Buna seara!
Am in vanzare un teren format din porțiune intravilan și o altă porțiune extravilan.
Am inteles ca, prin noua lege, in cazul terenurilor extravilan, trebuie facuta o oferta la primărie prin care anunt ca terenul este in vanzare.
În cazul de fata e obligatorie aceasta cerere? Nu exista nici o metoda de a scapa de aceasta obligatie?
Multumesc!
Va multumesc de raspuns. Singura utilitate din zona este apa.
Cert este că primăria primite multe însă nu face nimic... toata comuna are curent electric, canalizare, apa, gaz si cred ca 80% asfalt. Cartierul acesta este chiar la intrare in comuna periferie cu orașul. As vrea sa ii pot "forta" sa se miste mai cu "talent".
Buna seara!
În zona unde imi fac casa este cartier nou, un fost camp, nu există curent electric, ultimul stalp aflandu-se la aproximativ 300 m. Am fost la primărie la îndemnul vecinilor și am făcut cereri peste cereri pentru a aduce curent in aceasta zona. Ei spun că ar fi de datoria companiei de electricitate sa finanțeze (zic ca ar trebui un transformator in valoare de 3 mil. Nu se știe de ce...lei sau euro), iar compania spune că e treaba primăriei. Cei afectați suntem, evident, tot noi.
Va rog sa imi spuneti ce se poate face in acest caz. Cum trebuie sa procedez mai departe? Cui trebuie sa ma adresez?
Primăria are datoria de a asigura un minim de utilități in cazul in care terenul este trecut ca intravilan?
Va multumesc!
Buna ziua! Am un teren in proces de vanzare iar clientul este plecat in afara tarii. Acesta vrea sa imi trimita un avans din bani, însă pe cale notariala. Ce soluție ar fi, ținând cont că nu are pe nimeni in tara dispus să îl ajute in acest sens?
Multumesc!
Buna ziua!
In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt exclusiv pe numele lui, nu si a bunicii. Ei au avut impreuna 5 copii.
Din bucata de 5000 mp unul dintre copii a facut contract de vanzare-cumparare pe o portiune de 1000 mp, cat inca era in viata bunicul. 1000 mp apartin casei batranesti, iar restul de 3000 mp ar trebui impartit intre doi dintre frati, unul dintre ei avand deja construita casa. Ceilalti copii urmeaza sa primeasca bucati de pamant in alte locuri din partea bunicii.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1) La ce costuri ajunge succesiunea, tinand cont ca bunicul este decedat de 4 ani?
2) Se poate ca ceilalti frati sa cedeze dreptul lor la succesiune in favoarea celor doi frati, insa cu mentiunea ca ei nu vor avea pretentii la pamantul din partea bunicii?
3) In cazul fratelui care are casa construita, costurile sunt mai ridicate? Si daca da, cine le suporta?
Zice ca este dosar penal pe cauza, si nu pe persoana. Urmeaza sa fie chemat la audieri, insa nepotul doamnei pretinde suma de 570 lei contravaloarea unor ochelari noi. In momentul accidentului doamna spusese ca a dat pe ochelari 200 lei. Cum se procedeaza in acest caz?
Buna ziua!
Am urmatoarea problema: vineri, in data de 19 februarie prietenul meu a accidentat o doamna in varsta cu masina. Era in parcarea unei clinici, mergea cu spatele si doamna era pe acea alee. Mentionez ca in zona nu este trecere de pietoni. In urma lovirii, doamna s-a dezechilibrat si a cazut cu nasul de asfalt, cu ocazia asta strambandu-si ochelarii. A fost chemata politia si salvarea, doamna a fost internata pana miercuri, 24 februarie.
Intrebarea mea este: care este procedura? Domnul politist care a venit la fata locului a spus ca e culpa comuna. Care sunt urmarile?
Multumesc!
Buna seara!
Pentru o persoana nascuta in 1956, cu stagiul complet de cotizare, care a lucrat din octombrie 1979 pana in 2001 in grupa a II-a, la ce varsta poate iesi la pensionare dupa noua lege?
Multumesc!