avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate becali-prodanca-reghe-prigoana

Activitate becali-prodanca-reghe-prigoana

daca recursul a fost respins ca nefondat mai pot face renuntare la dreptul pretins ?... Mai pot face cerere de revizuire art.322 alin 2 Vechi cod pr.civ...?
Va multumesc !
buna ziua,la instant de fond nu am avut avocet, acum sunt in faza recursului si nu am avocat. dosarul judecindu-se pe vechiul cod de pr.civ.pot sa ma prezint in instant fara avocat ?Stiu ca nu pot pune concluzii verbale ,dar pot sa depun concluzii scrise .
Va multumesc....
buna ziua ,va rog am nevoie de un raspuns urgent-este vorba de o sentinta civila a instantei de fond (pt.titlul de proprietate cf.leg.18/1991) ,mentinuta de catre instant de recurs. Aceasta a fost pronuntata in anul 2010 in baza unei HCJ/1991 care fusese desfiintata si inlocuita cu o alta HCJ in anul 2009-pentru acelasi TP.Conf.art.304/5.9- orice hot.data In baza unei alte hot.sau a unui act administrative care a fost desfiintat pina la data declararii recursului ,aceasta este lipsita de temei legal deci este nula .Doresc sa stiu ce sa fac pentru ca primaria vrea acum sa o puna in aplicare si sa modifice TP in baza acestora. Doresc sa se declare NULE aceste acte si sa nu mai poata modifica TP-ul.
Va multumesc anticipat...
aceasta a fost declaratia ei. Ce pot face eu cu privire la intrarea in drepturile de coproprietar al acestui ap in calitate de sot la acea data ?
buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia urmatoare:
in anul 2009 sotia a cumparat un ap.de 3 camere pe numele ei si al copilului ei din prima casatorie (copil cu probleme psihice -29 ani-), facind declaratia mincinoasa ca nu este casatorita. In acea perioada eram casatoriti , ulterior in data de 12.09. 2011 casatoria noastra a fost legal desfacuta .La partaj nu am avut ce impartii -neavind bunuri commune ....avind doar un imprumut la o banca , facut impreuna in perioada casatoriei .Acest imprumut l-am achitat eu bancii - in anul 2008 cu banii primiti de catre mine de la sora mea in urma mostenirii primate de ea de la parintii nostrii. Sotia a cumparat acest ap.fara ca eu sa stiu declarind ca este necasatorita. Toti banii pentru cumpararea acestui ap. a sustinut ca proveneau din vinzarea ap. care a apartinut parintilor ei unde era mostenitoare cu sora ei .Eu I-am platit datoria catre banca iar ea si-a cumparat apartament pe numele ei si al copilului din prima casatorie de care nu s-a interest niciodata ,acesta fiind crescut de parintii ei.
D.na notar care a facut tranzactia ,este complicea ei intrucit I-a acceptat declaratia mincinosa - ca nu este casatorita -necerindu-i si certificatul de nastere. Am aflat acum de acest ap. cumparat de fosta sotie in perioada cind eram casatoriti. Acest ap. este executat silit (cota 1/2 -partea ei ) pentru o datorie .
Va rog spuneti-mi care este parte mea din acest ap .in calitate de sot la acea data .Ce va patii ea daca a facut declarative mincinoasa ca nu era casatorita , si ce va trebuii sa faca d.na notara pentru a indrepta aceasta fapta . Avind in vedere ca acest ap este supus executiei silite (1/2) ,ce trebuieste sa fac acum ????
Va rog spuneti-mi ce se intimpla daca si la a 3 a strigare (50%) nu s-a vindut cota de 1/2 din ap. ce se intimpla cu licitatia si ce trebuieste sa urmaze in vederea recuperarii sumei de 17000 roni pe care debitoarea trebuieste sa mi-o platesca conf hot. judecatoresti . Ce trebuieste sa-l intreb pe executorul judecatoresc...?
Suma pe care trebuieste sa o recuperez este de 17000 roni . Valoarea a 1/2 din ap. care este supus executiei este calcolata la suma de 99.600 roni. In baza carui act legal- art. de lege precizati ca vinzarea se poate face chiar si la val. sumei pe care instanta a decis sa-mi fie returnata de catre debitoare ? Expertul poate vinde la un pret mai mic decit 50 % pina la acoperirea debitului ? Este prevazut in Codul civil aceasta posibilitate ? Doresc sa stiu concret pentru a putea sa discut cu executorul in vederea continuarii licitatiei pina la suma ce-mi este datorata ..... Cineva spunea ca dupa noul cod civil , imobilele nu mai pot fi vindute sub a 3-a strigare de 50% . Daca ar fi asa cum se face recuperarea datoriei de la debitorul care are totusi un imobil de valorificat ?....Va multumesc !
pina la ce suma - procent poate avea loc licitatia apartamentului pemtru a-mi putea recupera banii ?...Ce solutie propuneti? ...Va multumesc !
