avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate bacyta

Activitate bacyta

Buna ziua!
In luna spetembrie 2020 am vandut un autoturism cu toate formele legale in regula. Respectivul nu a transcris-o in termen de 90 zile cum prevede legea si m-am trezit cu 7 amenzi treceri pod Fetesti-Cernavoda pe care le-am platit pentru a nu avea probleme. Acum doresc sa-mi recuperez banii si as dori sa ma indrumati impotriva cui sa ma indrept: impotriva celui caruia i-am vandut autoturismul si nu si-a indeplinit obligatiile legale sau impotriva Primariei care nu si-a indeplinit atributiile, conform ordonantei nr.14/2017, de a nu instiinta organul de inmatriculare in termen de 5 zile lucratoare despre instrainarea autovehiculului, fapt ce a cauzat sanctionarea mea?
Conform legii obligatia revine organului fiscal nu persoanei in cauza. Practica nu e lege. Am facut scris catre organul fiscal. Astept raspuns.

POPA GHEORGHE a scris:

Practic, persoana care vinde rediaza masina la politie si depune documentul de radiere in original, la taxe si impozite pentru a fi scos de la impozitare.

Nu era obligatia mea sa radiez masina de la politie. Conform ordonantei nr.14/2017 art.11,alin.4(1) era de competenta organului fiscal sa notifice organul de inmatriculare de aceasta modificare.
Da, dar pt asta platesc 20 lei taxa de timbru, bani ce nu-i mai recuperez. Am 7 amenzi si posibil sa mai vina. Dandu-l in judecata mai am o sansa de a recupera banii.
A fost radiata de peste tot. La politie am anuntat mai tarziu când a venit prima amenda.
Ma intereseaza daca imi pot recupera banii de la el daca-l actionez in judecata.
Buna ziua!
Am si eu o speta sa-i zic asa. Am vandut un autoturism cu acte in regula, dar respectivul nu a transcris-o pe numele dumnealui. Acum imi vin amenzi de trecere pod Fetesti-Cernavoda.
Daca platesc amenzile ma pot indreapta ulterior impotriva respectivului cu plangere pentru recuperarea sumelor platite de catre mine? Am sanse de a primi hotarare judecatoreasca favorabila?
Stima!
Nu se pune problema divortului, dar stiti cum sunt femeile....Trebuie sa stie ca detin si ele ceva in proprietate. :) )) Oricum cu creditul asta e legata de mine pana la 65 ani. :) )))
Buna ziua! Am cumparat un apartament prin credit ipotecar pe numele meu nefiind căsătorit. 2 ani mai tarziu m-am casatorit. La 9 ani de la achizitie am facut un credit de nevoi personale la care sotia este coplatitor (mai mare ca valoare decat valoarea ipotecii apartamentului) în urma caruia am achitat valoarea apartamentului plus alte credite ce le aveam pe numele meu. Astfel a ramas de achitat un singur credit de nevoi personale cu ipoteca (apartamentul in cauza). Intrebarea mea este daca sotia mea are vreun drept asupra apartamentului?
Răspuns la discuția Inmatriculare auto
S-a rezolvat. Nu a fost nicio problema la politie cu actele ce le-am detinut.
Multumesc!
Răspuns la discuția Inmatriculare auto
Multumesc!
Le am pe toate in afara de primul. De la primul am o adeverinta in copie ca a fost scoasa de la financiar in baza contractului de vanzare-cumparare de la data respectiva.
Sper totusi sa nu intampin probleme la politie.