Am fost achitat într-un dosar penal. După aproape 3 ani îmi vine hârtie de la ANAF că trebuie să plătesc cheltuieli de judecată și despăgubiri civile. e posibil așa ceva?
Am castigat un proces in contencios administrativ. Vreau sa stiu de la ce data curge termenul in care pot cere despagubiri morale si materiale, de la prezentarea minutei sau de la comunicarea hotararii? Care este termenul in care pot cere despagubiri? Multumesc.
Am fost achitat intr-un dosar penal in care am fost acuzat ca am furat motorina. Vreau sa stiu care este termenul in care pot sa ma indrept impotriva celor care m-au acuzat, pentru despagubiri.
Am contestat evaluarea de serviciu anuală în contencios administrativ, iar președinta a pus în discuție dacă acest document este sau nu un act administrativ. Mai mult s-a mai discutat dacă sau nu pot contesta evaluarea, pe motiv că OMAI nr. 300/2004 nu prevede că mă pot adresa instanţei de contencios.
In 31.05.2016, s-a pronuntat instsnta prin faptul ca a respins recurdurile. Deci mi-am recastigat, dupa trei ani functia inapoi. De atunci nu s-a motivat. La serviciu functia pe care o castigasem nu mai exista in noul stat din 29.12.2016. Nici functia pe care am fost retrogradat nu mai exista in noul stat. Mi s-a oferit o alta functie. Ce pot face? Minuta am solicitat-o de 4 luni am trimis prin fax cerere si chitanta cu taxa judiciara. Cand am sunat mi s-a spus ca trebuia sa depun chitanta in original si ca de aceea nu mi-a fost trimisa minuta 4 luni. Nu erau obligati sa-mi raspunda in termen de 30 de zile? De ce a trebuit sa astept 4 luni. In ianuarie 2017 am luat minuta. Ma ajuta la ceva? Pe cine pot da in judecata pt faptul ca pana s-a motivat functia mea nu mai exista? Pot da in judecata ca nu mi-au raspuns in 30 de zile? Pot merge la CEDO? Multumesc.
Sesizarile nu su fost anonime. Procurorii nu s-au sesizat din oficiu. Problema e ca eu am depus anumite sesizari, dar acele sesisari semnate si datate nu se mai regasesc la dosar. Au fost inlocuite cu altele nesemate si nedatate. In aceasta situatie ce fac? Cui ma adresez? Daca se putea constitui dosare in lipsa semnaturii mele in speta prezentata?