avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters327883

Activitate ContSters327883

Răspuns la discuția preaviz
conform raspunsurilor dv este reala indrumarea primita in primul raspuns (punctele 1., 2., 3.). Am intrebat despre o eventuala solicitare a orelor suplimentare din partea angajatorului si acceptarea acestora in scris de dv, pentru ca va fi putin mai greu de probat, insa nu imposibil. Actul aditional despre care am scris se refera la modificarile aduse la CIM incheiat (asta daca nu cumva ati prezentat certificatul chiar la angajare) si anume adaugarea a 3 zile de CO suplimentar si modificarea perioadei de preaviz din partea angajatorului la (minimum) 30 de zile lucratoare.
Răspuns la discuția preaviz
ati prezentat certificat de hadicap la locul de munca? cand, inainte de intocmirea contractului de munca, dupa? ati semnat act aditional cu modificarile ulterioare impuse de legislatie? aveti in scris solicitarea si acceptarea efectuarii orelor suplimentare?
Răspuns la discuția Intrebare bon de masă
este corect
Răspuns la discuția dreptul la somaj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la AJOFM cu decizia de incetare CIM (important art din CM) si adeverinta de vechime, vor mai trebui alte doc (2 Anexe la normele metodologice), va vor indruma cei de acolo
Răspuns la discuția dreptul la somaj
da
Buna ziua. Un cetatean strain (Argentina) care are Carte de rezidenta pentru membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene (atentie, nu e membru de familie al unui cetatean roman) poate fi angajat fara un aviz de munca? Mentionez ca m-am informat din OUG 25, 102 si 194 si am sunat la IGI din mai multe orase, insa raspunsurile primite au fost contradictorii. Multumesc.
Buna ziua. Un cetatean strain (Argentina) care are Carte de rezidenta pentru membru de familie al unui cetatean al Uniunii (atentie, nu e membru de familie al unui cetatean roman) poate fi angajat fara un aviz de munca? Mentionez ca m-am informat din OUG 25, 102 si 194 si am sunat la IGI din mai multe orase, insa raspunsurile primite au fost contradictorii. Multumesc.
Răspuns la discuția Detasare in UE
multumesc pentru info. asa stiu si eu, facem un act aditional, incheiat cu acordul ambelor parti, de revenire situatia initiala; la a 2-a intrebare am observat raspunsul=> "masa" si "diurna", in texlul de lege, au aceeasi insemnatate, deci se plateste diurna: 87.5 E/zi, maximum, pentru a nu se impozita (Codul Fiscal)
Discuție Detasare in UE
dupa expirarea termenului de 24 luni, in cele 2 luni, pana la inceperea unei alte detasari transfrontaliere, se poate reveni la salariul anterior detasarii? pe perioada detasarii transfrontaliere, aferent salariului, platim: cazare, transport, masa, mai putin diurna si indemnizatia de 50%? mentionez ca am citit L344, HG104, D96 si 67, dA2, RegCE833, dar daca mai cunoasteti cadre legale...