avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna seara!
Am in vanzare un teren format din porțiune intravilan și o altă porțiune extravilan.
Am inteles ca, prin noua lege, in cazul terenurilor extravilan, trebuie facuta o oferta la primărie prin care anunt ca terenul este in vanzare.
În cazul de fata e obligatorie aceasta cerere? Nu exista nici o metoda de a scapa de aceasta obligatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:38, 24 Mai 2018
Legal, nu.
Trebuie îndeplinită procedura prevazuta de legea 17/2014.
Buna seara,
Nu exista o asemenea scapare.
Este vorba despre drptul de preemtiune si acest drept nu este dupa noua lege ci de pe la romani incoace adica circa 2000 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare către terț a cotei părți din teren in indiviziune cu promisiune bilaterală de vânzare, fără consultarea celorlalți coproprietari gdracea68 gdracea68 Soțul meu deține împreună cu unchiul și mătușa sa un teren in indiviziune. Acum 2 ani, mătușa a făcut la notar o promisiune de vânzare către o ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vânzare - cumpărare marysimo marysimo În 2004 bunica mea defunctă a vândut un teren fără adeverința de publicitate. Pe contract, la notar, au trecut un număr de înregistrare dar în ... (vezi toată discuția)
Preemptiune teren intravilan Elisabeta Hasegan Elisabeta Hasegan Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca, din 2016 incoace, s-a modificat ceva privind dreptul de preemtiune teren intravilan? Stiu ca pana in 2016 nu exista o ... (vezi toată discuția)