avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate smj

Activitate smj

Bună ziua,
m-ar interesa dacă soția de care sunt divorțat poate aproba plecarea fiului nostru în străinătate în cantonament sportiv cu școala sportivă al cărei elev este, fără aprobarea mea. Menționez ca fiul este minor (14 ani) și este în custodia mamei, eu având program de vizită. Vă mulțumesc.
Cine trebuie să elibereze o adeverință cu alocatia de stat încasată de fiul meu în ultimii 5 ani? Vă mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
m-ar interesa daca un tata divortat de sotie poate obtine un duplicat la Certificatul de nastere al fiului sau, intrucat originalul e la mama, acolo unde fiul are domiciliul iar aceasta nu doreste sa trimita copie necesara in anumite imprejurari legate de interesul minorului. Va multumesc.
Răspuns la discuția Nepot in plasament
Parintii sunt divortati, copilul a fost incredintat mmamei si are 1 ani. Ambii parinti mai lucreza sezonieri in strainatate iar copilul locuieste cu bunica materna, care este proprietara locuintei si acolo vine si mama cand nu este la munca.
Poate fi luat în plasament un nepot de către bunica fără acordul tatălui? (părinții fiind divorțați).
Răspuns la discuția Schimbare nume minor
Va multumesc cu respect.
Buna ziua, m-ar interesa daca sotia de care sunt divortat poate schimba numele fiului nostru, minor, care este in custodia ei, fara acordul meu. Va multumesc!
Discuție partaj
Buna iua,
Buna ziua,
V-as ruga sa ma lamuriti asupra unei situatii: - un cetatean conviatuieste o perioada de 5 ani in concubinaj, timp in care achizitioneaza un apartament prin programul <<prima casa>> dupa care se casatoreste legitim cu persoana cu care a trait in concubinaj. ma intereseaza daca dupa divort, sotia beneficiaza de despagubiri prin partaj si pentru perioada de concubinaj sau doar din momentul devenirii sotie ,,legala". va multumesc.

Buna ziua,

Ma intereseaza urmatoarea situatie: sunt divortat, minorul este dat fostei sotii careia ii platesc pensie de intretinere. Ea doreste sa dea copilul in plasament mamei sale ca sa poata sa mearga la serviciu. In acest caz eu mai platesc alocatie de intretinere pentru minor? Va multumesc!
Răspuns la discuția Valabilitate certificat fiscal
Va multumesc, dar as dori sa stiu daca cele 30 de zile se pot intinde pe doua luni, adica de exemplu din 15 pana in 14 ale lunii urmatoare. Multumiri!