avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate AndiL

Activitate AndiL

Buna ziua!
Intrebarile mele sunt legate de pensia de urmas, si nu numai.
Iu urma decesului tatalui au ramas sotia si fiica acestuia, care locuiau cu el, in conditiile urmatoare:
- Sotia, cu o pensie de vechime de 1100 Ron (aprox 17 ani de munca, pana la survenirea imposibilitatii cauzate de handicap) si o indemnizatie de handicap accentuat de 395 Ron (proteza de femur, f greu deplasabila);
- Fiica, benficiind de o indemnizatie de handicap accentuat – retard mental – cod F70 -07 – permanent, din nastere;
Intrebarile mele (avand in vedere ca pensia de vechime a tatalui era in valoare de 2400 Ron):
1. Care este cea mai avantajoasa situatie de care ar putea beneficia cele doua – pensie de urmas, alte indemnizatii, ar putea beneficia ambele de pensia de urmas sau nu, etc.

2. Din cate am inteles, cel mai avantajos ar fi ca fiica sa obtina pensie de urmas – dar , problema e urmatoarea:
Am sunat la medicul – comisia, care ar trebui sa-i acorde, eventual, certificatul de handicap pentru pensia de urmas si initial mi-au solicitat recomandari de la medicii curanti. Am obtinut aceste recomandari- in cazul ei – psiholog si psihiatru.
Am sunat iarasi la comisie, de data aceasta m-au intrebat ce tip de handicap are - le-am spus -E.C.I. – encefalopatie cronica infantila – si mi-au comunicat ca in acest caz trebuie sa obtin curatela sau decizie de tutela pentru ea.
Daca e asa, problema mea se complica. Este intr-adevar necesara aceasta tutela/ curatela pentru pensia de urmas? Daca s-ar institui tutela, ea ar mai beneficia de pensia de urmas?

3. Avand in vedere situatia complicata in care se afla cele doua, mama cu handicap accentuat motoriu – dificultati foarte mari de deplasare, iese foarte rar din casa, si fiica cu retard mental accentuat, se poate descurca la chestiuni minore. Exista vreun alt fel de sprijin/ aditional pentru ele ?

Bineinteles ca voi fi alaturi de ele, dar sunt angajat, am familie, si nu le pot supraveghea 24/24.
Buna ziua,
Am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni la trecere,
Ideea este ca, eu, viranda la dreapta, am acordat prioritate pietonului de pe sensul meu de mers. De pe celalalt sens traversau alti pietoni, dar dupa parerea mea nu calcasera pe sensul meu, asa ca am trecut.
In raspuns la contestatie IJP spune ca @din plasele foto si inregistrarea video depuse la dosarul cauzei reiese in mod clar ca cele retinute de organul constattator reflecta adevarul. "
Totodata ei spun: "intelegem sa ne folosim de urmatoarele mijloace de proba: raportul agentului constatator si copia confirmarii de primire a PV"
Ca raspuns la intampinare eu pot cere consultarea probelor video si foto?
Pentru ca nu sunt convins ca ei au dreptate.
In plus in PV apare semnatura unui martor care nu exista, avand in vedere ca nu eram decat noi la fata locului.
Pot contesta doar pe baza acestui fapt?
Multumesc


