avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere al doilea copil dupa concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere al doilea copil dupa concediul de crestere al primului copil

Buna ziua!
Eu sunt in concediu fara plata (am prelungit primul an de concediu cu un an concediu fara plata)pentru crestere copil pana la inceputul lunii Octombrie. In luna Septembrie voi da nastere celui de-al doilea copil. Am fost si am intrebat ce acte trebuie facute pentru a intra din nou in concediu crestere copil si nu au stiut sa imi raspunda. Imi tot zic ca trebuie sa imi iau medical 42 de zile dupa nastere. Trebuie neaparat sa fac cerere de revenire la serviciu si apoi sa imi iau concediu pentru cele 42 de zile? Nu se poate rezolva si altfel? Daca eu nasc la inceputul lui Septembrie,o parte din cele 42 de zile vor fi incluse in concediul fara plata. Am o sarcina grea si nu am cum sa ma plimb atata.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 23 Iulie 2015
1. Daca ati optat pentru CCC1 pana la varsta de 1 an si apoi ati solicitat concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani veti putea beneficia de CCC2 in conditiile aratate de dvs.

2. Nu este obligatoriu sa intrati in concediu de maternitate dar CCC2 nu se poate acorda mai devreme de a 43-a zi de la nasterea celui de al doilea copil.

3. Faceti o cerere catre angajator sa va prelungeasca suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Apoi depuneti actele necesare la Primarie.

4. In cazul in care ati solicitat concediu fara plata pentru nevoi personale atunci trebuie sa reluati activitatea si in aceeasi cu reluarea activitatii sa intrati in concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate dupa concediu pentru cresterea copilului aneriti aneriti Buna ziua, sunt in concediu crestere a primului copil pana la sfarsitul anului 2012 si urmeaza sa nasc al doilea copil in octombrie 2012. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa prelungesc maternitatea roxanasab roxanasab am o fetita de un an si 2 luni acuma sunt insarcinata iar.cand trebuie sa nasc ca sa imi prelungeasca indemnizatitia sau daca o sa mai primesc indemnizatie ?se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mocanuaurelia mocanuaurelia Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil pana pe 6 decembrie.Acum sunt insarcinata si trebuie sa nasc la inceputul lunii decembrie.Daca nasc dupa 6 ... (vezi toată discuția)