avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate elims_mn

Activitate elims_mn

Răspuns la discuția Firma pierdere-dividende
Va multumesc foarte mult. O zi buna
Răspuns la discuția Firma pierdere-dividende
Multumesc frumos. Da au fost repartizate in anii precedenti. As mai avea o intrebare. Acest impozit pe dividende imi afecteaza contul de profit si pierdere? Am vazut ca se retine din dividendul brut. Asta ar insemna ca nu imi afecteaza contul de profit si pierdere. Este corect?
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Am o societate care este pe pierdere. In aceasta situatie mai poate plati dividendele? Aveti cumva o baza legala?
Multumesc frumos.
Multumersc frumos.
In octombrie va veni inregistrata factura initiala (care era gresita), factura storno. Practic acestea doua se anuleaza. Deci in decont nu as mai avea ce sa trec pe regularizari nu?
Buna ziua,

Am si ei o intrebare care poate este banala, dar am nevoie de o lamurire.
In luna septembrie am avut o factura de avans de la un furnizor pe care am omis sa o inregistrez. O pot inregistra in luna octombrie? De asemenea in luna octombrie furnizorul a facut o alta factura de storno pentru avansul respectiv. Este in regula daca le inregistrez pe amandoua in octombrie?
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Marfuri trimise in custodie
Multumesc foarte mult pentru raspuns
Buna ziua,

As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi puteti da o baza legala va rog?
Multumesc.
Buna ziua,

Situatia pe care o am este urmatoarea:
Exista o firma mama undeva in afara tarii si o filiala in Romania. Firma din Romania a invitat 10 persoane cu care sa plece la firma mama si sa prezinte anumite produse. Printre cele 10 persoane 4 sunt salariati ai firmei din Romania. Ce documente trebuie sa imi prezinte atat salariatii cat si invitatii la intoarcere pentru inregistrarea in contabilitate. Plecarea se va face pe o perioada de 5 zile si cazarea este platita jumatate de firma mama si jumatate de societatea noastra. Facturile de cazare care sun platite de firma mama trebuie sa mai ajunga in Romania? Pentru salariatii firMei se face decont, dar pentru invitati cum se inregistreaza acele cheltuili?
Multumesc frumos.
Buna ziua,

Am fost astazi la BNR pentru a raporta un imprumut extern.Am depus F1 si F2. Mai tarziu tot in aceeasi zi am depus si F3. Doamna de acolo mi-a spus sa trebuie sa imi puna doua numere de inregistrare pentru ca F3 l-am adus mai tarziu (este contract nou si trebuiau depuse toate formularele in acelasi timp). Ca firma ma afecteaza in vreun fel?
Multumesc