suntem 4 coproprietari pe un teren cu locuinta...bunica,matusa,eu si fratele [care o mostenim pe mama ]...eu locuiesc acolo de mai bine de 24 de ani,sunt casatorita ,am familia acolo....acum bunica si un var[copil al matusii] vor sa plecam noi ,pe motiv ca nu am drept acolo..si sa ia totul de a gata....este posibil?daca dezbaterea de mostenire nu este facuta dupa bunicul,sau se face direct intabulare?sau cum ?care sunt pasii de urmat?ca ambii si bunica si varul...vin cu amenintari.."ca trebuie sa plecam ,ca ne dau ei afara"..etcactul de proprietate este asa cum v am spus..toti 4....multumesc
coproprietar impreuna cu bunica,matusa,eu si fratele meu [care o mostenim pe mama decedata inca din 1989...moment din care eu locuiesc in acea casa a bunicilor mei...unde m ma si casatorit si unde locuiesc de mai bine de 25 de ani.....Bunica a plecat de la acest domicilu de vreo 4 luni.si s a mutat la acest var al meu[unul din copii matusii].Mutata aici..incerca ,cu orice metoda sa ne dea afara pe noi pt a i "da casele si averea" acestui var...Legal,nu au putut obtine nimic,si acum fac orice scandal,batai,distrugeri,tipete,injurii...amenintari...dar politia...nu face nimic,vin asista cu mainile sub brate,[si nu exagerez.exact asta le este pozitia]....si pleaca,nici macar nu au curaj sa spuna ceva....am facut plangerea penala ,am trimis o la parchet,dar as vrea sa va mai intreb ,care este metoda legala de a cere ca justitia sa mi accepte copii martori,pt ca sunt terorizati de individ,..si copii nu mint,,,ei sunt cei mai sinceri...va multumesc..
am un martor de peste 18 ani,,dar am si copii care s au saturat sa asu=istela stfel de scene,si copii vecinilor erau prezenti la noi in acel moment...cum as putea sau ce sa cer sa fie audiati copii carora le este frica de acest individ..am fost sfatuita sa depun plangere penala prin posta cu confirmare de primire,ca la parchet este aglomeratie,,si politia din comuna nu intervine ,ne a cerut sa venim a doua zi....iar cei de la comunitara cica sa "dezbatem mostenirea'....nu mai stiu cum sa procedez...
suntem coproprietari pe o casa si terenul aferent,eu am crescut in acea casa,acum varul meu vine intra,face scandal,injura etc....varul care nu este coproprietar si nu locuieste acolo,nu a locuit niciodata...este sau nu violare de domiciliu?mi a spart poarta,ai intrat in curte sa mi ia anumite bunuri...cu noi de fata...in ce articole ar mai putea fi incadrata fapta?ca politia noastra...ne cere sa dezbatem mostenirea...ca sa "scapam de circ"....va da ti seama?cat sunt de prosti....multumesc
buna ziua ,am nevoie urgent de un raspuns avizat [urgent adica pana in ora 13...pt ca atunci merg in fata "organelor"]..deci...caine meu de rasa ciobanesc carpatin,a sarit din tarc,a ramas in propria mi curte ,unde a ucis gainile si ratele,bunicii mele.Mentionez ca noi nu eram acasa,eram in concediu.Aceasta a chemat ,politia,vreo 2 zile la rand politia a fost in curte sa "stapaneasca cainele",acum cand am revenit noi,ne am trezit ca avem 2 amenzi....din cauza cainelui...care nu a facut absolut nimic decat a sarit din tarc..nu a iesit din curte ,nu a muscat ..,nimic...Deci..?are cineva un raspuns? e legala aceasta amenda?MULTUMESC
concret....nu am inteles nimic.n am nici un mod de aparare,legal?nuici o autoritate nu poate interveni?desi nu o deranjez cu absolut nimic pe bunica doar cu faptul ca locuiesc in acceasi curte[nu casa]...suntem amenintati mereu,de,nepotii eicare nu lociesc acolo,dar vin fecvent pt astfel de sicane,injuraturi,tipete, etc.legal EU CE POT FACE ,CUI SA MA ADRESEZ,?
buna ziua ,sunt disperata dupa un raspuns avizat.cazul meu succint.bunicul decedat din 1994,bunica in viata,mama mea decedata in 1989 iar eu mai am un frate.mama mea mai are o sora in viata[care are 3 copii majori].dupa decesul bunicului nu s a dezbatut mostenirea[avem doar un certificat de co proprietari-bunica ,sora mamei ,eu si fratele meu]eu am fost crescuta de bunici dupa moartea mamei.dar acum sunt amenintata ,hartuita,jignita,de toti [bunica,matusa,si verii].mentionez ca am construit acolo,am modernizat,sunt casatorita si am 2 copiii..nu am unde pleca...pt ca am muncit acolo.ce as putea sa fac?politia nu are nici o putere sau nu vrea nu stiu sigur....bani nu am sa mai demarez tot eu acctele.pt ca si cele de coproprietari tot eu le am suportat,,,bunicii nu aveau acte deloc pe casa si locul aferent...va multumesc din suflet pt un raspuns o seara cat mai linistita...