avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate Roxmi

Activitate Roxmi

Buna ziua! Copilul nr. 2 s-a nascut in 2015 si am optat pt 2 ani. Cei 2 ani anteriori nasterii copilului nr 2 au fost astfel: penultimul an am primiit indemnizația pt crestere copil nr 1 si apoi in anul anterior nasterii copilului nr 2 am fost in concediu fara plata pt crestere copil nr 1. Care an sta la baza recalcularii i ndemnizatiei pt crestere copil nr. 2? Va multumesc!
Va multumesc!
Daca iau concediu postnatal (toate cele 126 zile),cum se va calcula remuneratia aferenta concediului postnatal?
Buna ziua!
Nu stiu pentru ce sa optez. Situatia este urmatoarea:In perioada 03.10.2014 - 01.09.2015 am fost in concediu fara plata pentru cresterea copilului (am prelungit anul 1 de crestere cu 1 an fara plata). Din 02.09.2015 am facut cerere de revenire la serviciu si am intrat in aceeasi zi in concediu de maternitate (copilul s-a nascut pe 2.09). Primele 42 de zile am luat postnatal, conform legii. Dupa cele 42 de zile nu stiu daca sa iau, in continuare pana la 126 de zile, concediu postnatal sau sa depun dosarul pentru indemnizatie.Nu stiu cum ar fi mai avantajos pentru mine. Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil (in cazul de fatza)? Va multumesc!
Buna ziua!
Eu sunt in concediu fara plata (am prelungit primul an de concediu cu un an concediu fara plata)pentru crestere copil pana la inceputul lunii Octombrie. In luna Septembrie voi da nastere celui de-al doilea copil. Am fost si am intrebat ce acte trebuie facute pentru a intra din nou in concediu crestere copil si nu au stiut sa imi raspunda. Imi tot zic ca trebuie sa imi iau medical 42 de zile dupa nastere. Trebuie neaparat sa fac cerere de revenire la serviciu si apoi sa imi iau concediu pentru cele 42 de zile? Nu se poate rezolva si altfel? Daca eu nasc la inceputul lui Septembrie,o parte din cele 42 de zile vor fi incluse in concediul fara plata. Am o sarcina grea si nu am cum sa ma plimb atata.
Răspuns la discuția Concediu medical
Am optat pentru concediu crestere copil pentru o per de 1 an. Am depus cererea de revenire la servici si cu cateva zile de inceperea lucrului am avut un accident. Din concediu crestere copil am intrat in concediu medical. De aceea indemnizatia aferenta concediului medical a fost calculata avand la baza indemnizatia de crestere copil. Intrebarea mea este: este corect sa mi se scada impozitul din valoare indemnizatiei de crestere copil?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu medical
Indemnizatia aferenta concediului medical a fost calculata pe baza indemnizatiei de crestere copil. In acest caz baza impozabila este indemnizatia de crestere copil neta?
Răspuns la discuția Concediu medical
Impozitul de 16% se scade din valoarea indemnizatiei de crestere copil (valoarea incasata)?
Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu medical
Si concediul medical cum se calculeaza, avand in vedere cele de mai sus?
Răspuns la discuția Concediu medical
Se calculeaza 75% din indemnizatia pentru crestere copil?
Multumesc!