Va multumesc pentru raspuns. Ieri s-a intamplat. În zona se afla o benzinarie, ceteateanul respectiv trecea strada cu o sticla de benzina. Era usor senil, a spus ca el nu e vinovat. Ba chiar a incercat sa traverseze din nou dupa eveniment . Exista camere de supraveghere .
Buna ziua, am facut accident pe autostrada. Un domn a traversat autostrada, s a impiedicat si a cazut in mijlocul strazii. Cele doua masini din fata mea au franat pana la oprire pentru a evita impactul, am evitat prima masina dar am lovit o pe a doua. Am facut amiabila cu propietarul, masina mea fiind probabil dauna totala. Cei de la politie mi-au spus sa ma adresez celor de la Victimele strazii. Am sanse sa rezolv sau exista o alta solutie ?
Va multumesc .
Buna ziua, ma aflu intr-o incurcatura cu o proprietate plus terenul aferent.Bunica mea si sora acesteia au casele pe acelasi teren, teren care a fost trecut de catre fratele lor pe numele lui in anul 1991. Acesta a decedat intre timp si terenul este acum trecut pe numele unei fiice de a lui. Dar mama mea are certificat de mostenitor plus testament pe una dintre cele doua case plus 250 de m de teren din anul 1984.Mentionez ca are semnatura tuturor fratilor pe act. Apoi in anul 1994 a facut un alt act in care figureaza cu 1000 de metri teren plus casa mai sus mentionata. Avem drept de proprietate asupra casei si terenului de 250/1000 metri ? Multumesc anticipat .
Buna ziua,
Vreau sa cumpar o masina de la un domn care are doar contract de vanzare-cumparare cu propietarul de pe cartea masinii. Masina a fost cumparata prin leasing de catre un domn din Bucuresti, apoi vanduta catre aceasta cunostinta. Pot face doar contract vanzare-cumparare cu aceasta cunostinta fara sa o trec pe numele meu ?Cu certificat fiscal sa o trec doar la primarie pe numele meu. Daca da, cat pot circula cu masina pe numele domnului din carte ? Vreau sa evit platirea taxei de inmatriculare. Multumesc anticipat
Am cumparat o masina de la o persoana din Mures. Am efectuat Rar-ul si toate taxele, am fost la politie cu dosarul complet pentru inmatriculare dar acolo a aparut ceva pe calculator cum ca masina trebuie verificata in Ungaria. Am asteptat 2 luni de zile, a venit raspunsul si este negativ. De la politie mi s-a spus ca trebuie sa merg in Ungaria cu cartea masinii si contractul de vanzare cumpare dintre baiatul din Mures si ungur pentru clarificarea situatiei. Mentionez ca nu am brieful acela mic. Ce sfat imi dati ? Va multumesc anticipat .