avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, m-ar interesa dacă soția de care sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, m-ar interesa dacă soția de care sunt divorțat ...

Bună ziua,
m-ar interesa dacă soția de care sunt divorțat poate aproba plecarea fiului nostru în străinătate în cantonament sportiv cu școala sportivă al cărei elev este, fără aprobarea mea. Menționez ca fiul este minor (14 ani) și este în custodia mamei, eu având program de vizită. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:15, 26 Decembrie 2023
Dacă are autoritate părintească exclusiva atunci nu are nevoie de acordul.dvs,dacă executați autoritatea părintească în comun atunci are nevoie de acord sau îl poate obține printr o hotărâre judecătorească de suplinire a acestuia.Cititi hotărârea de divorț și atenție la nuanțe,oricum termenul de custodie e
folosit impropriu și nu apare acolo..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa plec cu copilul din tara? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva la mama contasalarii contasalarii Buna ziua Daca in urma hotararii definitive de divort sotia dobandeste dreptul de custodie exclusiva a minorului de 13 ani, sotul nu formuleaza nici o cerere ... (vezi toată discuția)