Buna ziua, doresc sa fac prelungirea concediuliui de crestere copil pana la varsta de 3 ani, pe 26 august face 2 ani si inca mai dureaza pana mi se aproba dosarul, pot lua concediu fara plata pana se solutioneaza sau e obligatoriu sa merg la munca?
Buna ziua acum 2 ani am fost arestata pentru frauda, in iunie anul acesta am proces , mentionez ca eu am un avocat care l-am platit si m-a anuntat ca trebuie sa ma presint la proces ca o sa ma scoata, dar problema e ca mi-a dat mandat de arestare iar proces este in ibiza si ca sa ajung acolo cu avionul trebuie sa fac escala la barcelona, intrebarea mea este cum pot sa ajung eu la proces daca in momentul cand o sa fac escala ma vor aresta la barcelona? Si daca nu ma prezint la proces ce se intampla?
buna ziua, va rog sa-mi explicati si mie o situatie! prietenul meu a fost arestat acum jumatate de an in anglia pentru o bacnota de 100 de ruble gasita asupra lui, a fost eliberat pe cautiune iar apoi a venit in romania si nu s-a mai prezentat la proces. am facut dovada ca e bolnav de hepatita c si tratamentul pe care il face nu ii permite sa paraseasca tara deoarece trebuie sa fie supravegheat de medici..avocatul de acolo mi-a spus ca instanta nu a fost de acord sa amane procesul pe baza hartiilor cu care am justificat motivul absentei lui (cu toate ca in momentul cand l-au arestat i-a luat proba de sange si au vazut ca e bolnav). ulterior l-a scos vinovat dar nu au dat o sentinta (el nu are cazier in anglia), am facut apel pentru ca mi s-a spus ca sunt sanse sa il castig pentru ca nu sunt probe impotriva lui si momentan astept sa se aprobe...avocatul mi-a zis ca momentan el nu poate intra in uk pentru i s-a dat mandat de arestare daca intra in tara...intrebarea mea este de ce? cum poate sa se prezinte la apel daca il aresteaza la vama? daca il aresteaza cat il tine si cum procedez?
buna ziua, am rugamintea de a-mi spune daca un ziar scrie un articol mincinos fara dovezi si ma pune intr-o lumina proasta ,imi strica imaginea si foloseste numele meu sau eventual poza mea, pot sa il dau in judecata ? pot cere si daune?