Buna ziua. Am lucrat timp de 20 de ani , pana in 2010 intr-un institut. Din 2010 am ramas acasa, nu am mai avut serviciu, dar am fost coasigurat la sotul meu la serviciu. Anul acesta in 17 februarie m-am angajat. In data de 21.03.2016 -25.03.2017 am intrat in concediu medical ( 5 zile). Firma unde lucrez nu mi-a platit concediul medicat pe motiv ca nu am adus o adeverinta de la fostul loc de munca, dar fostul angajator nu are cum sa imi elibereze aceasta adeverinta cu salariul brut realizat pe ultimele 6 luni pt calcularea concediului medical, intrucat eu numai sunt angajata lor din 2010.
Cei de la noul loc de munca sustin ca neavand o adeverinta cu veniturile mele pe baza careia sa imi faca calculele nu imi pot plati concediul medical.
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine ce fac in aceasta situatie? Este legal cum au procedat?
Trebuie sa duc o adeverinta de la sotul meu de la serviciu ca sa demonstrez ca am fost coasigurat?
Sa inteleg ca timp de 6 luni de zile cat am contract la aceasta firma nu beneficiez de concedii medicale platite?
Ce pot face ca in cazul in care ma imbolnavesc, medicalul meu sa fie platit?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat si astept cu nerabare raspunsul dvs.
ca sa isi recupereze paguba, va poate da in judecata.
aveati obligatia sa dati zapada de pe acoperis intrucat este balconul dvs , nu al asociatiei de proprietari.
Daca nu mai aveti bonul , cea mai buna solutie ...este sa ii aruncati la cos. Daca 200 lei vi se pare o suma infima, numai stati pe ganduri si faceti ce v-am sugerat. =D>
Acest "DA" este raspunsul pentru prima intrebare sau a doua? Sunteti destul de evaziva, si nu am inteles nimic. Sincer, preferam sa nu imi raspundeti deloc, decat sa ma tratati cu ignoranta.
Buna seara. Am un prieten in penitenciar care este inchis pe sectia maxima siguranta, datorita pedepsei de 17 ani. Presteaza munca in cadrul penitenciarului si pentru o luna de munca castiga 5 zile. As dori sa stiu daca acest calcul se mentine pe toata perioada executarii pedepsei? Zilele pe care le castiga prin munca se scad din cele 3/4 care le are de executat? Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
O paranteza la acest caz, pentru ca nu este unul din cele mediatizate pe care le vedem la tv. Este un caz aparte. Persoana in cauza a terminat 10 ani de facultate la zi, fiind inginer si economist, director al unei firme. A fost un accident, o intamplare nefericita de a ajuns intr-o astfel de situatie. La fond a primit 5 ani, sub minim special, dupa care procurorii au facut apel si i-au dat 17 ani. Este intr-adevar oribil, cind spui - omor -, dar uneori viata ne ofera si situatii neplacute pe care esti nevoit sa le depasesti si sa iti gasesti puterea sa mergi inainte.
In cazul lui nu mai poate participa la nici un fel de curs de scolarizare, le-a parcurs pe toate posibile.(referire pct d, e,). Observ ca ar mai avea o salvare la pct f, pentru a mai scadea din pedeapsa.
Va multumesc frumos pentru interesul acordat articolului meu. Am sesizat ca are multe vizualizari dar probabil, este lipsit de interes din cauza incadrarii, oamenii l-au etichetat, tocmai de aceea nu s-au sinchisit sa raspunda. Lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi.
Buna ziua. Am un prieten care este inchis in Penitenciar, pe sectia maxima siguranta, si este scos la munca in interiorul unitatii unde isi executa pedeapsa. Incadrarea lui este: omor(Art.188). Ieri a avut recurs in casatie la ICCJ si a fost respins, ramanand pe aceasi pedeapsa si anume 17 ani. Este arestat din februarie 2014, si a executat pana in data de azi -1 ani si 7 luni. Stiu ca din cei 17 ani pe care ia primit trebuie sa execute 3/4 din pedeapsa, asta insemnand 12, 7 ani in total.Va rog frumos, cei care cunosc NCP sa ma lamureasca si pe mine din data de astazi 18.09.2015, cati ani are de executat din cei 17 primiti, scazand 3/4 din pedeaspa, munca care o presteaza, si anii executati pana in prezent.(1,7 ani) . As dori sa stiu cu aproximatie care ar fi data, cu aproximatie cind se poate libera conditionat??? sau o formula de calcul, eventual un raspuns cat mai aproape de realitate, in concluzie...la 17 ani primiti, 1 an si 7 luni executati pana in prezent si cu munca care o presteaza, cati ani cu exactitate mai are de efectuat. Am primit diverse variante de raspuns si nu stim care este cea corecta.Va multumesc frumos pentru informatie si pentru timpul acordat.
sint presedintele blocului si tot odata si prietenul persoanei care este aflat in arest preventiv( e vorba de fiul decedatei). as dori sa gasesc o portita pentru ai salva apartamentul de a fi scos la licitatie. nu are cine sa achite datoriile restante , fiul decedatei este in arest, inchis de 5 luni de zile, nu este inca condamnat,
Buna seara. Care este procedura de recuperare a unor restante cote intretinere de 7000 lei pt un apartament al carui proprietar a decedat iar singurii mostenitori sint fiul decedatei, care l-a ora actuala este aflat in arest preventiv si nepotul care are drept de mostenire din apartament.dupa fiica decedatei.Va multumesc.