avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate flori.m

Activitate flori.m

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Din pacate la mediator nu am cum sa ajungem impreuna pentru ca eu nu sunt in tara si nici nu ma intorc prea curand. Mai degraba voi completa cererea la primul termen in instanta. Pentru obtinerea pasaportului nu m-am gandit dar voi specifica si acest lucru. Multumesc. Ramane neclar pentru mine un lucru: daca specific si aceste aspecte in cerere, copilul va putea calatori in afara tarii si fara acordul tatalui in perioada vacantelor? Se va poate opune in vreun fel? Copilul va putea calatori, insotit de un adult bineinteles, doar in baza horararii judecatoresti? Va multumesc.
Buna ziua,
apelez la dumneavoastra cu o intrebare. Eu si fostul meu sot am depus o cerere de divort, fara motivare, in care am specificat faptul ca fiul nostru minor va avea domiciliul la tatal sau, autoritatea tutelara va fi exercitata de ambii parinti, eu voi plati lunar "pensie alimentara" pentru copil iar copilul va veni in vizita la domiciliul meu jumatate din vacante. In cerere am omis sa specific faptul ca domiciliul meu este in Belgia. Primul termen va fi pe 18 septembrie, eu neputand fi prezenta am imputernicit-o pe sora mea sa ma reprezinte la termen. Intrebarea mea este, in cazul in care tatal copilului refuza sa faca imputernicire pentru ca acesta sa paraseasca teritoriul tarii in perioada vacantelor, eu cum il pot obliga? Sau ar fi mai bine ca la termen sa specific faptul ca domiciliul meu este in Belgia iar copilul va trebui sa vina aici in vacante? Momentan, eu si sotul meu ne-am inteles in privinta tuturor aspectelor dar as dori sa fie totul clar si in hotararea instantei, sa nu ma trezesc mai tarziu ca nu-mi pot vedea copilul din cauza ca tatal nu ar face imputernicire sa poata parasi teritoriul tarii. Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Răspuns la discuția refuz rambursare TVA. contestatie
intrucat achizitia s-a facut in Romania iar pfa-ul este inregistrat in Belgia, plateste TVA in Belgia, cererea ptr. rambursarea TVA s-a facut catre ANAF Romania.
Buna ziua,
apelez din nou la dumneavoastra in speranta ca voi primi raspunsul prompt asa cum ati facut-o de atatea ori. Pe scurt: Pfa inregistrat in Belgia, platitor de TVA in Belgia, achizitioneaza din Romania, cu tot cu TVA, marfa pentru revanzare ( precizez ca este vorba de un magazin alimentar cu produse romanesti, situat in Belgia). Contabila belgiana cere rambursarea tva-ului anexand borderou cu facturile de achizitie pe care scrie mare ¨marfa pentru revanzare¨. ANAF emite decizie de refuz rambursare in care la motivul de fapt scrie ca: TVA solicitata la rambursare pentru cheltuieli reprezentand protocol nu poate fi admisa la deducere tva aferenta facturilor inregistrate in lista operatiunilor anexata la cererea de rambursare. am dreptul la contestatie in 30 de zile. Intrebarile mele pentru dumneavoastra sunt:
1) pentru contestatie pot coresponda cu ei pe mail sau trebuie sa trimit si exemplar original prin posta? Mentionez ca atat cererea cat si raspunsul primit au fost comunicate pe mail.
2) pentru motivele de drept ce articol trebuie invocat?
3) avand in vedere ca mai am doar zece zile pana la implinirea termenului de contestatie, dupa ce trimit mail voi expedia si prin posta chiar in aceeasi zi contestatia, care data se va lua in consideratie: data postei la expediere sau data primirii plicului?

In speranta primirii unui raspuns care sa ma lamureasca, va multumesc pentru timpul acordat.
Numai bine tuturor.
Flori.M.:)
buna ziua,
ma puteti ajuta? Mi-am depus actele la somaj in urma cu doua saptamani. Ieri am fost aleasa presedinta asociatiei de locatari si vor sa imi faca un contract de mandat cu o valoare de 250 lei brut pe luna. Voi mai avea dreptul la somaj, daca eu voi realiza un venit? Ce lege sa consult?
va multumesc.
multumesc.
Nu vreau sa va supar, dar cred ca nu intelegeti.
Luna asta am 2 clienti si castig 300 lei, luna viitoare am 4 clienti si castig 628 lei, in alta luna pot castiga 1000 lei Doamne ajuta! depinde cat de mult vand.
Daca el trece 100 lei in contract inseamna ca diferenta de bani o voi primi la negru. Fine by me, dar lui nu cred ca o sa-i convina sa scoata bani din firma fara o justificare iar eu nu pot fi sigura ca el imi va plati diferenta de bani la negru.
100 lei. ok am inteles. Dar daca eu realizez vanzari de mai mult sa spunem 500 lei? El imi va trece pe statul de plata 500 din care voi plati impozit si alte contributii? Si eu ca angajat , si el ca firma?
venitul realizat de mine poate varia in functie de volumul vanzarilor lunar. Ce suma poate trece ca si salariu? Si daca nu vrea sa-mi faca contract de munca ?

va multumesc pentru promptitudine
buna ziua,
sunt angajata la o societate cu CM 8 ore pe zi. In paralel, un prieten mi-a mai dat de facut ceva comisioane, in speta daca ii gasesc clienti noi la produsele lui, imi da comision din incasarile de la acei clienti. Cum sa procedez cel mai sigur si simplu?
Se poate sa fac cu el o conventie, sau un contract de comision?
Nu vreau sa-mi plateasca CAS la stat, dar nici sa iau teapa adica eu sa-i gasesc clienti iar el sa nu-mi plateasca munca.
Ma puteti indruma?
multumesc.