avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate bianka30

Activitate bianka30

In 2010 se semnează un antecontract de vânzare cumpărare între un SC si o persoană fizică prin care SC -ul achizitionează un teren pentru suma de 1.200.000 ron din care plateste la momentul încheierii antecontractului suma de 900.000 de ron. Termenul pentru prezentare la notar este nelimitat. Până acum totul ok doar că antecontractul a fost semnat de socrul administratorului firmei la insistențele acestuia pentru a putea băga actul în contailitate pentru justificarea sumei de 900.000 de ron tva care trebuia platit către stat. ( a fost învățat de contabil). Socrul, proaspăt operat de inimă cu soția atunci diagnosticată cu cancer la san extrem de agresiv, a semnat un exemplar pentru asi ajuta așa numita fiica. Celalat exemplar nesemnat de părți a rămas la socru. Eu ca cealaltă fiică neștiind de acest fapt decât ulterior am avut o discuție desul de înverșunată cu sora mea de nerușinarea de care a dat dovadă însă ea ma liniștit că nu a putut utiliza antecontractul, prin urmare nu are valoare. Ne trezim în 2015 că executorul judiciar(firma a intrat în insolvență) îl dă în judecată pe tatăl meu pentru rezoluțiune antecontract. Ce se poate întâmpla ???? Înseamnă că a băgat contractul în contabilitate la momentul respectiv, dar ca firmă nu este necesar să facă dovada plății de 900.000 ron ?Tatăl meu nu a primit nici un ban, a și vândut terenul în cauză în 2014, după decesul soției. (Nu a fost nevoie de moștenire pentru că aparținea doar tatălui meu). Are șanse să dovedească falsul în instanță ?
Vă mulțumesc.
Răspuns la discuția Mostenire si bun simt
Multumesc pentru raspunsuri, =D> o sa dorm putin mai linistită. Doamna Romascanu, este vorba de o mică casă la tară din văioagă cu două camere și o bucătărie. Simplă dar a devenit pentru sufletul meu casa mea și ar fi greu să plec din ea numai din lăcomia unora....mi-am făcut aici un oarecare viitor. Am un loc de muncă, m-am căsătorit, am un copil de 7 ani și pe cuvânt .... nu aș vrea să plec. Cel mai dureros este însă că cea pe care am crezuto cea mai apropiată s-a dovedit a fi dușmanul meu....... ce răi putem fi noi oamenii....
Răspuns la discuția Sef birou
Pentru Sef Birou mai nou se poate organiza la Prefectură (din proprie experiență) dar poate depinde și de județ, cu un reprezentanți desemnați de ANFP, care vin de la București. Pe plan local nu cred că este posibil fiind vorba de funcție de conducere.
Da se poate da in baza legii cadru 284/2010 la art. 20 alin. 5 zice clar ca se poate. pe clase de salarizare adică 2.5 % per clasă până la 25 de clase. Este nevoie de un referat și o dispozitie a primarului pentru numirea echipei de proiect. In funcție de un pontaj lunar in care se explică câte ore ai lucrat pe lună și ce, la proiectul respectiv , se aprobă si se acordă. Citeste și art. 34 din respectiva lege unde descrie clar procedura. Mult noroc.
Coeficienții de ierarhizare nu se aplică în anul 2014 doar pentru primari și viceprimari începând cu 1 iulie 2014. Din păcate asa este legea....
Din păcate este adevărat. Salariul de bază este salar de incadre+spor de vechime. Salariul de incadrare este cel folosit în grila din 2009 plus in cazul acesta 10% vechime și ajungi sub 900 de lei, automat îti crește salariul la 900 de lei, salariu minim pe economie. Vezi art. 2 din HG 871/2013 conform căreia

Art. 2

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 1.

Adică mai în românește nouă, boilor de bugetari ne-au furat dreptul la sporul de vechime legal. Si eu sunt în același caz dar mai rău că am deja 15 % vechime pe postul de consilier asistent (de 6 ani deja, că refuză să organizeze promovare, dar oricum au furat și treptele de salarizare asa că nu este mare diferență) Până în iunie am avut brut 853 de lei. Mai nou am 900 de lei, același salariu pe care îl are muncitorul necalificat din instituție, cu opt clase. De ce am făcut oare două facultăți ???
In anul 2011 in ianuarie a murit bunica materna. Eu m-am mutat dint-un alt județ la ea in casă pentru a avea grijă de ea. Pe atunci , în 2005 mama si unchiul au promis că dacă am grijă de bunica o sa imi transcrie mie casa că ei nu au nevoie de ea. In 2011 , luna mai a decedat și mama. După bunica a rămas o casă la tară cu o grădină de 34 de arii si teren extravilan de 6 ha. Acum după trei ani de la decesul lor am contactat-o pe sora mea că ce are de gând pe mai departe. Cu unchiul este ok, știu că 50 % apartine legal lui dar o să mă înțeleg cu dânsul. Sora mea are pretenții asupra casei ceea ce este legal dar nu este etic. Am rugat-o sa renunte la partea de casă in schimbul părții mele din terenul extravilan in acceasi valoare pentru că oricum ea locuieste la 500 de km și nu vine niciodată pentru ca si eu sa pot face anumite investiții in casă. Răspunsul a fost că vor să vină și să renoveze partea lor (cu sotul ei)de 25% asa că nu o sa facă schimbul(eu am fost proastă că am avut încredere in familie si nu am făcut pe atunci un contract de întreținere cu bunica)Medierea in cazul acesta nu are nici o sansă pentru că ii cunosc. Întrebarea mea este dacă mă duc în judecată am șanse să fie obligată să accepte oferta mea? În caz contrar voi fi nevoită să mă mut din casă si să caut altă locuintă după 9 ani petrecuți aici. Menționez că in timpul in care a trăit bunica nu i-a dat nici măcar un pahar cu apă, eu am investit in mormantul bătrânei, eu am grijă de mormant(nici măcar o floare nu a adus decand a murit) și sunt obligată să accept condițile ei......!?