Legat de cele prezentate mai sus,
Am cerut la CEC o confirmare a platii respective a taxei judiciare, a carei chitanta tribunalul a ratacit-o, motiv pentru care imi anulase cererea de plangere.
Am trimis Tribunalului actul respectiv cu cerere de reexaminare a dosarului.
Am platit o taxa judiciara noua in contul acestei cerere de reexaminare.
Doresc sa aduc o acuzare de abuz in serviciu impotriva tribunalului.
Pentru ca in faza initiala amenda rutiera am primit-o pentru o neacordare de prioritate falsa, Eu am fost nevoit sa ma apar in fata unui abuz si iata ca sunt nevoit sa consum nervi, timp si bani pentru a ma apara in fata unui abuz in plus.
Vreau sa stiu cum se face ca la 8 zile dupa ce a primit chitanta, tribunalul se decide sa emita o adresa in care sa ceara chitanta respectiva, sub amenintare de anulare a cererii. Eu sun la arhiva si mi se spune ca e chitanta la dosar. Grefiera imi spune ca nu e nicio chitanta la dosar.
Vreau sa stiu unde inaintez o acuzare de abuz si impotriva cui mai exact, a Tribunalului sau a grefierei in persoana?
Multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare drepturi banesti
Multumesc pentru raspuns.
Vin totusi cu alta nelamurire.
Respectivul angajator are foarte multe datorii, in contul unui numar mare de firme pe care le-a avut, la majoritatea fostilor angajati si furnizori. A intrat in faliment cu aceste firme, altele le-a instrainat.
Desi s-au folosit diversi lichidatoro si case de avocatura, se pare ca nimeni nu recupereza nimic.
Si aici vin eu cu intrebarea mea:
Avand in vedere ca firma la care am lucrat eu avea un numar mic de angajati (3-4) si am inteles ca ei totusi ai-au luat banii, si avand in vedere cele spuse mai sus:
1) daca eu platesc un executor, considerand o probabilitate f mica de succes a acestuia, eu voi contoriza o pierdere in plus, nu e asa? Adica pe langa salariile nerecuperate, va mai fi o suma platita catre executor, pentru nimic?
2) Exista alta metoda, in fara folosirii executorului, astfel incat sa nu fiu nevoit sa mai dau niste bani, avand in vedere probabilitatea f mica de succes a acestuia sa recupereze banii?
3) In cazul recuperarii, banii vor intra intr-un cont al executorului, sau direct intr-un cont al meu? Ma gandesc ca e posibil sa trec din lac in put.
Multumesc.

Buna ziua,
Problema ar fi urmatoarea:
Sunt din Bucuresti.
In data de 05.08.2014 am trimis Tribunalului Constanta o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie. In data de 08.08.2014 am platit la CEC taxa judiciara de 20 RON, dupa ce m-am documentat mai bine. Chitanta pentru aceasta plata am trimis-o tribunalului prin posta, in plic, cu confirmare de primire. La o saptamana dupa ce am primit confirmarea de primire, am primit o adresa de la Tribunalul Constanta cum ca taxa judiciara nu ar fi fost platita.
Am sunat la Tribunal, am vorbit la arhiva civila si o persoana de acolo mi-a spus, citez:
*pai da, trebuie sa platiti taxa.
Eu: Pai am platit-o, v -am trimis chitanta si am primit confirmarea de primire acum o saptamana.
Arhiv: Aaaaa, da, este, este.
Eu: Bun, atunci e in regula?
Arhiv: E in regula.*

In urma cu cateva zile am intrat pe site ul Tribunalului Constanta si am vazut ca s-a dat o solutie de *anulare cerere* pe motiv *În temeiul art. 200 alin. 3 C. proc. civ., anulează cererea. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare*.
Intrucat eu am facut prostia sa nu-mi fac o copie dupa chitanta respectiva si dupa ce am vorbit la telefon la arhiva si mi-au zis ca e in regula, eu ce solutii am?
Am confirmarea de primire, dar asta nu atesta ca in plic era neaparat si chitanta respectiva. La CEC mi-au spus ca dureaza 10 zile lucratoare ca sa-mi dea o alta chitanta.
Ma gandesc sa trimit pana una alta confirmarea de primire si sa fac cerere la CEC pentru chitanta aceea. Problema e ca nu stiu daca ma voi incadra in cele 15 zile *de la comunicare, date in decizie*. Si nu mi se pare normal ca o data ce am vorbit telefonic si mi-au spus ca au primit-o, sa dispara de la dosar.
Pe de alta parte, vreau sa cer stramutarea procesului la Bucuresti, pe motiv de neglijenta a Tribunalui Constanta. Nu mi se pare normal ca eu sa alerg la Posta, sa stau pe la cozi, ei sa trimita comunicari aiurea ca sa ma duc iar la posta, sa stau iar la coada, doar pentru ca (ne)intentionat ei pierd hartiile.
Multumesc
Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca data la mijlocul lunii iulie pentru recuperarea unor drepturi banesti de la un fost angajator.
Avand in vedere ca cele 30 de zile in care puteau face recurs au trecut, eu cum urmeaza sa procedez acum?
- trebuie sa ma informez la tribunal daca au facut totusi recurs sau nu_
- merg la un executor judecatoresc?
- trebuie sa-l platesc sau in astfel de cazuri isi recupereaza el banii de la fostul meu angajator?
- in cazul in care suma respectiva pe care o am de primit este destul de mica, eu cu ce mai raman in cazul in care trebuie sa-i platesc si executorului?
- banii respectivi ar intra intr-un cont al meu, direct, sau trec pe la executor? (am auzit de cazuri in care respectivii executori intarzie cu virarea banilor eventual recuperati)
Va multumesc
A.L.