avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate Gheorghe Apostu

Activitate Gheorghe Apostu

Răspuns la discuția Speta de Drept
1, ce a retinut instanta de fond;
2. da;
3. in functie de probele administrate in dosar;
Răspuns la discuția Dreptul de retragere
la ce act normativ va referiti? mentionati articole, aliniate, etc.... dar nu mentionati actul normativ!
decedeaza tata socru, imobilul, in acte si in cartea funciara apare ca fiind stapanit in cota indiviza de tata socru si de sot (necasatorit), se face succesiunea, sotul (daca e singurul mostenitor) dobandeste 100% dreptul de proprietaste asupra imobilului, sotul calca pe bec, sotia intenteaza divort si ramane pe drumuri, a) imobilul e achizitionat 50% de sotul ca fiind necasatorit, iar 50% e ca mostenire. b) bunurile achizitionate de unul din sot prin contributie proprie nu sunt supuse partajului; c) bunurile dobandite prin mostenire de unul din soti nu sunt supuse partajului;
Ne mai intrebam de neplaceri???
AVLIL a scris:

Despre ce neplaceri vorbim?

Răspuns la discuția contract arenda
Stimte domn, v-am sugerat sa consultati un avocat pentru urmatoarele considerente:
1. conform legii arendei, respectivul contract produce efecte fiscale de la data inregistrarii la primarie;
2. asa cum v-am mai expus, consimtamantul are putere de lege intre parti;
3. analizand mai profund speta dumneavoastra, respectivul contract este ajuns la termen la data de 02.09.2014, recunosc, initial am zis 2015, dar am gresit;
4. contractul are valabilitate 10 ani, care se calculeaza de la data inceperii anului agricol 2005.
5 anul agricol 2005 incepe de la data de 01.09.2004, tocmai pentru a proteja arendasii in vederea cultivarii culturilor de paioase (grau, orz, secara etc)
5. inregistrarea la primarie ii confera puterea de titlu executoriu, dar nu are legatura cu momentul de la care contractul isi produce efectele, aceasta data este stabilita de parti si poate fi confirmata sau infirmata de o instanta de judecata;

Contractul dumneavoastra a incetat de drept la data de 02.09.2014.

anul agricol începe la data de 1 iulie a anului şi se în­cheie la data de 30 iunie a anului ur­mător
anul agricol 2005 incepe la data de 01,07,2004;

[Editare citare inutila a unui mesaj anterior si conexare cu un mesaj consecutiv]

Răspuns la discuția MOSTENIRE
Cu cine sa te cununi?
Inteleg ca vreti sa faceti o simulatie .... contacteaza un avocat, din punctul meu de vedere speta e simpla dar trebuie gandita.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament

Răspuns la discuția banci
si in situatia in care gasiti un cumparotor care sa va achizitioneze apartamentul cu acordul bancii, daca suma incasata nu acopera intreg debitul fata de banca (intreaga datorie), tot se va face poprire pe veniturile dumneavoastra pana la concurenta sumei pe care o aveti de achitat

Răspuns la discuția MOSTENIRE
mergeti la notar, este un fel de contract de schimb, el cedeaza 30% din apartament, dumneaqvoastra ii instituiti drept de uzufruct, nu va trebuie cei 21 000 de euro efectiv
Răspuns la discuția Concubinaj
1, fostul concubin poate solicita de la tatal dumneavoastra eventual doar investitiile facute in ultimii 3 ani de zileș
2. tatal dumneavoastra poate solicita pe cale reconventionala de la fostul concubin contravaloarea unei chirii lunare, tot pe ultimii 3 ani, pentru folosinta imobilului
Răspuns la discuția banci
daca din vanzarea silita a apartamentului nu se acopera intreaga suma pe care banca o are de recuperat, da, banca o sa instituie tot pe calea executarii silite si poprire asupra veniturilor
Răspuns la discuția contract arenda
contractul expira dupa zece ani calculati de la data inceperii anului agricol 2015, asa e stipulat in contract.
mai bine consultati un avocat