avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate danlup

Activitate danlup

Salut,
Am primit o scrisoare de la un executor judecătoresc dar este pentru o altă persoană. Adresa este corecta dar persoana nu există, posibil cineva care a avut adresa unde stau in prezent.
Întrebarea este dacă am o obligație legală sa anunț anumite autorități că pe adresa actuală nu stă acel cineva.
Buna ziua,

Momentan am un pfa suspendat si o masina pe acest pfa(din 2014).
Vreau sa radiez pfa-ul si am inteles ca masina o sa treaca in patrimoniul personal dar trebuie sa platesc ca pfa impozit pe valoarea masinii.

Intrebarile sunt:
1. Daca pfa-ul este pe norma de venit, impozitul ramas de platit la anaf nu se calculeaza la norma de venit indiferent de valoarea masinii ?
2. a) La fel daca mi-as vinde masina cu factura ?
b). Daca mi-as vinde masina trebuie sa existe si tranzactie bancara ? e
ca si cum as muta banii dintr-o mana in alta
Buna ziua,

Situatia e in felul urmator:
In iulie 2014 mi-am luat prin leasing o masina pe pfa pe o perioada de 2 ani.
De la suspendarea pfa-ului sunt angajat cu CIM
In iunie 2015 mi-am suspendat pfa-ul pe o perioada de 3 ani

Intrebari:

1. Acum la taxe si impozite pe cladiri/auto cei de la primarie nu au cazul acesta(pfa suspendat) si momentan nu stiu daca o sa platesc impozit pe casa mai mare chiar daca eu nu mai desfasor activitate pe pfa. Ati mai intalnit cazul acesta ?

2. In iulie 2016 cand o sa se termine leasing-ul la masina nu stiu ce pot face ca masina sa ramana pe persoana fizica, se poate face un transfer de PFA - PF fara sa redeschid pfa-ul?
Cand am vorbit cu cei de la Porsche leasing mi-au spus ca la sfarsit propietarul masinii o sa fie PFA-ul si daca vreau sa fie pe persoana fizica trebuie ca inainte de finalizare sa trec contractul pe numele meu DAR ma costa schimbarea dosarului ~400 euro si o sa fiu reanalizat ca PF pentru continuare. Asta nu e o problema pentru ca de la inchiderea pfa-ului am platit leasingul din contul personal.
Singurul motiv pentru care nu am inchis pfa-ul este din cauza contractului de leasing. Pe mine nu ma mai intereseaza PFA-ul.
Ce solutii exista?

Multumesc.
Buna ziua,

Am primit in posta o decizie de impunere de la cnas [ link extern ]
Dar nu exista nimic in tabel. Pana acum mi-am platit tot ce am avut de platit

Sa fie o eroare de sistem si nu am nimic de plata ?