avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate Halex

Activitate Halex

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un sfat?

Ce informatii trebuiesc completate intr-un DUAE la capacitatea tehnica si profesionala, avand in vedere ca intr-o fisa de date se solicita o echipa de proiect formata din x experti pentru care trebuiesc prezentate o serie de documente suport, iar in DUAE exista 2 rubrici legate de acest aspect"Tehnicieni sau organisme tehnice pentru controlul de calitate" si "Diplome de studii și calificări profesionale".

Stiti cumva ce se completeaza? "Este suficient a fi mentionat faptul ca operatorul economic indeplineste in totalitate cerintele din fisa de date?"

Multumesc
Buna ziua,

In eventualitatea in care o societate comerciala are in acelasi sector mai multe puncte de lucru, in momentul in care se solicita de la administratia locala certificatul de taxe si impozite locale, aceasta solicitare se face pentru toate locatiile? Sau la administratia locala a sectorului respectiv sunt inregistrate toate creantele firmei?
Ex. firma x are sediul social in sect 2 si inca 2 pct de lucru a si b tot in sect 2. Sectorul 2 va emite un certificat care contine informatiile pentru toate punctele sau trebuie facuta cate o solicitare pentru fiecare punct in parte.

Multumesc
Discuție Punct de lucru
Societatile care au puncte de lucru mentionate in certificatul constatator sunt obligate sa prezinte certificatele de taxe si impozite locale in eventualitatea in care participa la licitatii? Sau acest lucru este se refera doar la Sediile secundare ?
In mod normal ai voie sa circulati fara rovigneta in oras, limitele unui oras fiind stabilite de principiu de centura orasului. In cazul de fata, in Bucuresti, centura se regaseste la aprox. 11 km de centru, orasul Otopeni situandu-se la aprox. 15 - 20 Km de centru, ceea ce inseamna ca da, este nevoie de rovigneta.
Din cate stiu, exista camere de supraveghere amplasate pana la aeroport, pentru verificarea rovignetei, v-as sfatui sa nu circulati fara, daca nu doriti sa fiti amendat.
Răspuns la discuția Certificat atestare fiscala ANAF
KOS9 a scris:

Certificatul de atestare fiscala se va emite in max. 24 de ore si valabilitatea este nu de 30 de zile de la data emiterii, ci pana in ultima zi a lunii in care a fost emis.

Cred ca se face o confuzie intre certificatul de atestare fiscala emis de Taxe si impozite locale, care se emite in 24 de ore si cel emis de ANAF care se elibereaza in 5 zile...
Multumesc frumos pentru raspuns.

Mai revin cu o intrebare pentru ca nu sunt pe deplin lamurit- stiu ca acest lucru se aplica la Taxe si Impozite locale. Este la fel si la ANAF? Adica daca depun o cerere pe data de 1 a lunii, in termen de 5 zile ei imi scot situatia aferenta lunii trecute?
In situatia in care trebuie sa prezint acest document, intr-o licitatie, si trebuie sa ateste faptul ca îndeplinirea obligatiilor scadente în luna anterioara depunerii ofertelor, si spre ex. procedura are loc in jurul datei de 7, daca depun o cerere pe data de 1 ale lunii curente, imi poate emite un certificat care prezinta situatia pana la ultima zi lunii anterioare?

Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privitor la emiterea Certificatului de atestare fiscala cu privire la datoriile la bugetul consolidat pentru o societate din categoria mijlocie.
Cand se poate depune o cerere de emitere a acestui certificat la ANAF pentru a putea atesta îndeplinirea obligatiilor scadente în luna anterioara? Am tot auzit diverse variante - ca daca cererea se depune mai devreme de primele 7 zile ale lunii nu e ok? Stiu ca la marii contribuabili se poate depune dupa 5 zile...
Daca as depune o cerere pe 1 ale lunii ce informatii primesc pe luna precedenta?

Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Noua OUG 51 mentioneaza faptul ca la depunerea unei contestatii, pentru ca aceasta sa fie luata in calcul, trebuie sa fie insotita de scrisoarea de garantie de buna conduita.
Considerand ca la Curtea de Apel in momentul in care se face o actiune impotriva unei decizii a CNSC, numita plangere (chiar daca se contesta o decizie a CNSC), sa intelegem ca aceastra scrisoare de garantie de buna conduita nu se mai constituie ? scrisoarea de buna conduita constituindu-se doar in cazul unei contestatii la CNSC?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti si mie va rog daca programul anual de achizitii publice al unei entitati publice este un document de interes public sau nu si daca el poate fi solicitat entitatii respective in eventualitatea in care acesta nu a fost publicat pe site?

Va mutlumesc anticipat.