avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona Geambasu

Activitate Ramona Geambasu

Buna seara,
Am adjudecat un imobil executat al carui proprietari au avut imobilul ipotecat la banca si au fugit in alta tara, asa ca executarea s-a tinut cu imobilul nelocuit, cu usa inchisa si fara bunuri de valoare in ea. Dupa adjudecare executorul ne-a cerut 4400 lei pentu evacuarea fortata care se face cu un organ al fortei publice, am obtinut ordin judecatoresc si urma sa demarez actiunea, pana un notar m-a intrebat de ce fac acest lucru daca nu am fosti proprietari in ea...
Intrebarea mea acum este: e nevoie sa dau atatia bani daca nu sta nimeni in ea??? Se poate in timp sa vina fostii proprietari sa isi "revendice" bunurile inexistente???
Va multumesc!!!
Buna ziua,
Am fost adjudecatarul unui imobil executat silit si acum urmeaza sa achit cei 90% restanti prin credit "Prima Casa", iar notarul cu care banca colaboreaza nu a putut sa imi faca o calculatie la taxele notariale deoarece este o situatie mai "deosebita" si nu se aplica taxele "Prima Casa". Aveti idee daca exista asa ceva si daca sunt taxe in plus? Momentan nu ma pot duce sa ma interesez la alt notar pentru ca sunt la locul de munca, iar atunci cand imi termin programul este prea tarziu. V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu o astfel de informatie, pentru ca numai la asta ma gandesc acum :)!
Va multumesc!
Răspuns la discuția Buna ziua!
Credeti-am ca am consultat 2,nu unul, si habar nu aveau,le-am pus eu legea in fata si discutii de pe forum,sunt praf. Eu sunt medic,dar mi-ar fi rusine sa nu am habar in specialitatea mea.
Pana acum executorul si un notar au fost mai informati decat avocatul specializat pe drept comercial...Am ramas cu un gust amar!
Va multumesc din suflet!
Sarbatori fericite si multa sanatate!
Răspuns la discuția Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns, stiu ca e un abuz ca ma obliga, dar eu iau prin credit "Prima Casa" restul de 90% din suma adjudecarii, cu 10% m-am inscris la licitatie. Nu e o suma mare impozitul, dar nu imi surade ideea sa il platesc eu si nici sa actionez in instanta, pentru ca dureaza cam 1 an solutionarea...din pacate! :(
Discuție Buna ziua!
Am si eu nevoie de o informate,importanta mie,in legatura cu scutirea platii impozitului pe tranzactii imobiliare in cazul imobilelor achizitionate din executari silite! Am fost informata de curand de o colaboratoare a unui notar,care nu a stiut sa imi dea mai multe detalii, cum ca ar exista o OUG de curand in privinta scutirii acestui impozit de 2% din pretul vanzarii, OUG care nu se stie cand se pune in practica. Am cautat si in Monitorul Oficial si pe Google si nu am gasit nimic din 2014... Si executorul mi-a spus ca se doreste renuntarea la acest impozit, dar nu se stie de cand. Ar fi minunat daca m-ati putea ajuta macar cu nr OUG,macar sa stiu ce sa urmaresc, pentru ca acesti impozit va trebui sa il suport eu,adjudecatarul, pentru ca fostul proprietar e fugit din tara si nu imi pot intabula imobilul pe numele meu la Fisc fara impozitul acesta de 2%, si va dati seama ca nu prea doresc sa platesc un impozit pe un venit ce nu imi apartine, eu fiind cumparator si nici sa stau prin instante nu prea vreau, acolo alti bani,alta distractie.
Va multuesc din suflet!
Răspuns la discuția Ipoteca legala
Va multumesc inca o data!
Sper sa treaca de fond dosarul si cu ipoteca asta legala de la impozit.Conform legii nu am nici o obligatie asupra ei,desi voi fi oricum nevoita sa platesc impozitul de 2% din tranzactie,pt ca nu imi pot intabula casa altfel la cf,dar executorul m-a asigurat ca imi da banii astia inapoi pt orice cheltuiala facuta in numele debitorului,conform artic. 864 NCPC unde este obligat sa distribuie creantele in urma adjudecarii.Am dubii ca se va tine de cuvant executorul.Imi puteti "traduce" va rog,daca are dreptate in privinta acesti artic. 864?Nu prea ma pricep la termenii acestia legali foarte mult,eu ma pricep la cei medicali:)!
Multumesc!
Multumesc ptr raspuns,o sa tin minte si aceasta informatie.
Răspuns la discuția Ipoteca legala
Va multumesc pt informatii!
Da,ma interesa daca fondul accepta imobil cu sarcini,in cazul meu acea ipoteca legala de la primarie,desi doamna de la popriri din primarie mi-a spus ca nu ar avea legatura,iar cei de la banca au spus ca fondul s-ar putea sa returneze dosarul...
Va dati seama,nu as vrea sa platesc datoria unor straini,mai ales ca in extrasul de carte funciara de acum 2 luni nu exista aceasta somatie.
O zi buna va doresc!
Discuție Ipoteca legala
Buna seara,
Doresc sa achizitionez prin programul "Prima Casa" un imobil executat silit,care in afara de ipoteca pusa de banca la care a fost in litigiu,a aparut de aproximativ 2 saptamani o somatie de la primaria din localitate cu "intabulare,ipoteca legala" primaria "X" serviciul impozite si taxe,fostul proprietar avand o datorie de 3 ani ptr neplata impozitului. Credeti ca acest lucru ar putea fi un impediment in acordul FNGIMM pt credit?Cei de la banca nu au stiut ce sa imi spuna,nu au mai avut un astfel de caz.Eu nu sunt dispusa financiar sa platesc datoriile fostilor proprietari,iar cei de la primarie m-au asigurat ca nu e datoria mea asta si ca ai l-au somat pe executor,ca dupa executare sa le distribuie si lor suma restanta.
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa ma asigur ca din articolul de mai jos,executorul judecatoresc este obligat la final,dupa incheierea actului de adjudecare dupa licitatie,ne va restitui toate cheltuielile pe care le-am facut in numele debitorilor (gen impozit 2% din tranzactie,alte datorii catre serviciile locale ex. impozite etc).Executorul ne-a bagat acest articol in fata,dar ma tem de multe ori sa ma incred orbeste.
Va multumesc!

