avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot da in judecata un ziar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot da in judecata un ziar?

buna ziua, am rugamintea de a-mi spune daca un ziar scrie un articol mincinos fara dovezi si ma pune intr-o lumina proasta ,imi strica imaginea si foloseste numele meu sau eventual poza mea, pot sa il dau in judecata ? pot cere si daune?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:22, 30 August 2014
teoretic,puteti sa il actionati in instanta prin reprezentant autorul articolului
Daca aveti probe temeinice ca articolul va adus atingere onoarei,imaginii,reputatiei,puteti sa solicitati daune
multumesc de raspuns !
in ce constau probele care trebuie sa le aduc eu?
Se poate ceea ce vreti.
Aveti la dispozitie un proces civil.

Probele vor fi acelea prin care sa dovediti ca este mincinos articolul.
Iar daca intentionati sa solicitati daune,trebuie dsa probati prejudiciile aduse imsaginii,
onoarei,reputatiei dv- ca urmare a continutului articolului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie calomnie johnyx89 johnyx89 Am un site pe care am publicat un interviu luat unei persoane despre un fost preot care a declarat in urma cu 4 ani ca este homosexual, apoi a plecat in italia ... (vezi toată discuția)
Atacat in ziar RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. Am fost atacat la ziar scriindu-mi numele personal intreg cat si societatea care o administrez. Este legal sa se scrie astfel de informatii? Daca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la imagine ContSters335821 ContSters335821 In cadrul acestui proces de partaj judiciar , piritul printre alte bazaconii a afirmat in scris faptul eu ca si concubina altui coproprietar asi fi dobindit ... (vezi toată discuția)