judecătoriei cu următoarele:
- dovada achitare taxa de timbru ( am depus OP la dosar odată cu introducerea acțiunii, dar voi duce confirmarea ca a fost plătită)
- taxa de suspendare
- cautiune suspendare executare.

Am inteles ca taxa si cautiunea si plătesc la trezorerie .
Însă ma baga putin in ceata urmatoarea afirmație " Cautiunea se depune pe numele partii, la dispozitia instantei sau a executorului judecatoresc."

Cum ar trebui sa procedez ? Ce ar trebui sa mentionez la trezorerie pentru a nu ma trezi ca plătesc acele sume dar nu sunt forma care trebuie .

Multumesc .
Buna ziua ,
S-a contestat o executare silita .
Am primit acasa o notificare ca in data X sa ma prezint în camera de consiliu a judecătoriei cu următoarele:
- dovada achitare taxa de timbru ( am depus OP la dosar odată cu introducerea acțiunii, dar voi duce confirmarea ca a fost plătită)
- taxa de suspendare
- cautiune suspendare executare.

Am inteles ca taxa si cautiunea si plătesc la trezorerie .
Însă ma baga putin in ceata urmatoarea afirmație " Cautiunea se depune pe numele partii, la dispozitia instantei sau a executorului judecatoresc."

Cum ar trebui sa procedez ? Ce ar trebui sa mentionez la trezorerie pentru a nu ma trezi ca plătesc acele sume dar nu sunt forma care trebuie .

Multumesc .
Buna ziua,
S-a depus o plangere pentru delapidare, societatea s-a constituit parte civila cu suma x.
S-a dat NUP .
La alta instanta s-a deschis actiune in raspundere patrimoniala pentru a recupera suma x .
Dupa, s-a facut plangere la NUP , judecatorul a decis continuarea UP .

In momentul de fața sunt 2 dosare pentru aceeasi fapta /recuperarea aceeasi sume:
- Unul penal pentru delapidare , societatea este parte civila pentru recuperarea sumei x
- Unul civil, actiune in raspundere patrimoniala , societatea vrea sa recupereze aceeasi suma x

Ce este de facut ?

O cerere pentru suspendarea civilului pana la solutionarea penalului ?

Alte posibilitati ?

Multumesc!
Buna seara ,

In cazul unei asocieri in participatiune firma X pune la dispozitie angajatii, firma Y spatiul .
Cat de legal este ca firma X sa puna angajatii la dispozitia firmei Y , fara a le cere acordul sau a fi notificati cumva in acest sens .

Cazul 1. In cadrul unui magazin , agentul comercial desfasoara aceeasi activitate (vinde ) indiferent cate firme ar fi in spatele sau .
Cazul 2. In cadrul unui restaurant , firma X detine bucatarii , firma Y detinea spatiul si osparatii . Conform asocierii bucatarii vor fi si ospatari .

Asadar , in cazul 2 , nefiind notificati despre acea asociere sau fara a li se cere acordul de a fi si ospatari , nu se poate considera incalcat dreptul " Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă. " ?

Multumesc .
Buna seara ,
Un agent de politie prins in flagrant in timp ce lua mita a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare .
Mai poate exercita functia in continuare ?
Discuție Suspendare CIM
Buna seara ,
Am cateva nelamuriri legate de suspendarea CIM dar pentru a intelege despre ce este vorba , sa va explic:

Am lucrat cativa ani pe un post comun apoi am fost avansat pe un post de conducere si transferat in alta localitate . Dupa aprox. 1 an am cerut sa fiu transferat inapoi in localitatea de origine si cu chiu cu vai au acceptat .
Am avut de rezolvat ceva probleme personale insa patronul mi-a cerut sa mai stau 2-3 saptamani unde fusesem transferat pentru a explica mersul treburilor celui ce urma sa vina in locul meu , apoi sa ma duc sa imi rezolv problemele cateva zile si sa ma intorc la munca in localitatea de origine .

Pe data de 9 februarie am parasit acea locatie si in timp ce ma ocupam de problemele mele am mai fost si la serviciu vre-o 3 zile insa nu aveam un loc al meu , un post fix sau ceva de genul si pe 17 februarie mi-am prezentat demisia .

Dupa ce am vorbit la telefon, pe 26 martie am fost la sediu sa inchidem CIM . Acolo era patronul , avocata si o doamna de la RU . Acolo m-au luat pe ocolite pentru nu stiau exact cand si unde am lucrat , cate zile am mai lucrat , cand am plecat . Apoi mi-au aratat sa semnez o hartie ca m-am prezentat la firma si mi s-a adus la cunostinta faptul ca am un referat de abateri disciplinare ca am lipsit nemotivat . Nu am semnat nimic pentru ca nu mi-au prezentat nici un referat ( defapt referatul nu il aveau ci urma sa il faca pe baza datelor furnizate de mine ) . Si vroiau sa mergem unde mi-am desfasurat activitatea in ultimul an sa predau postul si tot ce era acolo ( am refuzat pentru ca nici nici la inceput nici pe parcurs nu am primit vre-un PV sau sa iau in primire ceva , deci nici acum nu aveam ce preda ) .

