avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate myalma

Activitate myalma

Răspuns la discuția Haznaua vecinului
Buna ziua

Puteti sa va adresati Directiei de Sanatete Publica Judetene cu o sesizare.
Conform Ord. MS 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei, Art. 34 , Indepartarea apelor uzate menajere si fecaloid menajere provenite de la locuintele neracordate la un sistem de canalizare se face prin instalatii de preepurare sau fose septice vidanjabile, care trebuie sa fie proiectate si executate conform normelor in vigoare si amplasate la cel putin 10 m fata de cea mai apropiata locuinta; instalatiile se intretin in buna stare de functionare; vidanjul se va descarca in cea mai apropiata statie de epurare a apelor uzate.
Situatia de fapt e descrisa mai sus. Nu pricep ce intelegeti dvs. prin "perioada" oricat ma straduiesc :) E un caz ( nu unicul, din pacate ) prin care o parte din functionarii publici sunt discriminati, chiar daca au promovat la acelasi nivel cu colegii lor, pentru simplu fapt ca s-au desfiintat treptele ( erau trei ) la fiecare grad profesional. Sper ca m-am facut ( mai bine) inteleasa.
Nu m-am referit specific la o perioada, la ultima crestere salariala am depus contestatie pentru discriminare, mi-au raspuns cum au calculat ( insa diferenta a ramas ) si de-aici in instanta..sunt in campul muncii.
Buna, nu inteleg intrebarea. La ce perioada va referiti ? multumesc
Buna ziua
ce sanse sunt sa obtin in instanta drepturile salariale ce mi se cuvin, avand in vedere ca am acelasi grad profesional, aceeasi functie, gradatie si clasa cu un coleg, ( ambii vechime peste 20 de ani ), facem aceeasi munca ( dovedita prin documente ) doar ca am promovat in ani diferiti. Stiu ca s-au anulat treptele de salarizare dar oare sunt vinovata pentru ca sunt mai tanara ? E o diferenta de peste 400 de lei...
Va multumesc
Va multumesc tuturor pentru sfaturile utile.
Am gasit ceva bun in fiecare raspuns si am gasit solutii la ce as putea sa fac in aceasta situatie mai ales ca "sotul" e vanator de greseli.
Mi-am dat seama ca unii oameni, mai presus de slova legii, gandesc cu inima si cu sufletul, am gasit intelegere si compasiune si pot sa spun ca aici am cunoscut o distinsa doamna care dezinteresat si nemijlocit, mi-a oferit timp, atentie si sfaturi pretioase.
E usor sa dai citate din litera legii si nu neg ca pe asta contez, insa legea mi se pare atat de rece si insensibila la tot ce poti sa faci ca om care nu te-ai confruntat niciodata cu legea si care, poate, nu ai trecut niciodata pragul unei sali de judecata.
Multumesc pentru raspuns againstPas, dar din putinele mele cunostinte in domeniu, la notar poti divorta daca este de comun acord intre cei doi si daca (mai) exista un dram de intelegere, dar el nu vrea sa divorteze, de ce sa o faca? -vine "acasa" ( locuinta mea) cand are chef, la toate gata, daca se poate si aburinde, copilul il cresc cu atat cat considera el ca e necesar ( si va rog sa ma credeti nu contribuie cu bani nici macar ca pt. o bona) , etc, etc, DAR cand e vorba de luat decizii, el stie TOT inclusiv sistemul de invatamant din oras ( desi el e la cateva sute de km. distanta) unde si ce este mai bine pentru copil, bineinteles exact opusul a ceea ce eu as vrea si stiu ca e bine, pentru ca ce parinte nu-si doreste ce e mai bine si mai bun pentru copilul sau ?
...dar asa cum spunea "proastasatului" desi eu cresc copilul, eu ma chinui si alerg ca nebuna pe strazi, la gradinita, serviciu, medici, divertisment pt. copil, ce imi aduce divortul ? doar drepturi pentru el si obligativitatea de a "ma consulta" cu el, in cele mai mici detalii pt. copil, cu un om caruia nu-i pasa de binele copilului doar din placerea de a-mi face mie in ciuda.
...trist si mai ales dureros...
Răspuns la discuția Caut disperat solutii
Buna, nu sunt experta in a da solutii pentru ca si eu la randul meu le caut insa in aceasta situatie consider ca TREBUIE ca tatal tau sa intervina si tu sa il sustii. Esti deja majora si sora ta se apropie probabil de majorat si nu trebuie ca 3 adulti sa fie terifiati si un copil sacrifiat de o neispravita.
Uniti-va fortele si faceti front comun impotriva ei. Sora ta va termina scoala si va scapa si de teama de a nu se face de ras in fata colegilor asa ca ajunge cu bataia de joc a unei femei imorale care numai mama nu poate sa fie numita.
Va doresc putere si stati uniti de drag unul pentru altul si pentru binele fratiorului tau care este inca atat de fragil si are nevoie de voi.
...hmm, din pacate asa este...nu-i deajuns ca ne crestem singure copiii, ca avem serviciu si banii sunt cati sunt, la nefericirea unei casnicii esuate se adauga banii, nervii, timpul alocati pentru tribunal...in beneficiul cui ? ii pasa cuiva ? asta cu speranta ca ne da Dumnezeu sanatate la trup si minte si nu mai trebuie sa cautam si doctorii, desi la un stresul cumulat pe toate planurile ( copil, casa, serviciu, parinti in varsta, tribunal, etc...)...cat poti sa rezisti?
Va multumesc pentru raspuns, "proastasatului" , e cel mai destept raspuns, vedeti,tocmai din aceasta cauza nu sunt divortata pentru ca cred ca-mi poate face mai mult rau divortata fiind. Nu cunosc toti termenii, si nu inteleg ce inseamna "domiciliu stabil", insa copilul e cu domiciliul in acte, ca al meu, habar nu are unde sta omul care biologic ii e tata. Nu i-a cumparat o soseta, daca ar fi mers la gradinita dupa el, nu stia cu ce sa il imbrace pt. ca nu-i cunoaste hainutele ... e o poveste trista si urata. Am preferat sa ma lipsesc de bani, sa vina cand are chef pentru ca eu nu am nervi si inima sa rezist prin tribunale, am de crescut un copil, am un serviciu iar el e versat si o lungesc atat cat pot, mai trec anii, mai creste copilul...eu ? cine si ce sunt eu ? ...