avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Activitate danymax77

Activitate danymax77

Buna seara.Ma numesc Grosu D si sunt din Tecuci GL.In urma cu un an am lasat un telefon Samsung s3 la reparat.Cel de la service m-a tot amanat de pe o zi pe alta, adica am trecut pe la el cel putin de doua ori pe saptamana iar telefonul este tot la el, tot defect si nici nu mi-l da inapoi asa cum este.
Am lasat si 50 lei pentru reparatie odata cu telefonul,bani pentru care nu mi-a taiat chitanta.
Inainte de a-mi face dreptate singur, as dori sa va adresez doua intrebari, pentru a rezolva problema legal.
Prima intrebare este ,pentru ce as putea sa-l dau in judecata si daca as avea castig de cauza ?
A doua intrebare: la ce institutie ar trebui sa mai apelez, inainte de a vorbi cu un avocat ?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Ma numesc Grosu D si sunt din Tecuci GL.
As dori sa stiu ce pot face in cazul in care socrul meu,persoana cu handicap gradul doi, a platit impozitul auto pe 2017.in localitatea Poiana GL,pentru ca asa a spus functionarul de acolo.
Soacra mea a fost si a platit, apoi mi-a spus mie.
Eu caut raspunsuri la cei care se pricep cel mai bine,adica dvs avocatnet.
Multumesc anticipat.
Multumesc pentru timpul acordat.
Oricum, ne-am castigat dreptul de a vota incompetenti.
Legile sunt facute de cei mari pentru ei,cei mici nu au sanse.
Pestele de la cap se-npute.
Multumesc inca odata freeelis
Buna ziua.
Ma numesc Grosu D .
Incep prin a spune ca vreau sa obtin indemnizatia pentru cresterea copilului,mai bine zis doar o parte adica, cateva luni pentru ca atat a mai ramas, pana copilul va implini doi ani.
Sotia nu poate obtine pentru ca nu se incadreaza la nicio litera din lege.
Eu sunt persoana cu dizabilitati,si am pensie de invaliditate din 15/10/2014.
Copilul s-a nascut pe 2/09/2014.
Pentru ca nu aveam calitatea de pensionar de invaliditate inainte de nasterea copilului,am asteptat intai sa fac un an,apoi am depus dosarul.
Acum,conform OUG 111-2010 ART 2,alin 5 litera e , ma incadrez si ar trebui sa-mi acorde aceasta indemnizatie,dar cei de la Galati mi-au refuzat dosarul pe motiv ca nu am fost pensionar cu un an inainte de nasterea copilului.
Legile tarii nu su nt facute si cu o logica?
Dupa parerea mea , ar trebui sa-mi dea acest a jutor pantru cresterea copilului, atat cat mi-a mai ramas de luat,rspectiv 7 sau 8 luni.
Am castig de cauza daca merg in instanta ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Plata pierderilor de apa la bloc.
Multumesc celor care au raspuns dar, nu-mi e clar cum as putea sa rezolv problema, din mai multe motive:

1).Exista doua tipuri de contract, unul intre furnizor si consumator,si unul intre asociatia de locatari si consumator, iar furnizorul si asociatia de locatari, nu respecta multe parti din contract.(legea trebuie respectata doar de consumator ?)
2).De ce nu se impart pierderile, la locatarii care nu dau voie in apartament (ar trebui facuta o lege speciala pe acest segment).
3).Au aparut apometrele cu citire de la distanta, care ar trebui sa rezolve problema, si conform contractului, costul,ar trebui sa fie suportat de furnizor. [ link extern ]
4).Institutia A.N.P.C nu are nimic de spus cand consumatorii "de buna credinta", sunt furati de furnizori, in cardasie cu reprezentantii asociatiilor de locatari .
5).De ce trebuie sa suporte doar consumatorul, pierderile sau "diferentele" care sunt inregistrate . Furnizorul nu-si asuma nimic?
PS. As putea sa continui dar, doleantele mele si ale multor consumatori, nu vor avea un raspuns care sa multumeasca.
Buna ziua.
Ma numesc Grosu D si sunt din Tecuci ,GL.
As dori sa intreb daca este normal sa platesc pierderile de apa la nivel de scara,atata timp cat ,nu am pierderi de apa la reteaua proprie si dau voie celor de la asociatie sa-mi citeasca si sa verifice apometrele?
Ca exemplu, luna trecuta au fost, 30 m cubi, pierderi pe scara (foarte mult cred eu).
Cand l-am intrebat pe seful asociatiei, mi-a spus ca, nu toata lumea da voie in casa spre a li se citi si verifica apometrele.
Atunci, intreb , de ce nu se impart pierderile la cei care nu vor sa intre in legalitate ?
Ce pot face in cazul de fata ?
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Ma numesc Dan.G, am 37 de ani si sunt din Tecuci.In 2008 in urma unui accident, am ramas fara piciorul drept 1/3 gamba, si primesc doar indemnizatie de 33 lei de la DGASPC.
As dori sa stiu:
1) Daca pot primi pensie de invaliditate, in conditiile in care nu am cotizat mai mult de 5 ani ?
2) In cazul in care pot primi, de cand se ia in calcul data inceperii primirii pensiei,de la data depunerii dosarului sau de la data incadrarii in grad de handicap ?
3) Cine este responsabil cu anuntarea tuturor drepturilor, celor care din diferite motive raman cu un handicap?
Multumesc