Pe 30 martie ora 16:00 am primit prin posta, un plic in care imi cerea sa ma prezint pe 30 martie ora 11:00 pentru cercetare disciplinara. Nu am fost , apoi am primit acasa ca mi s-a suspendat CIM ( au facut asta si pentru ce o firma concurenta ma ofertase )

De atunci nu am mai avut nici o legatura cu ei .

1. Cum sa primesc pe 30 martie sa ma prezint in aceeasi zi la cercetare?
2. Cat dureaza aceasta cercetare / Suspendare CIM ?
3. In acest timp ma pot angaja in alta parte ?

Multumesc.
Buna ziua .
SItuatia mea este urmatoarea:
Pe cand aveam 3-4 luni parintii mei au divortat eu fiind incredintat mamei , apoi cand aveam aproximativ 3 ani mama s-a recasatorit insa nu am fost trecut si eu pe numele sotului .
Pe tatal natural l-am vazut prima si ultima data pe la varsta de 19 ani . S-a recasatorit , are 2 copii . Nu m-a interesat si nu ma intereseaza persoana sa.

Dupa ce mama s-a recasatorit a mai facut o sora si un frate .
Casa in care locuim ( tata , mama, eu , sora , fratele ) a fost cumparata de parintii mei, ambii fiind proprietari in acte si pe parcurs au mai dobandit 2 case avand grija de un unchi al tatalui , acesta tracandu-si averea pe numele parintilor mei .

In discutiile noastre in familie parintii au hotarat sa dea cele doua case mostenite , una fratelui una surorii iar unde locuim acum sa imi ramana mie .

La 18 ani eu am plecat de acasa sa imi termin studiile , am si lucrat si foarte multi bani i-am investit in aceasta casa extinzando si renovando .

Fratele meu are 19 ani si comenteaza putin ca el ar vrea casa asta. Nu a spus in mod direct ci apropouri " acolo vreau sa fac aia , acolo asa, peste x ani acolo sa fac asa "

Mergand pe la primarie cu diverse treburi , observ in registrul acela unde sunt trecute proprietatile ceva de genul:
La casele primite: numele parintilor ca proprietari si trecut ca nu locuieste nimeni acolo .
La casa locuita :
Proprietar: x , y
Persoane cu domiciliul acolo: x- sot , y - sotie , xx - fiu , yy - fica , z - neinrudit . Z fiind eu .

As avea urmatoarele intrebari:
1. La primarie , cine face acea clasificare sau pe ce criterii ? Sau ei trec in finctie de ce informatii primesc de la propietarul locuintei . ( in cazul de fata , tata se ocupa de treburile astea administrative ) Cred ca se putea trece acolo " fiul sotiei " sau ceva de genul .. mi se pare ciudat .
2. Eu port numele de familie al tatalui natural si a vrea sa renunt la el . Este posibil si care ar fi procedurile de urmat ?
3. Apoi daca se va face acest lucru , nici pe numele mamei nu as vrea sa fiu trecut ca ar insemna sa port numele tatalui actual...
Va multumesc.
Buna seara ,
Intainte de toate as dori sa va prezint situatia mea.

In urma cu 4 ani firma mea s-a asociat cu o alta firma ce a inchiriat un spatiu comercial in incinta unui mall , calculele fiind urmatoarele: ei detin spatiu , noi avem domeniul de activitate si toate cele necesare desfasurarii activitatii.
In urma cu 2 ani , spatiul a fost impartit pe jumate . Noi ne-am continuat activitatea platind jumatate din chirie iar cealalta firma a exploatat un alt domeniu de activitate functionand ilegal ( fara autorizatii , fara a avea angajati cu forme legale si multe altele )
Dupa o perioada a fost sesizata sau s-a autosesizat o autoritate competenta si in urma unui control le-a fost inchis punctul de lucru si confiscate toate cele necesare desfasurarii activitatii. In momentul de fata procesul este inca pe rol dar ei iar au deschis si desfasoara aceeasi activitate acolo, activitate ce ne deranjeaza si in acelasi timp ne afecteaza din multe puncte de vedere chiar daca domeniile de activitate sunt diferite.
Mentionez ca ei activeaza in domeniul salilor de poker live.

Intrebare: Unde m-as putea adresa si ce as putea face pentru a-i fi suspendata activitatea ???