Buna ziua,
Am avut un proces pe care l-am pierdut și cealaltă parte mi-a făcut contestație la executare.Subiectul procesului a fost ,,obligația de a face“, adică de a ridica un gard de pe așa zisă ,,suprafața rreclamantei“.Taxa pentru construcție privind executarea silită este între 150-2200, iar executorul a pus taxa maximală, adică 2200. Alături de acestă taxă mai este și taxa de 525, reperezentând avocatul părții adverse care a întocmit cererea de executare, iar restul pănă la 3600 , adică 875 reprezintă alte cheltuieli ale executorului judecătoresc.Mi se pare o sumă exorbitantă să plătesc 3600 pentru așa ceva. Am făcut contestație la executare și am termen în octombrie. Până atunci executorul poate să-și recupereze întreaga sumă, având în vedere că noi suntem 5 debitori de la care poate recupera 1/3 din salariu. Ba mai mult ne-a trimis acestă sumă la fiecare, iar executorul își recuperează o sumă și mai mare decât e debitul. Ce pot face pentru a avea un debit mai mic?
Un titular - proprietar de teren a fost verificat de APIA( Agentia de plati si interventie pt agicultura), la Controlul clasic pe teren in anul 2010.A avut un angajament pe 5 ani pentru o anumita supafata. In urma controlului s-a diminuat suprafata de la 5.64 ha (declarata) la 4.44 ha (masurata de cei de la APIA).Diferenta este de 1.2 ha, ceea ce reprezinta 27.03% din suprafata determinata. I-a venit in august 2013,penalitati pentru Campania din 2008 o suma de 3786.12 lei, iar pentru Campania din 2009 o suma de 4986 lei, totalul fiind de aproximativ 90 milioane vechi,
In 2011 si 2012 a fost verificat iarasi noul proprietar,care era sotia decedatului si nu s-au mai gasit nereguli. Pe baza controalelor (masuratorilor) din 2010, 2011, 2012 s-a intocmit Procesul-verbal de stabilire a creantelor. Proprietarul -decedat a fost radiat din situatiilor celor de la APIA ca fermier abia in anul 2012, insa pe 15 august 2013 sotia acestuia a primit Procesul verbal de constatre a neregulilor si creantelor pe numele decedatului.
Intrebarea este: Pot fi trasi la raspundere urmasii, chiar daca cererea pentru primirea ajutorului de la APIA era facuta de CEL CARE A DECEDAT ULTERIOR( Campania 2008 si 2009)?
Titularul a decedat in mai 2010.
As dori sa stiu daca este legala emiterea unei decizii de concediere colectiva a unui lider de nucleu sindical (aproximativ 50 membri de sindicat), angajat al unei societati comerciale pe actiuni (numeric aproximativ 400 de angajati), aflata in insolventa. Decizia de concediere este semnata de un reprezentant al firmei care administreaza judiciar repectiva societate aflata de 2 ani in insolventa. Ce cai de atac in justitie sunt impotriva aceastei decizii? Care este cadrul legislativ care il apara pe liderul de nucleu sindical in acest caz?
-Inainte de partajul succesoral o suprafata de pamant a fost trecuta in titlul meu de proprietate in anul 1993, iar in anul 1996 o parte din aceasta suprafata a fost trecuta si la o cumnata de a mea ,in titlul ei. Comisia locala spune ca a fost trecuta in titlul cumnatei dintr-o eroare a comunei, iar pe baza unei hotarari irevocabile se decide ca aceasta supratafa imi apartine.
-Expertul de la partaj, imi atribuie aceasta suprafata( primesc pamant conform T.P.,) dar i se da din nou si cumnatei, facandu-se astfel suprapunere de teren.
-Se face de catre cumnata mea proces de revendicare si pretentii pe baza sentintei de la partaj.La tribunal castig atat procesul de revendicare cat si de pretentii. Cumnata mea face recurs pentru ambele procese si cere conexarea lor ,la curte. La Curte de Apel i se respinge recursul privind revendicarea( deci castig procesul de revendicare) si i se admit pretentiile( pierd procesul de pretentii.)Aceasta decizie a fost data in februarie 2005.
CE MAI POT FACE? CUI AR TREBUI SA MA ADRESEZ?
-Expertului de la partaj i se intocmeste dosar penal incadrandu-l doar la marurie mincinoasa si este achitat conf. art. 18.1(sentinta data in 27.04.2006)
VA MULTUMESC!
S-au conexat doua dosare la Curtea de Apel, unul avand ca obiect,REVENDICARE, iar altul PRETENTII pentru suprafata revendicata.La tribunal cele doua au fost judecate separat.La tribunal am castigat atat revendicarea cat si pretentiile, iar la Curtea de Apel (dupa conexare) castig revendicarea si pierd pretentiile( o sentinta total contradictorie , data in februarie 2005)