avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate CDaniela30

Activitate CDaniela30

buna ziua,

In cazul in care am o intreprindere individuala si am si angajati se platesc la fel aceleasi taxe pt stat? (CAS 10.5%, CASS 5.5% si impozit pe venit 16%)
Se plateste si pt angajat si pt venituri?
Si am inteles bine? acelea sunt taxele care se platesc la stat?

Stiam ceva de declararea unui venit real si ca se platea pe trimestru (nu mai stiu cat, poate ma puteti ajuta)
multumesc
Discuție II sau PFA 2016
buna ziua,

In cazul in care am o intreprindere individuala si am si angajati se platesc la fel aceleasi taxe pt stat? (CAS 10.5%, CASS 5.5% si impozit pe venit 16%)
Se plateste si pt angajat si pt venituri?
Si am inteles bine? acelea sunt taxele care se platesc la stat?

Stiam ceva de declararea unui venit real si ca se platea pe trimestru (nu mai stiu cat, poate ma puteti ajuta)

multumesc
da, stiu si de duplicat...dar nu imi convine ca patroana se mai foloseste inca de numele meu...
multumesc. dar nu stiu exact care sunt demersurile..
nu mi-au dat-o ca "e investitia salonului".
dar acum se poate face ceva sa o recuperez?
Buna ziua,
Am si eu o problema. Am lucrat undeva si mi s-a incheiat contractul de munca. Mi s-a facut o diploma de formator pe care nu am platit-o, nu mi s-a spus ca trebuie sa o platesc sau altele. Diploma e pe numele meu, are datele mele personale. Firma nu e trecuta in niciun fel pe acea diploma. Nu am semnat nimic cum ca diploma e proprietatea salonului, desi asa sustine cea de acolo. Mi-am cerut diploma, dar refuza sa mi-o dea in ideea ca mai are nevoie de ea 2-3 luni, pana la sfarsitul anului, in caz de control sa aiba o diploma in salon. Dar eu nu mai lucrez acolo, deci ea se foloseste de numele meu practic. Ce as putea sa fac sa imi dea diploma aceea ? Am dreptul la diploma, nu?
Răspuns la discuția Diferenta pfa/ii
Difera din alt punct de vedere decat juridic? Multumesc
Răspuns la discuția Diferenta pfa/ii
Ok. Si daca vreau sa imi infiintez una dintre acestea, nu conteaza? Au aceleasi beneficii?
Răspuns la discuția Punct de lucru
nu vreau sa deschid mai multe puncte de lucru... am inteles ca la PFA se poate declara ca punctul de lucru e ambulant.. asta inseamna. nu? ca e la mai multi beneficiari.

Puteti sa imi spuneti va rog care e diferenta dintre PFA si II? care sunt avantajele sau dezavantajele?
Care este diferenta dintre PFA si II? Multumesc