avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate meme19

Activitate meme19

Bună seara!

In data de 17.12.2016 a apărut în Monitorul Oficial Legea nr 250 cu noua grila de salarizare pentru cadrele medicale.
S-a şi aplicat din luna decembrie,deci acum în luna ianuarie deja am primit un salar diferit de lunile trecute,mai exact după noua grilă am primit un salar net mai puţin decât până acum.
Întrebarea mea este ,dacă e legal ca de acum încolo să primesc în mână un salar mai mic decât am avut până acuma?
Şi dacă nu e legal unde găsesc o lege referitor la acest subiect.
Vă mulţumesc pentru răspuns
Bună ziua,
Studentii români care frecventează cursurile universitare întruna din ţările UE au rămas fără asigurare medicală.
Întrebarea mea este,pe baza cărei Legi sau Hotărâri se resping începând cu luna iulie 2015 primirea cererii şi aprobării Cardului European de Sănătate a acestor studenţi?
Vá mulţumesc pentru răspuns
Răspuns la discuția Concediu de odihnă
În contractul individual de muncă într-un sector privat este,citez:
Durata concediului anual de odihnă este de 21 zile lucrătoare,în raport cu durata muncii.
Asta înseamnă că soţul meu într-un an are doar 21 de zile?
Bună seara
Soţul meu lucrează de34 de ani fără întrerupere.Acum de un an şi-a schimbat locul de muncă.
Întrebarea mea este după atâţea ani de vechime,de câte zile de concediu de odihnă are dreptul? Ce spune codul muncii?
Vă mulţumesc pentru răspuns
Răspuns la discuția Drepturi salariale
Bună seara,
Puteţi cumva să-mi da-ţi un răspuns concret dacă mă mai încadrez în timp pentru depunerea unei cereri la Tribunal în legătură cu salariile tăiate de la bugetari în iunie 2010.
Vă mulţumesc
Bună ziua,

Aş-i dori să vă întreb,dacă art.26 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 74/2014 legată de plata drepturilor salariale reţinute sau neacordate care au fost câştigate în instanţă de salariaţii bugetari mă refer la asistenţii medicali,este valabilă (se aplică)pentru toţi asistenţii bugetari sau numai pentru cei care au obţinut plata prin instanţă?
În cazul în care nu este valabilă pentru toţi,întrebarea este dacă se mai poate cere prin instanţă şi până la ce dată?
Stimate Doamna/Domnu

A-si dori să primesc informaţii referitor la indemnizaţia de şomaj.
Copilul meu a terminat liceul anul acesta2014şi a intrat la facultate,deci este admis.
Facultatea se începe la 1 octombrie2014 când va semna contractul de şcolarizare şi se va considera student.
Între timp am fţcut luarea în evidenţă pentru şomaj şi dorim să facem şi dosarul pentru a beneficia de acest bani.
Întrebarea mea este dacă poate beneficia de această indemnizaţie până la începerea facultăţii ,deci până în 1 octombrie.
De ce sunt într-o situaţie dezavantajoasă cei care au intrat în facultate, faţă de cei care nici nu au reuşit bacalaureatul?
Vâ mulţumesc anticipat pentru răspuns