avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme penale in Anglia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme penale in Anglia

buna ziua, va rog sa-mi explicati si mie o situatie! prietenul meu a fost arestat acum jumatate de an in anglia pentru o bacnota de 100 de ruble gasita asupra lui, a fost eliberat pe cautiune iar apoi a venit in romania si nu s-a mai prezentat la proces. am facut dovada ca e bolnav de hepatita c si tratamentul pe care il face nu ii permite sa paraseasca tara deoarece trebuie sa fie supravegheat de medici..avocatul de acolo mi-a spus ca instanta nu a fost de acord sa amane procesul pe baza hartiilor cu care am justificat motivul absentei lui (cu toate ca in momentul cand l-au arestat i-a luat proba de sange si au vazut ca e bolnav). ulterior l-a scos vinovat dar nu au dat o sentinta (el nu are cazier in anglia), am facut apel pentru ca mi s-a spus ca sunt sanse sa il castig pentru ca nu sunt probe impotriva lui si momentan astept sa se aprobe...avocatul mi-a zis ca momentan el nu poate intra in uk pentru i s-a dat mandat de arestare daca intra in tara...intrebarea mea este de ce? cum poate sa se prezinte la apel daca il aresteaza la vama? daca il aresteaza cat il tine si cum procedez?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2014
popa89, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:35, 11 Septembrie 2014
Se poate emite mandat de arestare preventiva pana la condamnare.
Nu a respectat obligatiile impuse probabil si de aceea s-a dispus arestarea.
Va sta arestat pana va fi declarat nevinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestul preventiv in germania gaby_twysty gaby_twysty mai intai am sa fac o introducere: in 2005 am fost in germania si am cumparat o masina,p care ulterior in 2006 am vanduto si am plecat sa cumpar alta . ajuns ... (vezi toată discuția)
Extrădare Kayak Kayak Am 3 dosare pe rol în Romania și am părăsit țara înainte să mi se emită mandat internațional . Deci am trecut legal vama . Am fost găsit in UK , ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila pentru infractiunea de loviri si alte violente Anitaaaa Anitaaaa sotul meu a fost condamnat la un an de inchisoare!din asta un an fost o coada de 6 luni!Coada a avut-o pentru lovire si alte violente si l-au prins intre timp ... (vezi toată discuția)