"CAPITOLUL III
Eliberarea şi distribuirea sumelor realizate prin urmărirea silită

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 864
Rangul creanţelor cu preferinţă generală
(1) În cazul în care urmărirea silită a fost pornită de mai mulţi creditori sau când, până la eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, au depus şi alţi creditori titlurile lor, executorul judecătoresc procedează la distribuirea sumei potrivit următoarei ordini de preferinţă, dacă legea nu prevede altfel:
a) creanţele reprezentând cheltuieli de judecată, pentru măsuri asigurătorii sau de executare silită, pentru conservarea bunurilor al căror preţ se distribuie, orice alte cheltuieli făcute în interesul comun al creditorilor, precum şi creanţele născute împotriva debitorului pentru cheltuielile efectuate cu ocazia îndeplinirii condiţiilor sau formalităţilor prevăzute de lege pentru dobândirea dreptului asupra bunului adjudecat şi înscrierea acestuia în registrul de publicitate;
b) cheltuielile de înmormântare a debitorului, în raport cu condiţia şi starea acestuia;
c) creanţele reprezentând salarii şi alte datorii asimilate acestora, pensiile, sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, ajutoarele pentru întreţinerea şi îngrijirea copiilor, pentru maternitate, pentru incapacitate temporară de muncă, prevenirea îmbolnăvirilor, refacerea sau întărirea sănătăţii, ajutoarele de deces, acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi creanţele reprezentând obligaţia de reparare a pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii;
d) creanţele rezultând din obligaţia legală de întreţinere, alocaţii pentru copii sau obligaţia de plată a altor sume periodice destinate asigurării mijloacelor de existenţă;
e) creanţele fiscale provenite din impozite, taxe, contribuţii şi din alte sume stabilite potrivit legii, datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale şi bugetelor fondurilor speciale;
f) creanţele rezultând din împrumuturi acordate de stat;
g) creanţele reprezentând despăgubiri pentru repararea pagubelor pricinuite proprietăţii publice prin fapte ilicite;
h) creanţele rezultând din împrumuturi bancare, din livrări de produse, prestări de servicii sau executări de lucrări, precum şi din chirii sau arenzi;
i) creanţele reprezentând amenzi cuvenite bugetului de stat sau bugetelor locale;
j) alte creanţe.
(2) Dispoziţiile privind subrogaţia legală rămân aplicabile în folosul celui care achită oricare dintre creanţele prevăzute la alin. (1).
(3) În cazul creanţelor care au aceeaşi ordine de preferinţă, dacă legea nu prevede altfel, suma realizată se repartizează între creditori proporţional cu creanţa fiecăruia."

Detalii: [ link extern ]