avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate ellanm

Activitate ellanm

Discuție Partaj divort
In cazul unui divort cu 2 copii minori... Casa construita in timpul casatoriei, cu o mare parte din bani de la parintii sotului, cum se face partajul? Multumesc.
Răspuns la discuția Cumparare teren
Ati putea va rog sa imi spuneti daca difera pretul pt serviciile notariale, pt un teren in valoare de 15000 lei? Sau este un pret peste care nu se poate trece? De ex, la aceasta suma, mi s-a spus ca ma vor costa 800 lei actele la notar. Ideea e ca notarul a fost propus de catre vanzator si a ramas asa... sa facem actele acolo. Multumesc.
Discuție Cumparare teren
Buna ziua! In cazul cumpararii unui teren, cine trebuie sa plateasca serviciile notariale? Vanzatorul sau cumparatorul? Multumesc!
Buna ziua! Poate mosteni o proprietate imobiliara (casa parinteasca) o persoana cu handicap? Adica proprietarul doreste sa lase mostenire in totalitate, doar acestei persoane, chiar daca mai sunt 4 frati.
Răspuns la discuția pensie urmas persoana handicap
Multumesc de raspuns, in acest caz, persoana cu handicap (retard mental) primeste, sau nu, pensie de urmas? Pentru ca desi nu are certificat de invalid ci de handicap, nu poate fi incadrata in campul muncii deci nu poate obtine alte venituri din salariu.
Buna ziua! In cazul in care o persoana cu handicap dobandeste pensie de urmas de pe urma tatalui, poate ramane si cu veniturile pe care le avea inainte, respectiv pensia pe care o primea de la DJPC sau trebuie sa aleaga intre cele 2? Pentru a primi aceasta pensie de pe urma tatalui, mai trebuie sa se prezinte la o comisie de specialitate chiar daca certificatul de handicap este definitiv, de la 18 ani? Acum are 26. Multumesc.
Buna ziua! In contextul decesului ce drepturi are o persoana cu handicap de pe urma pensiei celui decedat? Este vorba de fiica 26 ani si tatal decedat. Multumesc.
Buna ziua! Am o problema pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv mai bine: tatal meu a decedat si are 2 pensii neridicate, pe un card de pensii de la care mama nu stie PIN-ul si nici nu e imputernicita. Ce se poate face in cazul acesta, care este cea mai simpla procedura cine dintre noi copiii sau mama mea ar putea sa ridice acei bani, vreau sa stiu daca exista o procedura care sa nu implice cheltuieli suplimentare cum ar fi taxa de mostenire, de succesiune sau alte tampenii si nici sa se intinda pe o perioada prea mare de timp. Ideal ar fi sa-i poata ridica mama, ca sotia celui decedat. Multumesc mult.