avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate maspex

Activitate maspex

dar emiterea unui ordin de protectie vine judecata separat, in procedura de urgenta, in camera de consiliu, in prezenta procuror, etc...

tot raport de familie este?
as dori parerea cuiva temeinic informat, in aceasta situatie...

spun acest lucru, deoarece cu ocazia primei sedinte, judecatorul nu era foarte sigur asupra descendentilor, care chiar nu au nici o treaba... Practic procurorul a argumentat, ca anumite instante/situatii permit acest lucru, la sugestia avocatului meu, acesta din urma nefiind deloc sigur ca asa stau lucrurile, s-a aruncat... cu folos in cele din urma.

citind despre o situatie similara pe acest forum, am zis sa intreb totusi...

multumesc pentru raspuns, raluk79.
o completare, posibil raspuns la ceea ce am intrebat:

Art. 316: Ascultarea rudelor si afinilor

In procesele privitoare la filiatie, divort si alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele si afinii prevazuti la art. 315, in afara de descendenti.

Emiterea unui ordin de protectie se incadreaza la categoria proceselor enumerate mai sus?

va multumesc.
as dori sa stiu in ce masura reclamantul se poate "folosi" in cazul cererii de instituire a ordinului de protectie de catre parintii acestuia in calitate de martori. Mentionez ca, sub nici o forma acestia nu au fost martori (nu au fost de fata...) sau implicati (victime...) in ceea ce a determinat cererea ordinului de protectie impotriva mea.

am gasit undeva, in acest forum, acest lucru. As dori sa stiu in ce masura aceasta prevedere este aplicabila in cazul meu, dovedirea necesitatii emiterii ordin de protectie cu ajutorul martorilor facand parte din familia reclamantului

Art. 315
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.

Numai in situatia in partile convin expres sau tacit ( asa cum vedeti in al.2) pot fi ascultate ca martori persoanele prevazute la. al.1 pct.1-3, ceea ce ma indoiesc ca se va intampla in cazul dvs.
In plus, sunt instante care resping in astfel de actiuni probatoriul cu martori, asa ca sa va pregatiti si pentru aceasta varianta.


va multumesc.

Răspuns la discuția castigare / pierdere
deci ipotetic in cazul unui divort in care se pierd o parte din capetele impuse de catre reclamant sa suport doar partea aferenta celor in care reclamantul a avut castig de cauza... sau sa suporte cel care pierde, cheltuielile celuilalt, se compenseaza, nu imi este clar cum se distribuie...

sunt in cazul unui divort, care dureaza de ceva timp, in care sunt pe cale sa castig 3 din cele 5 capete... Din ceea ce stiu reclamantul are un avocat foarte costisitor, si incercam sa anticipez putin situatia finala...
in conditiile in care sunt parat intr-un proces de divort si o parte din capete le castiga de exemplu 3 din 5 le castig eu, se vor reflecta asupra suportarii (impartirii) cheltuielilor de judecata ale partii reclamante?
din motive financiare nu imi pot permite un avocat...

daca nu imi permit un avocat, si la tribunal accept conditiile de nume, domiciliu minor, pensie, etc... divortul devine din vina amandoura sau se pastreaza cel reclamant-parat. Practic eu vreau sa scurtez procesul si sa evit pe cat posibil cheltuielile inutile... Deci in acest caz voi mai fii obligat sa acopar cheltuielile partenerului? Daca in decursul procesului apar "complicatii" pe care nu le pot descurca singur, pot sa imi angajez un avocat, in acel moment?

va multumesc.
daca orice bun dobandit de catre soti pana la desfacerea casatoriei (momentul pronuntarii divortului, presupun) atunci si cheltuirlile ocazionate de domiciliul comun pot fi "deduse" din masa partajabila pana la desfacerea casatoriei, in conditiile in care unul dintre soti a ales abandonul domiciliului comun ?

pe scurt exista doar o comuniniune de bunuri comune sau si una de cheltuieli comune?

va multumesc.
as dori sa stiu in situatia in care unul din partenerii unui cuplu casatorit paraseste domiciliul comun inaintea inceperii oricarei actiuni, ulterior intenteaza actiune de divort, de la ce moment patrimoniul acestora este considerat comun in cazul unui partaj:

- momentul parasirii domiciliului de catre o parte.
- momentu inceperii actiunii de divort (fara partaj)
- momentul inceperii partajului.
- momentul pronuntarii divortului.
- momentul pronuntarii partajului.

Practic care din aceste momente conteaza pentru stabilirea cotelor de partaj, in cazul unui divort demarat fara partaj. Din cate am inteles, dreptul la partaj este imprescriptibil, dar la ce moment anume se face referinta?

va multumesc.