avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuire din partea nepotilor bunicii, ce masuri pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuire din partea nepotilor bunicii, ce masuri pot lua?

buna ziua ,sunt disperata dupa un raspuns avizat.cazul meu succint.bunicul decedat din 1994,bunica in viata,mama mea decedata in 1989 iar eu mai am un frate.mama mea mai are o sora in viata[care are 3 copii majori].dupa decesul bunicului nu s a dezbatut mostenirea[avem doar un certificat de co proprietari-bunica ,sora mamei ,eu si fratele meu]eu am fost crescuta de bunici dupa moartea mamei.dar acum sunt amenintata ,hartuita,jignita,de toti [bunica,matusa,si verii].mentionez ca am construit acolo,am modernizat,sunt casatorita si am 2 copiii..nu am unde pleca...pt ca am muncit acolo.ce as putea sa fac?politia nu are nici o putere sau nu vrea nu stiu sigur....bani nu am sa mai demarez tot eu acctele.pt ca si cele de coproprietari tot eu le am suportat,,,bunicii nu aveau acte deloc pe casa si locul aferent...va multumesc din suflet pt un raspuns o seara cat mai linistita...
Cel mai recent răspuns: aum300 , utilizator 07:45, 25 Iulie 2014
Potrivit noului Cod Penal, infractiunea de hartuire este de doua feluri, cu grad diferit de gravitate. Daca cineva isi urmareste in mod repetat victima ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri pe care aceasta le frecventeaza, "cauzandu-i astfel o stare de temere", fapta se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda. Apelurile telefonice, mesajele, mail-urile care "prin frecventa sau continut alarmeaza victima" se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda daca faptele respective nu reprezinta infractiuni mai grave (cum ar fi amenintarea sau santajul). Legea privind modificarea si completarea Legii nr. 217/ 2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 165, din 13 martie 2012, si instituie o serie de masuri menite sa asigure victimei dreptul la demnitate si viata privata. Prin membru de familie se inteleg:
ascendentii si descendentii, fratii si surorile, copiii acestora, precum si persoanele devenite prin adoptie, potrivit legii, astfel de rude;
sotul/sotia si/sau fostul sot/fosta sotie;
persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, in cazul in care convietuiesc;
tutorele sau alta persoana care exercita in fapt sau in drept drepturile fata de persoana copilului;
reprezentantul legal sau alta persoana care ingrijeste persoana cu boala psihica, dizabilitate intelectuala sau handicap fizic, cu exceptia celor care indeplinesc aceste atributii in exercitarea sarcinilor profesionale.
concret....nu am inteles nimic.n am nici un mod de aparare,legal?nuici o autoritate nu poate interveni?desi nu o deranjez cu absolut nimic pe bunica doar cu faptul ca locuiesc in acceasi curte[nu casa]...suntem amenintati mereu,de,nepotii eicare nu lociesc acolo,dar vin fecvent pt astfel de sicane,injuraturi,tipete, etc.legal EU CE POT FACE ,CUI SA MA ADRESEZ,?
Introduceti in instanta un ordin de restrictie/protectie,....odata ce il veti obtine politia va trebui sa tina cont de el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire radulescu_stefan radulescu_stefan buna ziua,am o problema cu un fost,, prieten\",a inventat o datorie care ba e mai mica ba mai mare,ia spus mamei lui ca-mi da mie bani,iar acum mama lui cit si ... (vezi toată discuția)
Hartuire ana88 ana88 Am o problema cu un fost angajat pe care l-am concediat. Acesta ma suna de pe numar privat si imi vorbeste urat, imi aduce injurii si ma ameninta ca imi va ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica maryanna maryanna buna! ce pot sa fac? ma suna un barbat cu numar de vodafone, ma ameninta k ma sechestreaza si ma violeaza, k ma urmareste de un an si jumatate, etc, mia zis sa ... (vezi toată discuția)