avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate tonyadyp

Activitate tonyadyp

Bună ziua. Am un credit din 2006 CETELEM pe care la un moment dat nu am mai avut posibilitatea sa il plătesc. Compania a început procedurile de recuperare a datoriei însă în ultimii 15 ani dosarul de recuperare a trecut prin cel puțin 2 executori judecătorești și a fost vândut și răspândit către diferite companii de recuperare, acum e la EOS KSI Romania. Cum fac sa anulez aceasta executare și sa îmi deblochez contul bancar? Va mulțumesc!
Bună ziua. Am o datorie la ANAF din iulie 2017 însă în fiecare an, chiar și de 2 sau 3 ori pe an, am primit notificări de penalizări și majorări calculate la sold. Când se împlinește perioada de prescripție, la 1 iulie 2023 sau NICIODATA pentru ca au calculat acele penalități și majorări anual iar comunicarea lor resetează anual perioada de prescripție?
Mi-am dat demisia de la ultimul loc de munca, am predat masina, telefonul de serviciu si decontul, am procese verbale pentru toate, semnate de administratorul firmei, am primit decizia de incetare a activitatii si adeverinta de vechime si am asteptat sa primesc si lichidarea insa, surpriza, pe data de 17 am contactat reprezentantul societatii pentru ca, desi ziua de plata a lichidarii era 15, nu primisem niciun ban iar toti ceilalti colegi ce au ramas in firma, au primit, si mi s-a spus ca nu mi se plateste deoarece nota de lichidare nu este semnata de conducere. Am intrebat de ce am nevoie de aceasta nota de lichidare, de care, dealtfel nici nu se pomenise la momentul incetarii activitatii, atata timp cat am toate procesele verbale de predare-primire pentru bunurile societatii ce le aveam in gestiune, iar raspunsul a fost unul sec, "nu stiu, trebuie sa luati legatura cu conducerea firmei".
Asta am incercat sa fac timp de aproape o saptamana insa din 3 persoane de contact mi-a raspuns, cu greu, doar una, care mi-a transmis ca nu imi vor da banii si atat.
Ce pot face eu in aceasta situatie? Cui ma pot adresa pentru ca cei de la ITM cu care am stat de vorba mi-au spus ca ei pot demara un control insa nu ii pot obliga sa imi plateasca restantele salariale? Sa deschid actiune in instanta?
Multumesc!
Asa ar fi bine, insa, vroiam sa avem o siguranta ca pana la varsta majoratului mama naturala a copilului nu se razgandeste.
Sunt intr-o situatie putin mai delicata.
Dintr-o relatie extraconjugala cu o minora a rezultat o sarcina, iar la momentul asta, impreuna cu sotia mea dorim sa adoptam copilul rezultat in urma acestei situatii. Mama naturala a copilului, dar si parintii ei sunt de acord . Ce putem face inaceasta situatie?
Multumesc!