avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate Ppa

Activitate Ppa

Buna ziua, intrebarea mea este legata de mosternirea dupa decesul sotului in conditiile in care exista un copil dintr-o casatorie anterioara a sotului iar apartamentul era achizionat de acesta inainte de casatorie cu credit bancar neachitat integral la momentul decesului, insotit de asigurare de viata. Daca ati putea sa ma ajutati cu partile mostenite de fiecare: sotia supravietuitoare si copilul sotului din casatoria anterioara. In afara de asta, pana acum, nu am facut succesiunea desi a trecut mai mult de un an, copilul ramanand sa locuiasca in continuare impreuna cu sotia supravietuitoare in casa sotului decedat. Mama copilului minor inca (ramasa tutore) insista pentru evacuarea sotiei supravietuitoare din apartament si impartirea mostenirii.
Multumesc pentru raspuns, poate nu m-am exprimat foarte coherent, dar:
- Imi doresc ca acest copil sa ramana alaturi de mine si copilul isi doreste acelasi lucru (are 13 ani, a refuzat vehement la momentul divortului sa ramana cu mama si, in timp, a refuzat contactul cu ea) - nelinistea noastra este daca mama naturala are dreptul sa vina astazi, sa-i impacheteze lucrurile si sa-l ia pur si simplu din mediul lui unde a fost ingrijit si iubit si unde are prieteni si amintiri frumoase sau pot opri acest lucru cumva.
- In virtutea punctului de mai sus, imi doresc ca acest copil sa poata ramane in casa lui (casa pe care a ales-o impreuna cu tatal lui dupa divortul de mama naturala) si de aceea ma intereseaza daca, avand o asigurare de viata atasata creditului pentru aceasta casa, banca se mai poate indrepta catre noi pentru plata ratelor sau pur si simplu va executa asigurarea de viata. Eu mai am doua apartamente cumparate inainte de casatorie si nu-mi pot permite sa mai platesc ratele si la aceasta casa si nici nu am posibilitatea de a vinde apartamentele (unul e prin prima casa)
- La fel, copilul fiind minor, nu ne-am dorit ca mama naturala sa dispuna de partea lui de mostenire, ci sa poata el sa decida atunci cand va deveni major
Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in instanta si a trece cat mai civilizat peste acest moment.
Sotul meu are/avea un copil dintr-o casatorie anterioara (minor) in custodie, iar noi impreuna avem un contract de impartire a bunurilor facut la notar inainte de casatorie prin care se specifica faptul ca, in caz de divort, fiecare ramane cu ceea ce ii apartine dinainte de casatorie.
Mostenirea in acest caz consta, printre altele, intr-o casa contractata de sotul meu inainte de casatoria noastra si pentru care exista un credit bancar cu asigurare de viata. Casa respectiva reprezenta si domiciliul nostru conjugal, precum si domiciliul copilului minor mai sus mentionat.
In acest caz, in urma decesului sotului as dori sa stiu ce se va intampla cu aceasta casa dpdv al creditului (daca banca se va indrepta catre noi pentru plata ratelor in continuare) si cum se va imparti mostenirea intre mine si copil si daca acest copil poate ramane sa locuiasca cu mine sau va fi plasat automat in grija mamei lui naturale.
De asemenea, copilul fiind minor, mama naturala are vreun rol in succesiune sau vreun drept sa intervina in abitatia mea in locuinta conjugala? Ma astept la orice fel de sicana din parte acesteia, desi precizez ca nu am avut niciun rol nici in custodia copilului la tata si nici in despartirea lor, eu cunoscandu-l pe sotul meu la 4 ani dupa divortul lui, dar unii oameni nu pot decat sa faca rau. De aceea mi-as dori sa stiu exact cum stam atat eu cat si copilul atat dpdv al bancii cat si al partajului (cat mai corect si protective cu putinta pentru ambele parti).
Nu stiu daca am fost foarte clara, dar daca sunt necesare detalii, va rog sa-mi spuneti. Multumesc anticipat.
Multumesc, nu cred ca am inteles raspunsul dumneavoastra...
Buna ziua, sotul meu are o fetita in varsta de 14 ani dintr-o casatorie anterioara care, in urma divortului, i-a fost incredintata lui prin hotarare judecatoreasca. Am aflat recent ca fetita nu a mai primit alocatie de mai mult de 4 ani (divortul parintilor, schimbare de domiciliu), de aceea am inceput demersurile pentru a primi din nou alocatia, dar ni s-a spus ca nu i se va da retroactiv decat pe maxim 3 ani in urma, iar restul de un an si ceva de neprimit alocatie este pierdut pentru ca "asa e legea". Este corect? Despre ce lege este vorba?
Stimate domn, eu am intrebat altceva! Multumesc oricum pentru participare la discutie.
Multumesc de raspuns, dar nu asta am intrebat, cunosc acest fapt ;-) Din pacate, cu toata buna vointa mea, nu se poate acest lucru...in aceasta tara e Ok sa tii un apartament nelocuit si sa continui sa platesti rate, intretinere si utilitati, in loc sa-l inchiriezi si sa continui sa-ti platesti rate, taxe si aberantul CASS la inchiriere, iar cand nu mai poti plati, se declara credit neperformant...dar intrebarea mea era cu totul alta in conditiile date: dpdv contabil poate chiriasul sa-l inregistreze in contabilitate si sa faca platile?
Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a plati impozit, dar, deoarece apartamentul este luat prin Prima Casa, mi s-a spus ca nu poate fi inregistrat decat cu acordul bancii, iar banca nu vrea sa-si dea acceptul sa inchiriez apartamentul...ca atare nu pot inregistra contractual respectiv.
In acelasi timp, chiriasul imi spune ca i s-a spus de la contabilitate ca nu se pot inregistra contabil si plati chirii decat pentru contracte cu viza ANAF (desi eu stiam ca nu e cazul, contractul vizat avand doar titlu executoriu si nicio implicatie contabila in firma respectiva). Gresesc eu? #-o#-o#-o
Buna ziua, am un contract de inchirire al unui apartament pe care as dori sa-l inregistrez la ANAF si nu prea inteleg daca sunt deja angajatul unei firme unde cotizez la toate sistemele de pensii, sanatate etc inventate de statul roman, mai trebuie sa platesc CASS si la venitul realizat din inchiriere, pe langa cei 16% impozit pe venit?! #-o