avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate Ionutbog

Activitate Ionutbog

Buna ziua!
As dori sa-i fac bunicului meu o lucrare funerara pentru amenajarea mormantului. Aceasta lucrare presupune construirea unei borduri in jurul mormantului si asezarea unei cruci de marmura.

Administratia cimitirului care tine de primarie ma obliga sa obtin autorizatie de constructie si tototdata ma obliga sa inchei un contract de presari serivicii cu o firma autorizata pentru executarea acestei lucrari.

Nu doresc sa lucrez cu firmele autorizate de primarie deoarece tariful practicat de acestea este cel putin 3000 lei ci vreau sa amenajez mormantul in regie proprie (la un cost de maxim 500 lei).

Art. 7, alin. (3) din Legea 102 din 8 iulie 2014 mentioneaza: "Nu este necesară obţinerea autorizaţiei de construire pentru executarea însemnelor, a bordurilor sau a împrejmuirilor locurilor de înhumare, pentru realizarea de obeliscuri sau a altor lucrări de artă plastică din cimitir."

Avand in vedere aceste aspecte, sunt indreptatit sa refuz conditiile propuse de administratia cimitirului si sa ma deplasez in cimitir in vederea executarii locrarilor in regie proprie ?
Multumesc.
Sunt in situatia in care mi-a expirat cartea de identitate si vreau sa fiu luat in spatiu locativ de catre socrii mei cu care locuiesc de ceva timp.

Am citit contractul lor de proprietate pe apartament si am văzut că ambii sunt meționați în contractul de v-c ca fiind proprietari, desi erau căsătoriți la data incheierii contractului.

Intrebarea mea este urmatoarea: la evidenta populatiei, in momentul depunerii documentatiei este necesara prezenta ambilor părinti sau doar a unuia dintre ei? Este necesar acordul scris al amandurora sau este suficienta prezenta și acordul doar a unuia dintre ei?

Am inteles. Multumesc. Nu mai am nici o sansa la PC.
Ok. Exista posibilitatea de a face partaj voluntar astfel incat fiecare sa avem in proprietate o suprafata mai mica de 50 mp?

Sau vreo alta posibilitate de a obține acest tip de credit?
Buna ziua!

Ma numesc Bogdan și împreună cu soția mea dețin un imobil (casă la țară) cu suprafața de 75 mp dobândit prin contract de vânzare - cumpărare, în timpul căsătoriei, la prețul de 40.000 ron.

Doresc sa-mi cumpăr un apartament și aș dori să știu dacă există vreo posibilitate de a-l achiziționa prin credit Prima Casă și nu prin Credit Imobiliar.

Multumesc
Buna ziua. Detin prin contract de v-c un autoturism adus din Germania pe care vreau sa-l inmatriculez pe numele meu in Romania.

Stiu ca nu exista posibilitatea inmatricularii fara achitarea taxei de mediu care in cazul meu este de 5.000 ron.

Care este, dupa inmatriculare, procedura pas cu pas de recuperare a acestei taxe?

Eu nu cred ca exista loc de parcare concesionat, in tara asta, pe un trotuar pe care in mod normal trebuie sa circule doar pietonii.
Locuiesc la etajul 1 si vecinul care locuieste in apartamentul de la parter mi-a solicitat sa-mi mut masina de pe trotuarul din dreptul gardului lui pe motiv ca acela este locul dansului de parcare.

I-am explicat ca poate fi al lui doar daca are contract de concesiune sau titlu de proprietate. Evident ca nu exista nici unul nici celalalt deoarece acolo este proprietatea statului.

De cateva zile si-a pus un afis pe gard cu metiunea: NU PARCATI - LOC DE PARCARE REZERVAT GL-18-ZT....

Vis a vis de acest trotuar sunt locuri de parcare concesionate. I-am explicat ca vecinii concesionari au dreptul la parcare pt ca au platit. Nu a inteles in nici un fel motivand ca de cativa ani el parcheaza aici si toti vecinii respecta acest lucru.

Deocamdata am renuntat sa mai parchez acolo doar pentru a evita un conflict.

Am parcat in fata vecinului de la parter din spatele blocului. Aceeasi poezie, acelasi refren.

Va rog sa-mi spuneti daca gresesc parcand pe locul acela?
Care este modalitatea de a reclama acest abuz?
Ce pot face pentru a-l determina sa nu mai vina la mine la usa sa-mi spuna sa-mi mut masina?