Buna ziua.As avea nevoie de un sfat.Am o casa,am patru copii din care doi sunt plecati in strainatate.Pot la ceilalti doi copii care sunt in tara sa le fac act de donatie sa fie trecuti amandoi? sau cum este mai bine,stiu ca pentru un act de mostenire trebuie sa semneze si ceilalti copii care nu sunt in tara? Va multumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti si mie ce sporuri se iau in calcul la pensie?am lucratmai multi ani zile festive(sambete,duminici si sarbatori legale ,acestea se iau in calcul?Va multumesc!
Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce drepturi mai au salariatii in urma concedierii colective din initiativa angajatorului(faliment) si daca ar trebui sa se respecte CCM in vigoare referitor la salarii compensatorii?Va multumesc!
stiu ca este bun de plata,dar nu stim ce trebuie sa faca mai departe,merge cu hotararea la ghiseu si plateste toti banii odata?cum trebuie procedat pentru a plati in rate?Multumesc!
Buna ziua.sotul meu a ajutat pe cineva sa-si faca un abonament de telefonie mobila deoarece nu avea mutatie si era nevoie de contractul casei.Persoana respectiva,cu tot gradul de rudenie care-l aveau,a plecat din tara si a uitat sa-si plateasca datoriile,asa ca sotul meu a fost dat in judecata de compania de tel mobila si am primit o copie a hot.civile prin care il obliga pe sotul meu la plata unei sume ce reprezinta debit,penalitati si cheltuieli de jud.Pronuntata pe 29 august,executorie de drept,ce inseamna si cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare,care se depune la judecatoria galati,ce trebuie facut? va multumesc!
Va multumesc.Nascuta 01.04.1958, 38 de ani si 4 luni stagiu cotizare(1 iul 1975-1 nov.2013) 26 de ani gr 2 ,fara 3 luni pentru care am avut 5 ani si 6 luni reducere si cam atat,dar daca este asa s-a produs o mare nedreptate.As indrazni sa va mai intreb ceva,am suferit o interventie pe cord deschis si am refuzat sa ma pensionez pe caz de boala,am procedat corect?Respect pentru timpul acordat.
Buna ziua.In luna noiembrie 2013,mi s-a depus dosarul pentru pensie anticipata,pentru ca aveam 5 ani si 6 luni reducere din gr.2 eu stiu ca fara penalitate.Ma confrunt cu o nedumerire:colegele mele au iesit cu 1 an inainte(nov 2012),angajate toate 3 odata(07 -1975) dar ele fiind cu 1 an mai mari.Au beneficiat de recalculare cu indicele de corectie anuntat + marirea din ian a.c.Desi eu lucrand 1 an in plus ma asteptam sa am 20-30 de lei mai mult decat ele(sper sa nu se supere pe mine,le doresc o pensie cat mai usoara si lunga)Am uitat sa specific ca aveam acelasi salarba in plus eu lucram si festive si nopti in ultimii7 ani tot pentru pensie,dar in urma recalc. cum spuneam cu acel indice de corectie ,in afara de suma care le-a revenit din urma ,au acum cu aproape 200(2 milioane)
mai mult.Este o greseala de calcul la mine,sau asa au reiesit in urma corectarii greselii asa cum se exprima atunci fosta d-na ministru Maria Campeanu? Va multumesc pentru rabdare!
Buna ziua.As dori sa vand o casa la tara cu terenul aferent intravilan si nu stiu pasii care trebuiesc urmati pana la efect. tranzactiei.Daca am titlu de proprietate mai este nevoie de cadastru?Multumesc!
daca sunt iesita la pensie anticipata partial,mai am dreptul la pensie de boala? mentionez ca sunt operata pe cord deschis in 2010 iar la pensie am iesit anul acesta. Va multumesc .
Buna ziua. As dori sa-mi spuneti si mie daca am iesit la pensie anticipata partial, mai am dreptul la indemnizatie de handicap?daca nu ,mai am dreptul sa lucrez? In 2010 am suferit o interventie pe cord deschis ,am stat 8 luni in boala dar la comisie mi s-a spus ca am dreptul la pensie de boala dar am inceput serviciul stiind ca pensia este mai mica.Acum mai am acest drept?