avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violare de domiciliu sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violare de domiciliu sau nu

suntem coproprietari pe o casa si terenul aferent,eu am crescut in acea casa,acum varul meu vine intra,face scandal,injura etc....varul care nu este coproprietar si nu locuieste acolo,nu a locuit niciodata...este sau nu violare de domiciliu?mi a spart poarta,ai intrat in curte sa mi ia anumite bunuri...cu noi de fata...in ce articole ar mai putea fi incadrata fapta?ca politia noastra...ne cere sa dezbatem mostenirea...ca sa "scapam de circ"....va da ti seama?cat sunt de prosti....multumesc
Cel mai recent răspuns: nico132 , utilizator 17:29, 14 Septembrie 2015
NCP Art. 224

Violarea de domiciliu

(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Pentru incadrarea faptei varului,trebuie sa fie intrunite conditii legal prevazute
Trebuie atent analizat ciecumstantele in care varul meu vine intra,face scandal,injura
2-
a spart poarta,ai intrat in curte sa mi ia anumite bunuri...

Daca aveti probe,martori,formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere
am un martor de peste 18 ani,,dar am si copii care s au saturat sa asu=istela stfel de scene,si copii vecinilor erau prezenti la noi in acel moment...cum as putea sau ce sa cer sa fie audiati copii carora le este frica de acest individ..am fost sfatuita sa depun plangere penala prin posta cu confirmare de primire,ca la parchet este aglomeratie,,si politia din comuna nu intervine ,ne a cerut sa venim a doua zi....iar cei de la comunitara cica sa "dezbatem mostenirea'....nu mai stiu cum sa procedez...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
nico132, utilizator
Nu trebuie sa dezbateți nicio moștenire, nu contează cine e proprietar, ci cine folosește imobilul.
Cu cine sunteți coproprietar?
Nu este vorba de dezbaterea mostenrii, din cele descrise de dvs. este vorba de trei infractiuni.Violare de domicilu Art.224 NCP,talharie calificata art.234 NCP,dstrugere art.253 NCP.Depuneti plangerile penale direct la parchet,politia nu a vrut sa se incare cu dosare suplimentare.
coproprietar impreuna cu bunica,matusa,eu si fratele meu [care o mostenim pe mama decedata inca din 1989...moment din care eu locuiesc in acea casa a bunicilor mei...unde m ma si casatorit si unde locuiesc de mai bine de 25 de ani.....Bunica a plecat de la acest domicilu de vreo 4 luni.si s a mutat la acest var al meu[unul din copii matusii].Mutata aici..incerca ,cu orice metoda sa ne dea afara pe noi pt a i "da casele si averea" acestui var...Legal,nu au putut obtine nimic,si acum fac orice scandal,batai,distrugeri,tipete,injurii...amenintari...dar politia...nu face nimic,vin asista cu mainile sub brate,[si nu exagerez.exact asta le este pozitia]....si pleaca,nici macar nu au curaj sa spuna ceva....am facut plangerea penala ,am trimis o la parchet,dar as vrea sa va mai intreb ,care este metoda legala de a cere ca justitia sa mi accepte copii martori,pt ca sunt terorizati de individ,..si copii nu mint,,,ei sunt cei mai sinceri...va multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovita in propiul domiciliu si apoi sanctionata de politie pt ca m-am aparat ContSters141803 ContSters141803 In ziua de 6aprilie in casa in care locuiesc de 34 ani impreuna cu bunica pe care o am in intretinere,a aparut fiica acesteia care nu a mai trecut pe aici de ... (vezi toată discuția)
Insulte,injurii aduse in propia casa si intare in curte in lipsa noastra ContSters141803 ContSters141803 Buna.In casa mea s-a prezentat o matusa,fiica bunicii mele care se afla in ingrijirea mea.Pe motiv ca a venit sa o vada pe mama ei ,desi nici nu a intrat in ... (vezi toată discuția)
Este sau nu violare de domiciliu?! ContSters141803 ContSters141803 Buna ziua.In imobilul unde locuiesc impreuna cu bunica mea de 34 ani,a patruns in nenumarate randuri fiica acesteia care a abandonato pe bunica timp de 30 ani ... (vezi toată discuția)