Spuneti-mi va rog, eu fiind creditorul cum sa procedez pt. cererea de iesire din indiviziune deoarece debitoarea nu va fi interesata sa coopereze? Trebuieste sa fac cerere catre executorul judecatoresc sau catre instanta din cadrul judecatoriei din sect . unde este situat ap.?
Va mai rog sa-mi spuneti pina la ce pret poate scadea valoarea cotei de 1/2 din ap. supus licitatiei de catre executor ? Stiu ca prima strigare = 100%, a doua strigare =75%, a treia strigare =50% ... daca nu este solicitat de nici un cumparator ce urmeaza pentru ca eu sa am posibilitatea sa-mi recuperez banii. Eu am platit si taxele cerute de executor si onorariul pt.expertul evaluator- acestia sunt bani pe care trebuie sa-i recuperez impreuna cu debitul debitoarei stabilit de instanta.
Va multumesc !.
Consider ca este un pret de licitatie abuziv deoarece expertul judiciar nu a facut o evaluare justa a situatiei actuale a apartamentului . In C.F.(actele casei ) acest ap. este inscris ca fiind un ap. cu 3(trei ) camere ,dar in realitatre proprietara l-a transformat intr-un ap de 2( doua ) camere fara ca sa fi obtinut aprobarile necesare si deci in acte a ramas tot un ap. cu 3 ( trei) camere . Normal ar fi fost ca Executorul judecatoresc prin expertul implicat in acest dosar ( am platit onorariul cerut pentru expertul lor- in afara de taxa de executare silita ), sa fi consemnat in P.V. preliminar situatia actuala , adica : - precum ca este un ap. de terei camere transfoamat fara documente legale intr-unul cu 2 camere. Trebuia sa evalueze fiecare suprafata a fiecarei camere deoarece una este mai mare formata din doua camere - iar alta este mai mica - astfel diferind si pretul. IN ACEST CAZ CUM SE STABILESTE COTA DE 1/2 . Baia, bucataria si holul ramin sa fie folosite la comun . Dupa evaluarea corecta a suprafetelor , cred ca trebuia ceruta iesirea din indiviziune in vederea punerii in vinzare a 1/2 din ap. cei revine debitoarei . In lipsa acestor demersuri cum poate pune expertul in vinzare locatia , fara ca viitorul cumparator sa fie informat de componenta imobilului pe care-l va dobindii prin cumpararea la licitatie .Proprietara ar fi trbuit sa fie obligata la eliberarea spatiilor vindute - camera ,1/2 din bucatarie iar in baie nu mai exista cada normala- si-a montat o cabina de dus ultra moderna cit baia -din perete in perete .Licitatia a fost anuntata la sdiul executorului judecatoresc , dar cred ca normal ar fi trbuit sa fie la adresa unde se afla ap. pentru a se putea face vizionarea de catre potentialii cumparatori. EXECUTORUL spune ca pus in vinzare cota parte 1/2 din ap. IN ACEST CAZ CRED CA AR FI TRBUIT VINDUT TOT AP. PENTRU CA , - CREDITORUL SA POATA SA-SI PRIMEASCA cota de 1/2 din valoare . IN situatia in care este un ap. transformat fara documente legale si nementionat de catre executor in actele licitatiei , potentialul cumparator va pute fi amendat de catre Primarie pentru modificari pe care acesta nu le-a facut.
FIIND O SITUATIE APARTE , VA ROG SA MA SFATUITI CE TREBUIESTE SA FAC PENTRU A-MI putea recupera banii . Eu nu doresc sa cumpar partea debitoarei deoarece nu am posibilitate materiala inafara de debitul pe care trebuie sa-l recuperez conform sentintei judecatoresti.
IN pap. loicuieste DEBITOAREA ( mama ) impreuna cu fiul si ciinele . MAMA ESTE TUTORELE BAIATULUI PROBLEMA- DACA S-AR GINDII LA BINELE EI SI AL COPILUILUI , AR TREBUII SA ACCEPTE VINZAREA INREGULUI ap. iar din banii obtinuti dupa achitarea datoriilor sa-si poata cumpara un alt ap cu 2 camere . IN CONDITIILE ARATATE NICI UN VIITOR COLOCATAR NU VA PUTEA LOCUII IMPREUNA CU EI .
CE SOLUTIE PROPUNETI ?.
Va multumesc anticipat !